Buzz

«Η Ιστορία θα σταματήσει ποτέ να επαναλαμβάνεται;»: Ο Σπάικ Λι έχει κάτι να δείξει για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

στα 10

O σκηνοθέτης κάνει το σωστό με μια μικρού μήκους για τα αυτονοήτα.

«Η Ιστορία θα σταματήσει ποτέ να επαναλαμβάνεται;»: Ο Σπάικ Λι έχει κάτι να δείξει για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Το φιλμάκι που παρουσίασε ο Σπάικ Λι στο CNN σε μια εμφάνισή του για να σχολιάσει τις ταραχές που ξέσπασαν σε ολόκληρη την Αμερική μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη, ονομάζεται «Three Brothers» και μονταρει μαζί πλάνα από το φόνο του, από τη σύλληψη του Ερικ Γκάρνερ που είχε δολοφονηθεί κατά τη συλληψή του στη Νέα Υόρκη το 2019 και από το «Κάνε το Σωστό» και μια αντίστοιχη σκηνή της σύλληψης ενός από τους χαρακτήρες της ταινίας.

Δείτε επίσης: Από τη Βαϊόλα Ντέιβις ως τη Ρις Γουίδερσπουν και τη Μισέλ Ομπάμα, οι επώνυμοι στηρίζουν έμπρακτα όσους αγωνίζονται κατά της αστυνομικής βίας

Στη διάρκεια της συνέντευξής του, ο Σπάικ Λι κάθε άλλο παρά μάσησε τα λόγια του: «Πώς είναι δυνατόν κάποιος να μην κατανοεί γιατί οι άνθρωποι αντιδρούν με αυτό τον τρόπο; Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, το είδαμε στις ταραχές τη δεκαετία του '60, στη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και δεν βρίσκουμε τη δικαιοσύνη που μας αξίζει, οι άνθρωποι αντιδρούν με έναν τρόπο που θα τους κάνει να ακουστούν. Πρόκειται για κάτι που βλέπουμε ξανά και ξανά. Αυτή είναι η αλήθεια: οι δολοφονίες μαύρων, να πάνω σε τι έχει χτιστεί αυτή η χώρα».

SPIKE LEE 607

«Τα θεμέλια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, πατάνε πάνω στην κλοπή της γης των ιθαγενών και στη γενοκτονία, μαζί με τη δουλεία. Δεν εγκρίνω όλα όσα γίνονται, αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι αντιδρούν με τον τρόπο που το κάνουν».

Δείτε ακόμη: #JusticeForFloyd Οι επώνυμοι της Αμερικής δίνουν ανάσα στην οργή για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ