Buzz

Η Μέριλ Στριπ σπάει τη σιωπή της γύρω από τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Ντάστιν Χόφμαν

στα 10

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Μέριλ Στριπ θυμάται ένα περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στην ανάρμοστη συμπεριφορά του Ντάστιν Χόφμαν και σχολιάζει τις αποκαλύψεις γύρω από το όνομά του, αλλά και γι' αυτό του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Η Μέριλ Στριπ σπάει τη σιωπή της γύρω από τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Ντάστιν Χόφμαν

Υπό το φως των αποκαλύψεων για το παρελθόν του Ντάστιν Χόφμαν και τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που προφανώς διατρέχουν όλη την καριέρα του ηθοποιού, η Μέριλ Στριπ ρωτήθηκε σε συνέντευξή της στους New York Times, με αφορμή την έξοδο του «The Post», για την εμπειρία της με τον συμπρωταγωνιστή της στο «Κράμερ εναντίον Κράμερ», πίσω στο 1979.

Διαβάστε αναλυτικά: Το σκοτάδι πυκνώνει πίσω από τον Ντάστιν Χόφμαν που αγαπήσαμε

Meryl

Επιστρέφοντας στις πρώτες μέρες της καριέρας σας, ο κόσμος αναρωτιέται αν είχατε προβλήματα με τον Ντάστιν Χόφμαν, αλλά και για τις σκέψεις σας για όσα λέγονται γι' αυτόν, για να το πούμε ευγενικά. Σας είχε χαστουκίσει;

«Αυτό συνέβη όταν κάναμε το "Κράμερ εναντίον Κράμερ". Είναι περίεργο, γιατί όταν είσαι ηθοποιός, όταν γυρίζεις μια σκηνή, πρέπει να νιώθεις ελεύθερος. Είμαι σίγουρος ότι έχω πληγώσει άθελά μου ανθρώπους σε σωματικές σκηνές. Αλλά υπάρχει πάντα ένα περιθώριο συγχώρεσης για όποιον το κάνει αυτό. Αλλά αυτή ήταν η πρώτη μου ταινία και ήταν η πρώτη μου λήψη στην πρώτη μου ταινία και αυτός απλά με χαστούκισε. Και μπορείς να το δεις στην ταινία. Ξεπέρασε το όριο. Αλλά νομίζω πως αυτήν τη στιγμή τα πράγματα διορθώνονται. Και δεν διορθώνονται μέσω της πολιτικής ορθότητας. Διορθώνονται κανονικά. Και θα διορθωθούν γιατί ο κόσμος δεν το ανέχεται πια. Οπότε αυτό είναι ένα καλό βήμα.»

Meryl

meryl

Σε μια συνέντευξη του 1979 με το περιοδικό TIME, η Μέριλ Στριπ είχε ομολογήσει πως ο Ντάστιν Χόφμαν της είχε πιάσει το στήθος στην πρώτη τους συνάντηση. Η απολογία του ήταν αρκετή για να τον συγχωρέσει. Σήμερα σχολιάζει εκείνες τις συμπεριφορές, αλλά δίνει ψύχραιμα και τη δική της οπτική απέναντι στο μέλλον της βιομηχανίας.

«Εκείνη την εποχή, όπου όλοι έκαναν κοκαΐνη, οι άνθρωποι ξεπερνούσαν τα όρια συχνά. Τώρα που μεγαλώσαμε, και είναι όλοι πιο νηφάλιοι, πρέπει να υπάρξει συγχώρεση. Ετσι νιώθω. Ναι πραγματικά με είχαν δείρει, αλλά δεν θέλω να καταστρέψω τη ζωή κάποιου που είναι σήμερα πάνω από εξήντα ετών. Νομίζω πως αν θέλουμε ο κόσμος να προχωρήσει, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να δουλέψουμε από κοινού και να γνωρίζουμε όλοι πως είναι καλύτερο για τους άντρες να μας σέβονται βαθιά ως ίσες με αυτούς.»

Διαβάστε ακόμη: #SheKnew: συνεχίζεται η επίθεση στην Μέριλ Στριπ

Meryl Streep

Σε ερώτηση του πώς ένιωσε όταν κατάλαβε πως όλος ο κόσμος την περίμενε να μιλήσει μετά το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν, και όσο αργούσε την είχαν βάλει στο στόχαστρο, απάντησε:

«Ξέρω. Το ανακάλυψα μια Παρασκευή που είχα κλειστεί στον εαυτό μου. Και ξαφνικά μου είπαν πως στην τηλεόραση ούρλιαζαν ότι δεν έχω ακόμη απαντήσει. Δεν έχω Twitter ή οτιδήποτε. Και δεν έχω Facebook. Επρεπε πραγματικά να σκεφτώ. Γιατί αυτό που συνέβαινε υπογράμμιζε τη δική μου άγνοια, αλλά επίσης και πόσο κακός, βαθιά κακός, διπρόσωπος ήταν ένας άνθρωπος που έκανε τόσο σπουδαία δουλειά. Κάνεις ταινίες. Νομίζεις ότι γνωρίζεις τα πάντα για όλους. Τόσα πολλά κουτσομπολιά. Οι άνθρωποι είναι τόσο ανεξερεύνητοι σε συγκεκριμένα επίπεδα. Και είναι ένα σοκ. Κάποιοι από τους πολύ αγαπημένους μου ανθρώπους καταστράφηκαν απ' όλο αυτό. Αυτός δεν ήταν ένας από αυτούς.»

Meryl Streep

Διαβάστε περισσότερα: