Buzz

Η απογοήτευση της ημέρας: Ο Μάρτιν Σκορσέζε εγκαταλείπει το biopic του Φρανκ Σινάτρα

στα 10

Η οικογένεια του διάσημου ηθοποιού και τραγουδιστή δεν δείχνει διατεθειμένη να βγάλει τα άπλυτά του στη φόρα.

Η απογοήτευση της ημέρας: Ο Μάρτιν Σκορσέζε εγκαταλείπει το biopic του Φρανκ Σινάτρα

Με τη «Σιωπή» του να φτάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες, ο Μάρτιν Σκορσέζε έκανε επιτέλους πραγματικότητα ένα σχέδιο που αποτελούσε γι’ αυτόν ένα σχεδόν άπιαστο όνειρο για πάνω από τριάντα χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι ο δρόμος της καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι στρωμένος με ρόδα ακόμα και για έναν από τους σημαντικότερους και πιο αξιοσέβαστους εν ζωή Αμερικανούς σκηνοθέτες, καθώς την ίδια στιγμή ο Σκορσέζε μοιάζει να λέει οριστικά αντίο σε ένα άλλο του πολυαναμενόμενο πρότζεκτ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Toronto Sun, με αφορμή την προώθηση της «Σιωπής», ο Σκορσέζε αποκάλυψε την τύχη ενός ακόμη, πολυπόθητου κινηματογραφικού σχεδίου το οποίο προσπαθεί να βάλει μπροστά εδώ και αρκετά χρόνια: της κινηματογραφικής βιογραφίας του Φρανκ Σινάτρα.

Διαβάστε ακόμη: Οταν ο Μάρτιν Σκορσέζε ήθελε να γυρίσει μια ταινία με τον Ιησού στη σύγχρονη Νέα Υόρκη

Frank Sinatra - From Here to Eternity 607 Ο Φρανκ Σινάτρα στο ρόλο που του χάρισε το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, στο «Οσο Υπάρχουν Ανθρωποι»

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, η οικογένεια και οι κληρονόμοι του Σινάτρα δεν μοιάζουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι απέναντι στην προοπτική μιας ταινίας που θα αποκαλύψει την πιο σκοτεινή πλευρά και τις λιγότερο κολακευτικές πτυχές της ζωής του διάσημου ηθοποιού και τραγουδιστή (όπως για παράδειγμα τις φημολογούμενες διασυνδέσεις του με τον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος), κάτι που αναμφίβολα θα έκανε ο Σκορσέζε.

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε! Νομίζω ότι έχει τελειώσει οριστικά. Τα μέλη της οικογένειας του Σινάτρα δεν θα δώσουν τη συγκατάθεσή τους. Βάλτε το πάλι μπροστά κι εγώ είμαι μέσα!», δήλωσε ο Σκορσέζε χωρίς περιστροφές. «Μερικά συγκεκριμένα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για μια οικογένεια και το καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά αν περιμένουν να το κάνω, δεν μπορούν να κρατήσουν κρυφά κάποια πράγματα. Το πρόβλημα είναι ότι επρόκειτο για μια τόσο σύνθετη προσωπικότητα. Ολοι είναι σύνθετοι – αλλά ειδικά ο Σινάτρα».

Frank Sinatra 607

Το γεγονός ότι ο Σκορσέζε εγκαταλείπει μάλλον οριστικά αυτή τη φιλόδοξη κινηματογραφική βιογραφία είναι σίγουρα απογοητευτικό. Την ίδια στιγμή, όμως, είναι ενθαρρυντικό και σίγουρα προς τιμήν του σκηνοθέτη το ότι προτιμά να αφήσει ένα τόσο αγαπημένο του σχέδιο παρά να συμβιβαστεί και να παραδώσει μια ωραιοποιημένη αγιογραφία, αντί για τους περίπλοκους, τρισδιάστατους και συχνά αντιφατικούς χαρακτήρες στους οποίους μας έχει συνηθίσει και για τους οποίους φημίζεται η φιλμογραφία του. Ποιος χρειάζεται, άλλωστε, ακόμα ένα συμβατικό biopic;

Διαβάστε ακόμη