Buzz

Ο Μάρτιν Σκορσέζε στέλνει συγχαρητήρια με βιντεομήνυμα σε χρήστη του vimeo

στα 10

Είναι απίστευτος! Ο Μάρτιν Σκορσέζε είδε το βίντεο που έφτιαξε φαν του στο vimeo και του έστειλε τα συγχαρητήριά του με βιντεομήνυμα. Δείτε το.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε στέλνει συγχαρητήρια με βιντεομήνυμα σε χρήστη του vimeo

Πριν από χρόνια, πολύ πριν από την επέλαση του download και του streaming, προτού η τεχνολογία φτάσει στο σημείο να μπορεί κανείς να βρει τα πάντα μέσα σε λίγα λεπτά, υπήρχε η φήμη ότι ο Μάρτιν Σκορσέζε είχε στο προσωπικό του ανθρώπους με αυτή την περιγραφή εργασίας: του αγόραζαν το TV Guide κάθε εβδομάδα, εκείνος κοιτούσε διερευνητικά όλα τα ελεύθερα και καλωδιακά κανάλια, έβαζε σε κύκλο ταινίες που δεν είχε δει, κι οι υπάλληλοι ήταν υπεύθυνοι να προγραμματίζουν τα πολυάριθμα βίντεο που τις έγραφαν και να κανονίζουν τρύπες στο πρόγραμμά του για να τις απολαύσει. Μετά, κρατούσε ημερολόγιο με τις σημειώσεις του.

Θυμηθείτε κι αυτό: Το Flix στην παρουσίαση του νέου ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Σκορσέζε - δείτε βίντεο!

Ακόμα κι αν η φήμη αυτή δεν είναι 100% αληθινή, όλοι όσοι αγαπούν τον Αμερικανό σκηνοθέτη κι όσοι είχαν ποτέ την τύχη να βρεθούν σ' ένα δωμάτιο μαζί του και να τον ακούσουν να μιλά ακατάπαυστα για σινεμά (και, κυρίως, για το σινεμά των άλλων) με τόση αγάπη και λαχτάρα, ξέρουν ότι είναι από τους δημιουργούς που έχουν πάντα τεντωμένες τις κεραίες με πάντα ανανεωμένο το σινεφίλ ενδιαφέρον.

Τον φανταζόμαστε, λοιπόν, να βρίσκεται πριν από λίγο στη Λιόν, στο φεστιβάλ Lumiere, και κάποιος να του λέει «έχεις δει το μοντάζ που έκανε κάποιος με τις ταινίες σου και τις ταινίες του Στάνλεϊ Κιούμπρικ»; Κι εκείνος να βρίσκει αμέσως ένα laptop για να δει το βίντεο.


Αυτό που δεν φανταζόμασταν ήταν ότι θα είχε την ιδέα να ευχαριστήσει τον χρήστη. Κι όχι με το τυπικό σημείωμα - ένα direct μήνυμα ή ένα σχόλιο κάτω από το βίντεο. Αλλά γυρίζοντας αυτοσχέδια ένα βιντεομήνυμα που τον επαινεί για το μοντάζ του και του εύχεται καλή τύχη.

Κυρίες και κύριοι, αυτός είναι ο Μάρτιν Σκορσέζε (και δεν υπάρχει δεύτερος)!


Ο Λεάντρο Κόπερφιλντ (αν αυτό είναι το πραγματικό όνομά του) φυσικά συγκινήθηκε και σοκαρίστηκε από το μήνυμα.

«Αυτός ο άνθρωπος είναι ο πρώτος λόγος που αγάπησα το σινεμά, ο κύριος υπεύθυνος που βλέπω ταινίες με άλλο βλέμμα από παιδί. Το σημαντικότερο; Ο,τι ξέρω από την τέχνη του κινηματογράφου και του μοντάζ είναι από αυτόν. Το πάθος του και η ακατάπαυστη δοτικότητά του στο να μοιράζεται τη γνώση του είναι για μένα ένα από τα ωραιότερα κεφάλαια της ιστορίας του σινεμά. Οπότε δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψω τι σημαίνει αυτό το μήνυμα για μένα. Marty is the man!»

Διαβάστε και δείτε ακόμα: