Industry

Ο Μάρτιν Σκορσέζε πιστεύει ότι θα κάνει ακόμα μόνο 2 ταινίες

στα 10

Ο σκηνοθέτης βρέθηκε στο Φεστιβάλ του Μαρακές και μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια και για την πηγή της έμπνευσής του, τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο!

Ο Μάρτιν Σκορσέζε πιστεύει ότι θα κάνει ακόμα μόνο 2 ταινίες

«Εχω την επιθυμία να κάνω πολλές ταινίες, αλλά μόλις έκλεισα τα 71 κι έχω αντοχές για δυο ακόμα, αν μπορέσω να τις κάνω. Νοσταλγώ τον καιρό που ήθελα να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω διαφορετικά είδη σινεμά, μου λείπει αυτός ο καιρός, αλλά πέρασε, τελείωσε. Εχεις μια υποχρέωση καθώς μεγαλώνεις, έχεις μια οικογένεια. Είχα την τύχη, τα τελευταία 10 περίπου χρόνια, να κάνω ταινίες που συνδύαζαν τις προσωπικές μου επιθυμίες, αλλά και τις υποχρεώσεις μου στην οικογένειά μου και τους χρηματοδότες.» Μ’ αυτά τα λόγια μίλησε ο Μάρτιν Σκορσέζε στη διάρκεια του Φεστιβάλ του Μαρακές, όπου βρέθηκε ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και θα κοντεύαμε να μελαγχολήσουμε, αν δε σκεφτόμασταν ότι ο Σκορσέζε έχει ήδη ανακοινώσει πολύ περισσότερα από δύο πρότζεκτ για το κοντινό μέλλον!

Μέσα στη μάλλον συγκινητική του διάθεση, ο Μάρτιν Σκορσέζε δεν παρέλειψε να επισημάνει πόσο τον ενέπνευσε ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο την τελευταία δεκαετία της δουλειάς του. «Στην αρχή δυσκολεύτηκα, επειδή ήταν τόσο διάσημος από τον “Τιτανικό” του Τζέιμς Κάμερον και, όταν γυρίζαμε τις “Συμμορίες της Νέας Υόρκης” ή το “Aviator”, ο κόσμος με ρωτούσε, “είναι ηθοποιός;” Και τους έλεγα, ναι, είναι. Τον είδα στο “What’s Eating Gilbert Grape” και στην ταινία που έκανε με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, το “This Boy’s Life”, πριν κάνει τον “Τιτανικό”. Του έχει μείνει ένα στίγμα στο οποίο ο κόσμος εξακολουθεί να αναφέρεται. Αλλά διαπιστώσαμε ότι αναβίωσε τον ενθουσιασμό μου για να κάνω ταινίες. Κυρίως γιατί, μεγαλώνοντας, η δουλειά αυτή είναι σωματικά δύσκολη και οικονομικά επίσης. Είσαι υπεύθυνος για πολλά χρήματα, εάν τα βρεις. Η πίεση για να τα καταφέρεις είναι τεράστια. Ο δικός του ενθουσιασμός και η ορμή του με βοήθησαν να συνεχίσω, εδώ και πέντε ταινίες.»

Η μία, πάντως, από τις επόμενες ταινίες που θα κάνει ο Μάρτιν Σκορσέζε, θα είναι οπωσδήποτε το «Silence», η ιστορία δυο Ιησουιτών ιερέων που ταξιδεύουν ως ιεραπόστολοι στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα για να έρθουν αντιμέτωποι με τη βία και την αμφισβήτηση (διαβάστε περισσότερα για το «Silence» εδώ). «Εχω εμμονή μ’ αυτήν την αναζήτηση του πνευματικού άξονα της ζωής,» εξήγησε ο Σκορσέζε. «Και λυπάμαι που χρειάζεται να μιλάω μ’ αυτόν τον τρόπο γι’ αυτές τις ταινίες, αλλά περί αυτού πρόκεινται. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να συζητήσω γι’αυτό το θέμα, παρά κάνοντας μια ταινία.»

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και να επιφυλάσσει το μέλλον για τον Μάρτιν Σκορσέζε, δε βλέπουμε την ώρα να φτάσει και στην Ελλάδα, στις 26 Δεκεμβρίου από τη Seven Films, η νέα του συνεργασία με τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, «The Wolf of Wall Street» - δείτε και διαβάστε τα πάντα για την ταινία παρακάτω.