Buzz

Απόλυτη σιωπή! Αυτό είναι το τρέιλερ για το «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε!

στα 10

Σαν μια εμπειρία που καταλήγει ταυτόχρονα βασανιστική και λυτρωτική, οι πρώτες εικόνες από το πιο φιλόδοξο πρότζεκτ στη ζωή και το έργο του Μάρτιν Σκορσέζε είναι απλώς... επικές.

Απόλυτη σιωπή! Αυτό είναι το τρέιλερ για το «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε!

Το «Silence» διαδραματίζεται τον 17ο αιώνα και αφηγείται την ιστορία δύο Πορτογάλων Καθολικών που ταξιδεύουν στην Ιαπωνία για να αναζητήσουν το μέντορά τους που έχει χαθεί από καιρό και να διαδώσουν το Χριστιανισμό, αποφασισμένοι πως η αλήθεια του Θεού είναι η μόνη που μπορεί να σε οδηγήσει στη λύτρωση. Το ταξίδι τους όμως θα είναι διπλά αποκαλυπτικό, όχι μόνο για τις προσευχές τους που πλέον δεν θα εισακούονται από κανέναν αλλά και για μια ολόκληρη χώρα που θα έρθει σε σύγκρουση με τον ίδιο της τον εαυτό.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μάρτιν Σκορσέζε σπάει τη «Σιωπή» και μιλά για ένα όνειρο ζωής που έγινε επιτέλους πραγματικότητα

Silence 607

To τρέιλερ της ταινίας που κυκλοφόρησε στο λογαριασμό της Paramount στο Twitter σου κόβει την ανάσα, φέρνει μνήμες από τον «Τελευταίο Πειρασμό» και το «Kundun», τις πιο εσωστρεφείς και «θρησκευτικές» ταινίες του δημιουργού της και - αν ισχύουν όσα βλέπουμε - χαρίζει στον Αντριου Γκάρφιλντ μια από εκείνες τις ερμηνείες που θα ήθελαν όλοι οι ηθοποιοί της γενιάς του σε κάθε εποχή.

Διαβάστε ακόμη: Το «The Irishman» του Σκορσέζε με Ντε Νίρο - Πατσίνο - Πέσι γίνεται πραγματικότητα

silence 607

Για την ιστορία, ο Μάρτιν Σκορσέζε προσπαθούσε να μεταφέρει το ομώνυμο μυθιστόρημα του Σουσάκου Εντο που κυκλοφόρησε το 1966, τα τελευταία 20 χρόνια. Η προσπάθειά του από όνειρο ζωής είχε μετατραπεί σε εφιάλτη. Το 2007 είχε ανακοινωθεί ότι η ταινία ήταν έτοιμη να γυριστεί, με πρωταγωνστές τους Ντάνιελ Ντέι Λούις και Μπενίσιο Ντελ Τόρο στους ρόλους των δύο ιεραπόστολων. Ομως, η ταινία δεν γυρίστηκε ποτέ και το καλοκαίρι του 2012, η ιταλική εταιρία Cecchi Gori που είχε αναλάβει την παραγωγή «θύμισε» με αγωγή στον Σκορσέζε πως όλα αυτά τα χρόνια είχε ξοδέψει περίπου 750.000 δολάρια για την προπαραγωγή της. Οταν, αμέσως μετά το «The Wolf of Wall Street», ο Μάρτιν Σκορσέζε ξαναέβαλε το «Silence» στην πρώτη γραμμή των επερχόμενων σχεδίων του, οι πρωταγωνιστές του είχαν άλλες δεσμεύσεις (τους Λούις-Ντελ Τόρο τότε πλαισίωναν ο Χαβιέ Μπαρδέμ και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ). Ετσι τους αντικατέστησε με τους Αντριου Γκάρφιλντ και Λιαμ Νίσον, ενώ συμπλήρωσε το καστ με τους Κεν Γουατανάμπε και Ανταμ Ντράιβερ. Και πάλι όμως, χάθηκε ένας τουλάχιστον χρόνος στο να βρεθούν και τα τελευταία κονδύλια. Ο Σκορσέζε ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τα γυρίσματα τον Νοέμβριο του 2014, αλλά τελικά χρειάστηκε η ένωση δυνάμεων της «Fábrica de Cine» κα οι «SharpSword Films» που ολοκλήρωσαν το budget του Σκορσέζε. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 30 Ιανουαρίου του 2015 στην Ταϊβάν με την Paramount να έχει αναλάβει την αμερικανική διανομή της ταινίας.

«Ηθελα να γυρίσω το ''Silence'' εδώ και δύο δεκαετίες! Δεν το πιστεύω ότι θα γίνει πραγματικότητα επιτέλους!» δήλωσε τότε ο Μάρτιν Σκορσέζε που θα δει το «Silence» να βγαίνει στις αίθουσες στις 23 Δεκεμβρίου, ακριβώς πάνω στην οσκαρικη περίοδο, έτοιμο μάλλον να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του.


Update 22.12: Δείτε το νέο, international trailer του «Silence» που κυκλοφόρησε μια μέρα πριν η ταινία βγει στις αμερικανικές αίθουσες.


Διαβάστε και δείτε ακόμη

Silence Poster 607