Buzz

Η Αμερική κλείνει τα σινεμά της μετά από ένα ιστορικό χαμηλό 22 ετών στο box office

στα 10

H Νέα Υόρκη αλλά και το Λος Αντζελες, σιγά σιγά και η υπόλοιπη Αμερικη κλείνει τα σινεμά της, μπροστά στην απειλή του κοροναϊού.

Η Αμερική κλείνει τα σινεμά της μετά από ένα ιστορικό χαμηλό 22 ετών στο box office

Οι δήμαρχοι της Νέας Υόρκης και του Λος Αντζελες αποφάσισαν το κλείσιμο των κινηματογράφων και στις δύο πόλεις, που παρέμειναν ανοιχτοί μέχρι και χθες Κυριακή, εφαρμόζοντας περιορισμούς στην απόσταση των θεατών και εφαρμόζοντας αυστηρά μέτρα υγιεινής για τους θεατές και τους εργαζόμενους σε αυτούς.

Η απόφαση ήρθε ως αποτέλεσμα και της γενικής καραντίνας στην οποία μπαίνουν και οι δύο πόλεις, όπου έχουν κλείσει ήδη όλα τα καταστήματα, εστιατόρια, θεάτρα και χώροι ψυχαγωγίας, αλλά φυσικά και του ιστορικού χαμηλού που άγγιξε το box office - το χαμηλότερο εδώ και 22 χρόνια αποτέλεσμα όχι μόνο των περιορισμένων εισιτηρίων που κόπηκαν λόγων των μέτρων αλλά και του κόσμου που προτίμησε να μείνει στο σπίτι του.

Διαβάστε αναλυτικά: Τι αναβάλλεται ή ακυρώνεται στον κόσμο του σινεμά, εξαιτίας του κοροναϊού

Ιστορικό χαμηλό που έτσι κι αλλιώς ήρθε να συναντήσει τις αναβολές εξόδου μεγάλων κυκλοφοριών όπως η «Mulan» της Disney, το «No Time to Die» και το «A Quiet Place 2». Στους κινηματογράφους παιζόταν κατά κύριο λόγο το «Φύγαμε» της Pixar, το «Bloodshot» με τον Βιν Ντίζελ και το πολυσυζητημένο «The Hunt», ενώ δοκίμασαν και την αντοχή τους μερικές ανεξάρτητες ταινίες όπως το εξαιρετικό «Never Rarely Sometimes Always» της Ελάιζα Χίτμαν που βραβεύθηκε πριν λίγες εβδομάδες στην 70ή Berlinale.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ολικό κλείσιμο των κινηματογράφων σε όλη την Αμερική, αλλά και στις χώρες που αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν (οπως η Γαλλία), εκτός φυσικά της Αγγλίας που δοκιμάζει μια άλλη πολιτική κατά της πανδημίας, η οποία δεν περιλαμβάνει κλείσιμο των δημόσιων χώρων.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Αμερικής όπου οι κινηματογράφοι κλείνουν για κάποιο λόγο εκτός από τις έκτακτες καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε ακόμη: Ολοι λένε #μενουμε_σπίτι