Buzz

Ποιος μπορεί να παίξει τον Lemmy στο σινεμά, τώρα που δεν μπορεί ο... Ρότζερ Μουρ;

στα 10

Ο Γκρεγκ Ολιβερ που το 2010 σκηνοθέτησε το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ «Lemmy», βάζει μπροστά και ένα biopic μυθοπλασίας για τον frontman των Motörhead.

Ποιος μπορεί να παίξει τον Lemmy στο σινεμά, τώρα που δεν μπορεί ο... Ρότζερ Μουρ;

Πριν από μια δεκαετία, ο Γκρεγκ Ολιβερ, έχοντας ακολουθήσει πιστά τους Motörhead για τρία ολόκληρα χρόνια, παρουσίασε το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ «Lemmy», την αποτύπωση μιας μπάντας κι ενός μάτσου ανθρώπων τόσο υπερβατικών που η ταινία καθήλωσε και τους φαν της heavy metal και τους υπόλοιπους τυχερούς που την είδαν (από την πρεμιέρα της στο CPH:DOX μέχρι τη sold out προβολή στις Νύχτες Πρεμιέρας).

Δείτε ακόμη: Αντίο στον Lemmy, με ένα ποτήρι γάλα

Τώρα, ο Ολιβερ ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει μια κινηματογραφική βιογραφία του Ιαν Φρέιζερ Κίλμιστερ, δηλαδή του Lemmy, του frontman των Motörhead και νονού της σκληρής ροκ, ως μουσικής κι ως τρόπου ζωής. Ο Lemmy έφυγε, στο τέλος του 2015, στα 70 χρόνια του, έχοντας ζήσει πιο άγρια και πιο... πολύ απ' όσο θα μπορούσε κανείς να πιστέψει.

lemmy 607

Η ταινία θα καταπιάνεται περισσότερο με τα νεανικά χρόνια του Lemmy στην Αγγλία, την εποχή που, ως τεχνικός, πήγαινε τουρνέ με τον Τζίμι Χέντριξ, την περίοδο που δοκίμασε την ψυχεδέλεια με τους Hawkwind - για πέντε χρόνια, πριν τον διώξουν λόγω της «αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του». Το φιλμ έχει ήδη πάρει το πράσινο φως, με παραγωγό τη VMI (θα πωλείται στην προσεχή, διαδικτυακή Αγορά του Φεστιβάλ Καννών), ενώ οι μάνατζερ των Motörhead, Τοντ Σίνγκερμαν και Στέφαν Σιράζι θα κρατήσουν το ρόλο του executive producer, για να προστατεύσουν... τίποτα στην πραγματικότητα, μια και η μπάντα ανέκαθεν υπερασπιζόταν ανοιχτά τους ανθρώπους και τις επιλογές της. Λέει ο Γκρεγκ Ολιβερ: «Ο,τι έχετε ακούσει για τον Lemmy είναι πιθανότατα αλήθεια. Οχι επειδή ασπαζόταν τα κλισέ του ροκ εν ρολ, αλλά επειδή τα δημιουργούσε. Μάρλμπορο κόκκινα και Τζακ Ντάνιελς για πρωινό, αμφεταμίνες για βραδινό - όλα αλήθεια. Αλλά πίσω από αυτή τη σκληρή σα μέταλο πρόσοψη, ήταν κι ένας συναρπαστικός, σύνθετος και μεγαλόκαρδος άνθρωπος που δεν εγκατέλειψε ποτέ τη μουσική που τον έκανε ευτυχισμένο. Δουλεύουμε αυτή την κινηματογραφική βιογραφία από το 2013, με μοναδικό σκοπό να τιμήσουμε τον Lemmy, τα μέλη των Motörhead, Φιλ Κάμπελ και Μίκι Ντι κι όλους εκείνους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή του Lemmy. Θα είναι περήφανοι γι' αυτήν την ταινία.»

Ακόμη είναι νωρίς για πληροφορίες για το καστ της ταινίας, όμως ο αθεόφοβος Lemmy είχε δηλώσει, λίγο πριν πεθάνει, ποιος θα ήθελε να τον υποδυθεί στο σινεμά: «Ποιος θέλω να με παίζει σε μια ταινία για τη ζωή μου; Ο Ρότζερ Μουρ.» Ο Βρετανός ηθοποιός ήταν ήδη, τότε, 88 χρόνων κι έφυγε τον Μάιο του 2017, οπότε δυστυχώς η επιθυμία του Lemmy δεν θα εκπληρωθεί, ελπίζουμε να βρεθεί κάποιος αντάξιος!

lemmy 607