Buzz

Αθώος ο Κέβιν Σπέισι για όλες τις κατηγορίες στη δίκη στο Ηνωμένο Βασίλειο

στα 10

Ο Κέβιν Σπέισι ανακηρύχθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί στη δίκη στο Ηνωμένο Βασίλειο που διήρκεσε περισσότερο από ένα μήνα.

Αθώος ο Κέβιν Σπέισι για όλες τις κατηγορίες στη δίκη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αθώος και για τις εννιά κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί κηρύχθηκε ο Κέβιν Σπέισι από τους ενόρκους του δικαστηρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Απόφαση που ο 64χρονος ηθοποιός άκουσε με δάκρυα στα μάτια, ενώ λίγο αργότερα συνόδευσε με αυτήν την ανακοίνωση:

«Φαντάζομαι ότι πολλοί από εσάς μπορείτε να καταλάβετε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να επεξεργαστώ μετά από αυτό που μόλις συνέβη σήμερα. Αλλά θα ήθελα να πω ότι είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στους ενόρκους που αφιέρωσε χρόνο για να εξετάσει προσεκτικά όλα τα στοιχεία και όλα τα γεγονότα προτού καταλήξουν στην απόφαση. Και είμαι ευγνώμων από το αποτέλεσμα σήμερα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το προσωπικό μέσα σε αυτό το δικαστικό μέγαρο, την ασφάλεια και όλους εκείνους που μας φρόντιζαν καθημερινά, τη νομική μου ομάδα… που είναι εδώ κάθε μέρα και αυτό είναι το μόνο που έχω να πω αυτή τη στιγμή. Ευχαριστώ πολύ.»

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι ένορκοι άκουσαν τους τέσσερις άνδρες (η ανωνυμία τους προστατεύεται από το νόμο) που είχαν κάνει τις καταγγελίες εναντίον του ηθοποιού.

Ο πρώτος άνδρας, που είχε έρθει σε επαφή με τον Σπέισι συχνά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 κατά τη διάρκεια της θητείας του ηθοποιού ως καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Old Vic, είπε ότι ο Σπέισι τον είχε αρπάξει επανειλημμένα από τον καβάλο, συμπεριλαμβανομένης μιας φοράς όταν βρίσκονταν σε έναν αυτοκινητόδρομο. Σε εκείνη την περίπτωση, ο άνδρας, ο οποίος είπε ότι οδηγούσε εκείνη τη στιγμή, ισχυρίστηκε ότι ο Σπέισι τον είχε αρπάξει τόσο δυνατά από τα γεννητικά όργανα που σχεδόν είχε οδηγήσει το αυτοκίνητο να βγει από το δρόμο. Ο Σπέισι είπε ότι μεταξύ τους είχαν μια «συναινετική» σχέση που περιλάμβανε κάποιο άγγιγμα, αλλά κατά τα άλλα είχε σεβαστεί τα όρια του φερόμενου θύματος. Ο ηθοποιός αρνήθηκε εντελώς το περιστατικό με το αυτοκίνητο που κινδύνευσε να συντριβεί και παρείχε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν θα μπορούσε να είχε λάβει χώρα τη χρονική περίοδο που ο άνδρας ισχυρίζεται.

Η δεύτερη καταγγελία αφορούσε μια φιλανθρωπική εκδήλωση το 2005 στην οποία ένας άνδρας κατηγόρησε τον Σπέισι ότι έκανε πολυάριθμα σεξουαλικά επιθετικά σχόλια πριν τον στριμώξει σε έναν τοίχο και του αρπάξει τον καβάλο. Ο Σπέισι αρνήθηκε ότι συνάντησε ποτέ τον άνδρα στην εκδήλωση.

kevin spacey

Η τρίτη καταγγελία ήταν και η πιο σοβαρή και θα μπορούσε να αφορά πιθανή ισόβια κάθειρξη αν ο Κέβιν Σπέισι κηρυσσόταν τελικά ένοχος. Ο καταγγέλλων είχε ισχυριστεί ότι το 2008 είχε καταλήξει στο διαμέρισμα του Σπέισι στο Λονδίνο όπου αποκοιμήθηκε ή με κάποιο τρόπο έμεινε αναίσθητος και ξύπνησε και βρήκε τον Σπέισι να του έκανε στοματικό σεξ. Ο Σπέισι είπε ότι η συνάντηση ήταν συναινετική και, σε αυτό που μπορεί να ήταν ένα κρίσιμο αποδεικτικό στοιχείο, παρείχε τηλεφωνικά αρχεία που έρχονταν σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του άνδρα.

Η τέταρτη καταγγελία αφορούσε ένα πάρτι στο ενοικιαζόμενο σπίτι του Σπέισι στο Γκλόστερσαιρ. Αφού συνάντησε το υποτιθέμενο θύμα στην παμπ κατέληξαν στην κατοικία του ηθοποιού όπου, όπως είπε το φερόμενο θύμα, ο Σπέισι φίλησε τον λαιμό του, άρπαξε το πέος του και είπε «να είσαι ψύχραιμος, να είσαι ψύχραιμος». Ο Σπέισι αρνήθηκε τη σεξουαλική επίθεση, αλλά περιέγραψε τη συνάντηση ως μια μεθυσμένη «αδέξια πάσα» για την οποία αργότερα προσπάθησε να ζητήσει συγγνώμη.

Τον περασμένο Οκτώβρη, ο Κέβιν Σπέισι κέρδισε 40 εκατομμύρια λίρες από μήνυση που κέρδισε κατά του ηθοποιού Αντονι Ραπ, ο οποίος είχε κατηγορήσει τον ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση το 1986 στη Νέα Υόρκη.

(Πηγή: Variety)