Κάνε το Πρώτο Βήμα: Τέσσερις βραβευμένες ηθοποιοί ενημερώνουν για τη σχέση γυναικών με τον HIV

BUZZ 23 JUN 2017  /  Μανώλης Κρανάκης

Τέσσερις σπουδαίες ηθοποιοί μιλούν επιτέλους ανοιχτά για τη σχέση γυναικών με το AIDS.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι περισσότερο από το 50% των ανθρώπων που ζουν με τον HIV παγκοσμίως είναι γυναίκες, ενώ στην Ευρώπη 1 στις 3 διαγνώσεις HIV αφορά σε γυναίκες. Στην Ελλάδα, το 66,5 % των γυναικών που έχουν διαγνωστεί με HIV μέχρι σήμερα, απέκτησαν τον ιό μέσω ετεροφυλοφιλικής σεξουαλικής επαφής.

Τα στοιχεία που δίνει το Κέντρο Ζωής για τη σχέση του ιού του HIV με τις γυναίκες έρχονται να συναντήσουν το βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν τέσσερις ηθοποιοί βραβευμένες με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη: η Ιωάννα Παππά, η Λένα Δροσάκη, η Λένα Παπαληγούρα και η Γιούλικα Σκαφιδά.

Σκοπός του είναι να ενημερώσει τις γυναίκες πως ο HIV είναι κάτι που τις αφορά και πως ως πρωτοπόρες οφείλουν να κάνουν το πρώτο βήμα και στην... προφύλαξη τους.


Η παραγωγή της ταινίας ανήκει στη Filmiki, η μουσική είναι το κομμάτι «Αγγελος Κυρίου» του Larry Gus ενώ τα credits είναι μια δημιουργία του The Newtons Laboratory. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και την καμπάνια στο επίσημο site του Κέντρου Ζωής.

Κάνε το πρώτο βήμα

Δείτε ακόμη

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.