Buzz

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ έχασε τους ρόλους στα «Batman Begins» και «Moulin Rouge»

στα 10

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ μίλησε για τους δυο ρόλους που ίσως τον στεναχώρησαν περισσότερο που έχασε, αλλά βλέπει τις εμπειρίες αυτές ως ένα κίνητρο για να γίνεται καλύτερος.

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ έχασε τους ρόλους στα «Batman Begins» και «Moulin Rouge»

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές μεγάλες παραγωγές τον τελευταίο καιρό, αλλά αυτό δεν πάει να πει πως δεν έχει χάσει και μερικούς μεγάλους ρόλους κατά την διάρκεια της πολυετής του καριέρας. Και μιλώντας πρόσφατα στο «The Howard Stern Show» για τη νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί, τον «Μπράβο» στο Amazon Prime σε σκηνοθεσία του Νταγκ Λάιμαν, ο ίδιος αναφέρθηκε σε μερικούς από αυτούς τους χαμένους ρόλους που τον επηρέασαν περισσότερο.

Ο Τζίλενχαλ αποκάλυψε πως ήταν ένας από τους τελικούς υποψήφιους για να πρωταγωνιστήσουν στις ταινίες «Batman» του Κρίστοφερ Νόλαν και στο «Moulin Rouge» του Μπαζ Λούρμαν. Σίγουρα στεναχωρήθηκε που έχασε αυτούς τους ρόλους, βλέπει όλα αυτά ως κίνητρο για να καλυτερεύσει κι όχι ως ήττες. «Μαθαίνεις να προχωράς. Υπάρχει άλλος ένας ρόλος. Μπορώ να προσπαθήσω να πάω και να κάνω ακρόαση για άλλον έναν. Θα πάρω κάποιον άλλον. Μια τέτοια στάση κρατάω.»

Διαβάστε ακόμα: To «Beef» τους συνεχίζεται με μια δεύτερη σεζόν

Jake Gyllenhaal

Αλλά ο Τζίλενχαλ εκτίμησε ότι και οι δύο σκηνοθέτες τον κάλεσαν προσωπικά για να του πουν τα άσχημα νέα. «Προς τιμή τους, και οι δύο σκηνοθέτες με κάλεσαν προσωπικά για να μου πουν πως δεν πήρα τον ρόλο. Και θα σου πουν γιατί. Οταν φτάνεις τόσο μακριά, θέλεις να γνωρίζεις το γιατί. Δεν είναι σαν να λένε απλά ευχαριστώ πολύ. Σου λένε πως είδαν αυτές τις πτυχές σου που ήθελαν πολύ στον ρόλο και είναι υπέροχες, αλλά τελικά, κατέληξαν να κινηθούν έτσι γιατί ταιριάζει καλύτερα με αυτό το άτομο που είναι απέναντί σου ή θα ήταν απέναντί σου. Το χρώμα των μαλλιών τους ή το ύψος τους, όποιο κι αν είναι αυτό!»

Και συνέχισε λέγοντας πως «υπάρχουν όλοι αυτοί οι μη παράγοντες που είναι πραγματικά τα ανεξήγητα πράγματα που αν αρχίσεις να τα ξεχωρίζεις, δεν λειτουργεί, δεν είναι υγιές. Εγω λέω πως κοίτα πόσο μακριά έφτασα! Απλά προσπάθησε λοιπόν και συνέχισε. Αυτό ένιωσα. Θυμάμαι ότι με πήρε τηλέφωνο ο Κρίστοφερ Νόλαν και σκέφτηκα πως μόλις έλαβα μια κλήση προσωπικά από τον Κρίστοφερ Νόλαν. Αυτό είναι πολύ ωραίο. Εχω φτάσει αρκετά μακριά. Οπότε, πρέπει να συνεχίσω. Απλώς πρέπει να συνεχίσω.»

Πάντως ο Τζίλενχαλ δείχνει πως δίνει το 110% του εαυτού σε κάθε ρόλο που παίζει, όπως σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε το twitter δείχνοντάς τον το πόσο σκληρά προπονήθηκε για να παίξει τον ρόλο του Ελγουντ Ντάλτον στην ταινία «Ο Μπράβος».