Buzz

Το Hulu απαντάει στους αμερικανούς θεατές που θάβουν τα «Παράσιτα»

στα 10

Oι Αμερικανοί κουράζονται με τους υπότιτλους. Για αυτό και κανιβαλίζουν την ταινία στα σόσιαλ. Και το Hulu (από τον επίσημο λογαριασμό της πλατφόρμας) απαντάει ξεκαρδιστικά!

Το Hulu απαντάει στους αμερικανούς θεατές που θάβουν τα «Παράσιτα»

Το είχε πει κι ο ίδιος ο Μπονγκ Τζουν-χο, με τον σήμα-κατατεθέν χαριτωμένο κυνισμό του στις Χρυσές Σφαίρες: «μόλις οι Αμερικανοί υπερβείτε αυτό το εμπόδιο των 2,5 εκατοστών που λέγεται "υπότιτλοι", θα γνωρίσετε τόσες πιο πολλές απίθανες ταινίες.»

Γιατί είναι γνωστό: ο μέσος Αμερικάνος κινηματογραφικός θεατής, δεν θα δει ξενόγλωσση ταινία. Κουράζεται με τους υπότιτλους, απηυδεί, το θεωρεί "δουλειά" και "κόπο" κι όχι ψυχαγωγία το ξενόγλωσσο σινεμά. Οι ελάχιστες ξενόγλωσσες ταινίες που περνάνε το φίλτρο των διανομέων θα προβληθούν για λίγο σε κάποιο art house κινηματογράφο και αυτό ήταν.

Ομως τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο ήταν φέτος μία ξενόγλωσση έκπληξη που έφερε τα πάνω κάτω στην αμερικανική αγορά και την οσκαρική κούρσα, κι έγραψαν τη δική τους ιστορία στο μεγάλο βιβλίο του θεσμού.

Διαβάστε κι αυτό: Τίποτα πιο αστείο από τα «Παράσιτα» να σατιρίζουν την καραντίνα λόγω κοροναϊού

Parasite 607 7

Για αυτό και η streaming πλατφόρμα Hulu διαφήμισε και προώθησε στα social media της την προβολή της ταινίας που είναι διαθέσιμη από τις 8 Απριλίου για τους συνδρομητές της, αλλά οι θεατές που ξεκίνησαν να βλέπουν το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας 2020 είχαν... αντίθετη γνώμη.

Aπό την Τετάρτη αμερικανοί θεατές κανιβαλίζουν τα «Παράσιτα» στο twitter, αλλά το «Hulu» δεν έμεινε ουδέτερο, ούτε σιωπηλό, σε αυτή το trend topic.

«Αν δεν σας αρέσουν οι υπότιτλοι, μπορείτε πάντα να μάθετε Κορεάτικα!» απάντησαν σε έναν θεατή που έγραψε «Κανείς δε θέλει να δει μία ταινία που πρέπει, κυριολεκτικά, να διαβάζεις για να καταλαβαίνεις τι συμβαίνει...»

Parasite 607 5

Σε κάποιον άλλον που αποκάλεσε τα «Παράσιτα» μία «άθλια ταινία», το Hulu απάντησε «όπως και όλες που κερδίζουν 4 Οσκαρ».

Το ίδιο το Hulu ξεκίνησε ένα #trendingtopic με τίτλο #LetHuluDecide και την ερώτηση «Πείτε μας τι καιρό κάνει εκεί που βρίσκεστε και θα σας προτείνουμε την κατάλληλη ταινία», δίνοντας στους 605 που συμμετείχαν, την ίδια απάντηση: «Τα Παράσιτα».

Η ανίερη στάστη του Hulu απέναντι στην «πολιτικώς ορθές» τακτικές των εταιριών που δεν μπαίνουν σε τέτοιου είδους διαξιφισμούς με τους πελάτες τους, κέρδισε... περισσότερους πελάτες στο Hulu - 23.600 σε μια μέρα.

Γιατί, όχι, ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο.

Διαβάστε περισσότερα: