Buzz

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επιδοτεί 1.500 οικογένειες που ζουν σε ημιυπόγεια. Χάρη στα «Παράσιτα»

στα 10

Η ξεκάθαρα ταξικής κριτικής ταινία του Μπονγκ Τζουν-χο έφερε κι ένα πρακτικό αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επιδοτεί 1.500 οικογένειες που ζουν σε ημιυπόγεια. Χάρη στα «Παράσιτα»

Στη Νότια Κορέα κορυφώνεται ο «Παρασιτικός» πυρετός. Με την ταινία του Μπονγκ Τζουν-χο να έχει θριαμβεύσει σε ολόκληρο τον κόσμο, στη Βόρεια Αμερική, στα Οσκαρ, στην κοινή συνείδηση, τα «Παράσιτα» αποδεικνύουν, τώρα, την επίδρασή τους και στην πολιτική και κοινωνική σκηνή της δικής τους χώρας.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με την εφημερίδα Korea Herald, ανακοίνωσε ότι, με αφορμή την ταινία και τη δημοτικότητά της (ότι, ας πούμε, πριν την έξοδο των «Παρασίτων» κανείς δεν το είχε σκεφτεί), θα προσπαθήσει ενεργά να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των νοικοκυριών χαμηλού εισοδήματος. Το κράτος θα υποστηρίξει οικονομικά 1.500 οικογένειες που, σαν τους Κιμ του φιλμ του Μπονγκ Τζουν-χο, ζουν σε ημιυπόγεια - ενδεχομένως με κακό σήμα στο κινητό! - με κίνδυνο ακόμα και να καταστραφούν τα σπίτια τους σε μια ενδεχόμενη πλημμύρα.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει τα «Παράσιτα» (ούτε τον Μπραντ Πιτ)

Parasite 607 7

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την εταιρεία ενέργειας της Κορέας και τις δημοτικές αρχές της Σεούλ θα προσφέρει έως και 3,2 εκ. γουόν ανά νοικοκυριό για τη βελτίωση της θέρμανσης, των δαπέδων, κλιματιστικών, αφυγραντήρων, ανεμιστήρων, κουφωμάτων και συναγερμών φωτιάς - το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 2.500 ευρώ.

Οι περισσότεροι κάτοικοι ημιυπόγειων διαμερισμάτων στη Σεούλ, περίπου το 78%, ανήκουν στο χαμηλότερο, ως προς το εισόδημα, 30% του πληθυσμού. Αυτοί οι πολίτες θα μπορούν, λοιπόν, να αιτηθούν κρατικής υποστήριξης για βελτιώσεις των σπιτιών τους, με την προοπτική τα επιδοτούμενα σπίτια ν' αυξάνονται κάθε χρόνο. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, που έγινε το 2015, στη Νότια Κορέα υπάρχουν 383.000 ημιυπόγεια διαμερίσματα.