Buzz

Ο «Highlander» κατά τον δημιουργό του «John Wick»

στα 10

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο κασκαντέρ και σκηνοθέτης μίλησε για τον τρόπο που σκοπεύει να φέρει το «αθάνατο» franchise πάλι στην μεγάλη οθόνη, καθώς και γιατί επέλεξε τον Χένρι Κάβιλ για τον εμβληματικό ρόλο του Κόνορ ΜακΛέοντ.

Ο «Highlander» κατά τον δημιουργό του «John Wick»

Το franchise ταινιών «Highlander», γνωστό για το εμβληματικό του tagline «Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας», πρόκειται να λάβει μια νέα κινηματογραφική εκδοχή υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τσαντ Σταχέλσκι. Και μάλιστα με τον Χένρι Κάβιλ να υποδύεται τον αθάνατο Σκοτσέζο πολεμιστή Κόνορ ΜακΛέοντ.

Ο Σταχέλσκι μοιράστηκε πρόσφατα μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες σχετικά με την προσέγγισή του στην προσαρμογή τις κλασικής ταινίας του 1986 κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο podcast «Happy Sad Confused».

Ο Σταχέλσκι, γνωστός για τη δουλειά του στη σειρά ταινιών «John Wick», αποκάλυψε ότι το όραμά του για το franchise εκτείνεται πέρα ​​από μια ταινία. Αντί να βιαστεί να ολοκληρώσει την αφήγηση στο πρώτο μέρος, ο Σταχέλσκι στοχεύει να δημιουργήσει μια σειρά ταινιών που θα εμβαθύνουν στην πλούσια μυθολογία και ιστορία των αθανάτων πολεμιστών του franchise. Αναγνωρίζει την πρόκληση που παρουσιάζει το tagline που ορίζει το franchise, τονίζοντας ωστόσο την πίστη του ότι η πρώτη ταινία δεν πρέπει να σκοτώσει βιαστικά όλους τους χαρακτήρες.

Μια αξιοσημείωτη πτυχή της προσέγγισης του Σταχέλσκι είναι η πρόθεσή του να πλέξει στοιχεία από την τηλεοπτική σειρά «Highlander» του 1992 στις νέες ταινίες. Με έξι σεζόν υλικό, ο Σταχέλσκι και η ομάδα του εργάζονται για να ενσωματώσουν γνωστούς χαρακτήρες που επεκτείνουν το σύμπαν του franchise. Ο σκηνοθέτης οραματίζεται μια prequel αφήγηση που θέτει τις βάσεις για την απεικόνιση της κορυφαίας Συγκέντρωσης - ένα κομβικό γεγονός στην αρχική ταινία όπου οι αθάνατοι μάχονται για την υπεροχή- ως κλιμάκωση του franchise, αφήνοντας χώρο στο ενδιάμεσο να αναπτυχθούν άλλες ιστορίες και χαρακτήρες.

highlander O Κριστόφ Λαμπέρ στον αυθεντικό «Highlander» του Ράσελ Μαλκάχι

Ο Σταχέλσκι εξέφρασε επίσης τον θαυμασμό του για την αρχική ταινία «Highlander», με πρωταγωνιστές τον Κριστόφ Λαμπέρ και τον Σον Κόνερι, περιγράφοντάς την ως «μία από τις καλύτερες χειρότερες ταινίες όλων των εποχών».

Η ενασχόληση του Σταχέλσκι με το «Highlander» χρονολογείται από το 2016 και η αφοσίωσή του στην εύρεση του κατάλληλου πρωταγωνιστή για το franchise είναι εμφανής. Το casting του Χένρι Κάβιλ ως Κόννορ ΜακΛέοντ, που ενσάρκωσε ο Λαμπέρ στο αρχικό έργο, ήταν μια επιλογή που προήλθε έπειτα από αρκετή σκέψη, καθώς ο Σταχέλσκι αναζήτησε έναν ηθοποιό ικανό να ενσαρκώσει το συναισθηματικό βάθος ενός χαρακτήρα που έζησε για αιώνες. «Ο Χένρι έχει προφανώς τον σωματότυπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πολλά αν δεν μπορείς να κουβαλάς και την ενσυναίσθηση ενός χαρακτήρα που έζησε 500 χρόνια», τόνισε ο Σταχέλσκι. Επαίνεσε την ικανότητα του Κάβιλ να μεταμορφώνεται σε διαφορετικές προσωπικότητες, καθώς η συναισθηματική ανάπτυξη του ΜακΛέοντ καταλαμβάνει αιώνες. Ο Σταχέλσκι σημείωσε ότι το γνήσιο πάθος του Κάβιλ για το franchise και η κατανόησή του για τις δυνατότητές του τον καθιστούν ιδανικό για τον ρόλο.

Καθώς το franchise ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα νέο κινηματογραφικό ταξίδι υπό την καθοδήγηση του Τσαντ Σταχέλσκι, ενός από τους πιο επιτυχημένους σκηνοθέτες blockbuster δράσης των τελευταίων ετών, οι θαυμαστές μπορούν να περιμένουν μια νέα εξερεύνηση της αθανασίας, της ταυτότητας και του βάρους της αιώνιας ζωής. Με δέσμευση να επεκτείνει το αφηγηματικό σύμπαν και να τιμήσει την κληρονομιά του «franchise», το όραμα του Σταχέλσκι υπόσχεται μια συναρπαστική και καθηλωτική εμπειρία τόσο για τους μακροχρόνιους λάτρεις όσο και για τους νεοφερμένους στο έπος του «Highlander».

Αναμένουμε περαιτέρω πληροφορίες.