Buzz

Πολύτιμα μαθήματα ζωής στην «Κρυφή Σχολή» του Νταν Μίλμαν

στα 10

Το νέο βιβλίο του Νταν Μίλμαν κλείνει την τριλογία του Ειρηνικού Πολεμιστή με ένα ακόμη ταξίδι αυτογνωσίας, βαθιά μέχρι εκεί που κανείς άνθρωπος δεν πίστευε ποτέ ότι θα μπορούσε να φτάσει.

Πολύτιμα μαθήματα ζωής στην «Κρυφή Σχολή» του Νταν Μίλμαν

«Θα έβαζα τα βιβλία μου στην κατηγορία των βιβλίων που εμπνέουν, που χρησιμοποιούνται ως οδηγοί. Ακόμη και η κατηγορία της αυτο-βελτίωσης θα τους ταίριαζε. Δεν μου αρέσει ακριβώς ο όρος «αυτο-βοήθεια». Οι πρώτοι συγγραφείς «αυτο-βοήθειας» ήταν ο Κομφούκιος, ο Λάο Τζου, ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης, ο Εμερσον, ο Θορό. To new age δεν είναι ακριβώς «νέο». Ολοι το ξέρουμε αυτό. Είναι η γνώση που έρχεται από τις αρχαίες παραδόσεις και απλά μεταφέρεται σε κάθε εποχή με διαφορετικό τρόπο. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να θυμίσω στους αναγνώστες αυτά που ήδη γνωρίζουμε και μπορεί να έχουμε ξεχάσει. Δεν μπορώ να διεκδικήσω περισσότερο σοφία από όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους.»

Σίγουρος πως η σοφία του κάθε ανθρώπου είναι κάτι που μεταφέρεται μέσα στους αιώνες, ο Νταν Μίλμαν δεν αλλάζει τις σταθερές του ούτε τώρα, σαράντα περίπου χρόνια μετά το πρώτο του βιβλίο, το «Δρόμο του Ειρηνικού Πολεμιστή» που γράφτηκε το 1980 για να γίνει ένα από τα πιο διάσημα βιβλία από αυτά που όντως «αλλάζουν ζωές» και κινηματογραφική ταινία το 2006 από τον Βίκτορ Σάλβα με τον Νικ Νόλτε.

Dan Millman

Πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο τραμπολίνο, μέλος του Gymnastics Hall of Fame, εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών και καθηγητής πανεπιστημίου, o Νταν Μίλμαν αφηγήθηκε στο «Δρόμο του Ειρηνικού Πολεμιστή» τη δική του ιστορία, όταν μετά από ένα ατύχημα «συνάντησε» έναν δάσκαλο, ο οποίος τον δίδαξε πως να ζεί στο σήμερα, να γίνεται απόλυτος κυρίαρχος του εαυτού του και να μπαίνει στον αγώνα της ζωής ως «ειρηνικός πολεμιστής».

To «Δρόμο του Ειρηνικού Πολεμιστή» το 1980, ακολούθησε το «Μυστικό Ταξίδι του Ειρηνικού Πολεμιστή» το 1990 και τώρα 18 χρόνια μετά, ο Νταν Μίλμαν, μετά από 16 συνολικά βιβλία που έχουν μεταφραστεί σε 29 γλώσσες, κλείνει την τριλογία με την «Κρυφή Σχολή» που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Key Books.

Μετά το ταξίδι στο «Δρόμο του Ειρηνικού Πολεμιστή», ο Νταν μεταφέρεται από τη Χονολουλού στην Ερημο Μοχάβι και από την πολυκοσμία μίας ασιατικής πόλης στην ασκητική ζωή μέσα σε ένα απομονωμένο δάσος, μέχρι να του αποκαλυφθεί η μυστηριώδης Κρυφή Σχολή. Το περιπετειώδες ταξίδι του από τη μία ήπειρο στην άλλη συνοδεύεται από μαθήματα ζωής, που μέχρι πρότινος κρύβονταν ακριβώς μπροστά στα μάτια του. Και οι αποκαλύψεις αυτές ανοίγουν τον δρόμο σε μία ζωή γεμάτη έμπνευση. To ταξίδι διανθίζεται από συναντήσεις με συναρπαστικούς ανθρώπους, καθώς και από τη συνειδητοποίηση της θνητότητας της ανθρώπινης φύσης, για να καταλήξει στην ανακάλυψη ενός μυστικού τόσο παλιού όσο οι ρίζες του κόσμου.

Κρυφή Σχολή

Στην αρχή του βιβλίου ο Νταν Μίλμαν παραθέτει μια φράση του συγγραφέας Εντμουντ Γουίλσον: «Δύο άνθρωποι δεν διαβάζουν ποτέ το ίδιο βιβλίο». Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ βαθιά για να βρεις το δικό σου μάθημα ζωής σε αυτήν την «Κρυφή Σχολή».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τον Νταν Μίλμαν στο προσωπικό του site και διαβάστε περισσότερα για την «Κρυφή Σχολή» στο site των εκδόσεων Key Books.