Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2019: Οι νικητές

στα 10

Αυτή είναι η λίστα με τους νικητές των 10ων βραβείων Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2019: Οι νικητές
Σκηνή από τον «Οίκτο» του Μπάμπη Μακρίδη

Ανάμεσα σε οκτώ μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης (+ δύο ταινίες μικρού μήκους) μοιράστηκαν τα φετινά βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που σηματοδοτούν και την έναρξη της δεύτερης δεκαετίας της ζωής της.

Διαβάστε ακόμη: Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2019: Επανεκκίνηση τώρα!


ΒΡΑΒΕΙΑ ΙΡΙΣ 2019


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Το «The Waiter» του Στηβ Κρικρή κέρδισε τα περισσότερα, 4 βραβεία Ιρις, ακολουθούν ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη, το «Ακίνητο Ποτάμι» του Αγγελου Φραντζή και το «Η Δουλειά της» του Νίκου Labot με 3 βραβεία Ιρις, το «Obscuro Barroco» της Ευαγγελίας Κρανιώτη με 2 βραβεία Ιρις και από 1 βραβείο κέρδισαν το «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» του Μάριου Πιπερίδη, το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη και το «Chinatown: Τα Τρία Καταφύγια» της Αλίκης Δανέζης - Κνούτσεν.

Ο Κώστας Βαρυμποπιώτης ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το προσωπικό του ρεκόρ ως ο πιο πολυβραβευμένος της Ακαδημίας - έχει βραβευθεί συνολικά επτά φορές από την Ακαδημία.

Ο Γιώργος και ο Ρούλης Αλαχούζος φτάνουν με το βραβείο τους για το «Chinatown: Τα Τρία Καταφύγια» της Αλίκης Δανέζη - Κνούτσεν το έκτο τους βραβείο Ιρις στην κατηγορία των Ειδικών Εφέ και Καινοτομίας.

Η Εύη Ζαφειροπούλου κερδίζει το τρίτο της βραβείο μακιγιάζ. Εχει κερδίσει το 2011 για τη «Χώρα Προέλευσης» και το 2014 για τη «Μικρά Αγγλία».

Η Ευαγγελία Κρανιώτη κερδίζει για δεύτερη φορά το Βραβείο Ιρις Ταινίας Τεκμηρίωσης. Η πρώτη φορά ήταν το 2016 με το «Exotica, Erotica, Etc.».


Δείτε ακόμη: Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2019: H απονομή με τον τρόπο του Flix