Buzz

«Hellboy: The Crooked Man»: Ενα (ακόμα) reboot του Hellboy μόλις τελείωσε τα γυρίσματά του

στα 10

Σε σενάριο του δημιουργού του, Μάικ Μινιόλα, η νέα ταινία αναμένεται να αγκαλιάσει πλήρως τα στοιχεία τρόμου του franchise.

«Hellboy: The Crooked Man»: Ενα (ακόμα) reboot του Hellboy μόλις τελείωσε τα γυρίσματά του

Χθες, 15 Μαΐου, ο καταξιωμένος συγγραφέας κόμικς Μάικ Μινιόλα, δημιουργός του «Hellboy», ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Instagram μεγάλα νέα.

Μια νέα κινηματογραφική μεταφορά του ήρωα του, ονόματι «Hellboy: The Crooked Man», τελείωσε επίσημα τα γυρίσματά της και βρίσκεται σε post-production. Η συγκεκριμένη ταινία ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, μετά την κριτική και εμπορική αποτυχία του «Hellboy» του 2019 με τον Ντέιβιντ Χάρμπορ, επίσης reboot της πολυαγαπημένης διλογίας «Hellboy» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, και, όπως αυτή, θα αγκαλιάσει πλήρως τα πιο ώριμα στοιχεία της μυθολογίας του Μινιόλα.

Η βασική διαφορά όμως βρίσκεται στην προσέγγιση. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες τρεις ταινίες, που ήταν κατά βάση blockbuster δράσης και φαντασίας, η συγκεκριμένη ταινία έχει ανακοινωθεί πως θα έχει τόνο χαρακτηριστικό ταινιών «λαϊκού τρόμου» (πχ «The Witch», «Midsommar»). Η ιστορία, βασισμένη στο ομώνυμο graphic novel, θα ακολουθεί τον Hellboy, που αυτή την φορά υποδύεται ο Τζακ Κέσι («12 Strong»), και έναν νεαρό πράκτορα του πρακτορείου BPRD, όπου ανακαλύπτουν μια μικρή επαρχιακή κοινότητα στην Απαλάτσια της Αμερικής που μαστίζεται από μάγισσες υπό την ηγεσία του επώνυμου Crooked Man, ενός δαίμονα με προσωπική σύνδεση με τον Hellboy.

Τα γυρίσματα κράτησαν δύο μήνες, από τον Μάρτιο του 2023, και έγιναν στην Βουλγαρία, ενώ έχουν ανακοινωθεί, εκτός από τον Τζακ Κέσι, μόνο άλλα δύο ονόματα: Του Τζέφερσον Γουάιτ («Yellowstone») και της Αντελαϊν Ρούντολφ («Resident Evil»), χωρίς πολλές πληροφορίες για τους ρόλους τους. Αυτή η συγκέντρωση άγνωστων, σχετικά, ηθοποιών και το μικρό γύρισμα εκτός Αμερικής προϊδεάζουν για μια ταινία με μικρότερο προϋπολογισμό και εύρος από τις προηγούμενες μεταφορές.

hellboy O Μάικ Μινιόλα

Ωστόσο, τα άτομα πίσω από τις κάμερες είναι αρκετά για να κεντρίσουν πιθανό ενδιαφέρον. Την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Μπράιαν Τέιλορ, μέρος της σκηνοθετικής συνεργασίας «Νέβελνταϊν/Τέιλορ», που μας χάρισαν τις υπέροχες ταινίες «Crank» με τον Τζέισον Στέιθαμ, αλλά και το… λιγότερο εξαίσιο «Ghost Rider: Spirit of Vengeance», ενώ σόλο είχε προσφέρει το υποτιμημένο «Mom and Dad» με τον Νίκολας Κέιτζ το 2017. Το σενάριο αναλαμβάνει ο ίδιος ο Μινιόλα με τον συνεργάτη του, Κρίστοφερ Γκόλντεν, που μαζί έγραψαν το βιβλίο τρόμου «Baltimore». Αν και ο Μινιόλα δεν ήταν μαζί στα γυρίσματα, λάμβανε καθημερινά υλικό από την παραγωγή και πιστεύει πως αυτή είναι η ταινία που περίμεναν τόσο καιρό οι φαν της δουλειάς του, σύμφωνα με την δημοσίευσή του στο Instagram. Βέβαια, ο ίδιος ο Μινιόλα δούλεψε και στο σενάριο του προηγούμενου «Hellboy», πράγμα που προξενεί επιφύλαξη.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας, ούτε έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες ή τρέιλερ για την προώθησή της.