Buzz

Η Universal απολύει τον Μάρτιν Σκορσέζε!

στα 10

Κρίνοντας ότι δεν έχει το χρόνο να δώσει την απαιτούμενη προσοχή στο πρότζεκτ, το στούντιο της Universal «αποδεσμεύει» τον Σκορσέζε από την κινηματογραφική μεταφορά του «The Snowman».

Η Universal απολύει τον Μάρτιν Σκορσέζε!

Είναι γνωστό ότι ο Μάρτιν Σκορσέζε αναλαμβάνει πολλά περισσότερα πρότζεκς από όσα μπορεί ένας μέσος σκηνοθέτης να ανταπεξέλθει. Είναι η ανήσυχη φύση του; Το ότι έχει συνηθίσει να δουλεύει συνεχώς; Η αγάπη του για ό,τι κάνει που τον κάνει να τρέχει around the clock πίσω από ιδέες, σενάρια, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές; Πάντως έφτασε στο σημείο να μην σταματά ο ίδιος τον εαυτό του, αλλά να τον εξαναγκάζουν τα στούντιο σε παραίτηση κι αυτό δεν είναι καλό σημάδι.

Οπως αποκάλυψε νορβηγικό κινηματογραφικό site, η Universal ανακοίνωσε στον Μάρτιν Σκορσέζε ότι ψάχνει ήδη να τον αντικαταστήσει για την σκηνοθεσία του «The Snowman», του θρίλερ που θα βασιστεί στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νορβηγού συγγραφέα Τζο Νέσμπο («Κυνηγοί Κεφαλών»), με τον σταθερό του ήρωα, ντετέκτιβ Χάρι Χόουλ.

Ο Σκορσέζε έχει φούλ πρόγραμμα για τα επόμενα 2-3 χρόνια: βρίσκεται στο post production του «The Wolf of Wall Street» με πρωταγωνιστή ξανά τον Λεονάρντο Ντι Κάπρο, συζητάει την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για τον Ρότζερ Εμπερτ, ετοιμάζει την προπαραγωγή του ντοκιμαντέρ για τον Μπιλ Κλίντον στο ΗΒΟ, θα γυρίσει τις «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» ως τηλεοπτική σειρά και όλα γύρω του έχουν πάρει φωτιά με το επικείμενο «Ι Heard You Paint Houses», την πολυαναμενόμενη συνεργασία του με Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο!

Αυτά είδε η Universal και αποφάσισε ότι αν θέλει να έχει την υπογραφή του σκηνοθέτη θα πρέπει να περιμένει πάρα πολύ καιρό - το «Snowman» δεν παίρνει σειρά στο πολυάσχολο μέλλον του. Οπότε χτύπησε την πόρτα του Μπαλτάζαρ Κορμακούρ (Contraband) αλλά εκείνος φημολογείται ότι αρνήθηκε. Το ίδιο λέγεται ότι έκανε κι ο Μόρτεν Τίλντουμ («Κυνηγοί Κεφαλών»)..

Ακέφαλος λοιπόν προς το παρόν ο «Snowman», ένα θρίλερ που θα συζητηθεί. Η υπόθεση θέλει τον ντετέκτιβ Χάρι Χόουλ να έρχεται αντιμέτωπος μ' έναν σίριαλ κίλερ που εξαφανίζει γυναίκες όταν πέφτει το πρώτο χιόνι του χειμώνα. Το μόνο που μένει από τις εξαφανισμένες γυναίκες είναι ένα κομμάτι από τα ρούχα τους που ντύνει τον χιονάνθρωπο της αυλής...

Tags: The Snowman