Buzz

«Κυνηγοί Κεφαλών»: διαβάστε (πριν δείτε) την έκπληξη από τη Νορβηγία!

στα 10

Αν δεν γνωρίζετε τον σημαντικότερο Νορβηγό συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας, τον Τζο Νέσμπο, τότε δεν ξέρετε τι χάνετε... Ευτυχώς για εσάς, η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά βιβλίου του κυκλοφορεί τον Ιούλιο στις ελληνικές αίθουσες και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας δίνουν την ευκαιρία να διαβάσετε τους «Κυνηγούς Κεφαλών» πριν όλοι αρχίσουν να μιλάνε γι' αυτούς!

Flix Team
«Κυνηγοί Κεφαλών»: διαβάστε (πριν δείτε) την έκπληξη από τη Νορβηγία!

Συνεχίζοντας ό,τι ξεκίνησε ο Στιγκ Λάρσον με την τριλογία «Millenium», ο Τζο Νέσμπο στρέφει τους προβολείς από τη Σουηδία στη Νορβηγία με την πρώτη πολυσυζητημένη κινηματογραφική μεταφορά του best-seller του «Κυνηγοί Κεφαλών», αποδεικνύοντας πως η Σκανδιναβική χερσόνησος κρύβει πολλούς ακόμη λογοτεχνικούς θησαυρούς προς ανακάλυψη.

Διάσημος για τη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων με ήρωα τον επιθεωρητή Χάρι Χόλε, πολυβραβευμένος και υποψηφίος για το Edgar Award το 2012, για την ροκ μπάντα Di Verre στην οποία τραγουδάει και γράφει τους στίχους, αλλά και για το Ιδρυμα Χάρι Χόλε που έχει ως στόχο τη μείωση του αναλφαβητισμού στον Τρίτο Κόσμο, ο 52χρονος σήμερα Νέσμπο έχει πουλήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από μισό εκατομμύριο αντίτυπα στη Νορβηγία και τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες.

Το «Headhunters» (πρωτότυπος τίτλος: Hodejegerne) κυκλοφόρησε το 2008 (εκτός της σειράς «Χάρι Χόλε») και υπήρξε το πρώτο για το οποίο ο Νέσμπο παραχώρησε τα δικαιώματα για τη μεταφορά του στον κινηματογράφο, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να φανταστεί πως η ταινία θα γινόταν η δεύτερη πιο εμπορική στην ιστορία της Νορβηγίας, πως θα πουλιόταν σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλον τον κόσμο και πως η Αμερική θα αγόραζε τα δικαιώματα του βιβλίου, πριν καν το φιλμ κυκλοφορήσει στις νορβηγικές αίθουσες.

Η ιστορία του είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς το γιατί:

Ο Ρότζερ Μπράουν μοιάζει να τα έχει όλα: μία αξιοζήλευτη δουλειά ως κυνηγός επιχειρηματικών ταλέντων για υψηλόβαθμες θέσεις στελεχών, ένα ονειρεμένο σπίτι βγαλμένο από περιοδικά υψηλού ντιζάιν και μία πανέμορφη σύζυγο, ιδιοκτήτρια γκαλερί. Μοναδικό του μειονέκτημα το λιλιπούτειο ύψος του που αποτελεί μόνιμη πηγή ανασφάλειας· κάθε γοητευτικός άνδρας φαντάζει πιθανός αντίζηλος, ικανός να απειλήσει την προσωπική του ευτυχία, αν ο ίδιος δεν καταφέρει να αντισταθμίσει τη σωματική του αυτή «ανεπάρκεια» με πανάκριβα δώρα. Ομως το πολυέξοδο αυτό lifestyle και η διατήρηση της συζύγου-τρόπαιο απαιτούν πολλά περισσότερα έσοδα από αυτά που του προσφέρει η επίσημη εργασία του. Γι’ αυτό και ο Ρότζερ διατηρεί μία αθέατη αλλά εξίσου επιτυχημένη, παράλληλη καριέρα ως ληστής πανάκριβων έργων τέχνης, τα οποία αποσπά από τους εύπορους πελάτες του αφού εκμαιεύσει επιδέξια προσωπικές πληροφορίες μέσω του υπεράνω πάσης υποψίας επαγγέλματός του. Η ανακάλυψη ενός ανυπολόγιστης αξίας πίνακα του Ρούμπενς μοιάζει ιδανικός στόχος για να απαλλαγεί μια και καλή από χρέη και άγχη και να εξασφαλιστεί για το υπόλοιπο της ζωής του. Ωστόσο, ο καλοβαλμένος ιδιοκτήτης του πίνακα διαθέτει τα δικά του κρυφά χαρτιά που γρήγορα θα ανατρέψουν τους ρόλους κυνηγού και θηράματος. Πέρα από σκληρός ανταγωνιστής για τα μάτια της όμορφης γυναίκας του, το τελευταίο θύμα του Ρότζερ αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνος αντίπαλος, καθώς το παρελθόν του γοητευτικού επιχειρηματία περιλαμβάνει εξελιγμένες μεθόδους ανίχνευσης, δοκιμασμένες σε στρατιωτικές και αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Ακριβώς δηλαδή, ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα μυθιστόρημα (και μία ταινία) που κάνει ήδη το γυρό του κόσμου ως ακόμη ένα καυτό κομμάτι της παγωμένης Σκανδιναβίας.

Τρεις από εσάς θα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε από ένα αντίτυπο του βιβλίου «Κυνηγοί Κεφαλών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, αρκεί να μας στείλετε ένα e-mail στο win@flix.gr με την ένδειξη «Headhunters» και το ονοματεπώνυμο σας. Οι νικητές θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν με e-mail τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.

1

Από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Τζο Νέσμπο «Νέμεσις», «Το Αστέρι του Διαβόλου», «Ο Λυτρωτής» ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσουν το «The Snowman» (που ήδη έχει εκφράσει ενδιαφέρον να μεταφέρει στον κινηματογράφο ο Μάρτιν Σκορσέζε - διαβάστε περισσότερα εδώ), το «The Leopard» και τα παιδικά του βιβλία «Doctor Proctor's Fart Powder» και «Doctor Proctor's Fart Powder: The time Bathtub».

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο «Κυνηγοί Κεφαλών» στο επίσημο site των Εκδόσεων Μεταίχμιο και υπομονή μέχρι τις 12 Ιουλίου όταν η ταινία του Μόρτεν Τίλντουμ θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon.