Industry

Ο,τι έχετε, στον Μάρτιν Σκορσέζε!

στα 10

Ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης δε σταματά ν’ αναλαμβάνει νέα projects και, ενώ τα περιμένουμε με ανυπομονησία, δεν ξέρουμε πώς πιστεύει ότι θα τα προλάβει!

Ο,τι έχετε, στον Μάρτιν Σκορσέζε!

Τελευταία προσθήκη στην ατζέντα του νεοϋορκέζου δημιουργού, το «The Snowman», θρίλερ βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νορβηγού συγγραφέα Τζο Νέσμπο, με τον σταθερό του ήρωα, ντετέκτιβ Χάρι Χόουλ.

Ο Νέσμπο απασχόλησε την κινηματογραφική επικαιρότητα πέρσι, όταν η ταινία που βασίστηκε σε δικό του βιβλίο, το «Headhunters», έσπασε τα ταμεία στη Νορβηγία και προορίζεται για αμερικανικό ριμέικ.

Ωστόσο, ο αγαπημένος του ήρωας, ο Χάρι Χόουλ, που πρωταγωνιστεί σε εννέα από τα αστυνομικά του μυθιστορήματα, δεν έχει ως τώρα εμφανιστεί στη μεγάλη οθόνη. Παρότι τα βιβλία του Νέσμπο είναι δημοφιλή σε όλον τον κόσμο κι έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, όποτε κάποιος ζητούσε από τον συγγραφέα τα δικαιώματα για κινηματογραφική μεταφορά μίας από τις ιστορίες του Χόουλ, εκείνος αρνούνταν, απαντώντας γι’ αστείο, «μόνο αν είναι να το σκηνοθετήσει ο Σκορσέζε!» Και να που τώρα η ευχή του γίνεται πραγματικότητα.

Η Working Title αγόρασε τα δικαιώματα για όλες τις ιστορίες του ντετέκτιβ Χάρι Χόουλ, και την πρώτη από αυτές (έβδομη στη μυθιστορηματική σειρά), το «The Snowman», θα τη σκηνοθετήσει πράγματι ο Μάρτιν Σκορσέζε. Στην ιστορία, ο Χαρι Χόουλ βρίσκεται στα ίχνη ενός κατ’ εξακολούθηση δολοφόνου γυναικών.

Εν τω μεταξύ, ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζεται για την έξοδο του «Hugo», στήνει την προπαραγωγή για το «Silence» με τον Ντάνιελ Ντέι Λούις και τον Μπενίσιο Ντελ Τόρο, έχει επίσημα ανακοινώσει τη βιογραφία του «Σινάτρα» με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, συζητά μια ταινία για τη σχέση της Ελίζαμπεθ Τέιλορ με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, αλλά και το «The Wolf of Wall Street» βασισμένο στα απομνημονεύματα του παράνομου χρηματιστή Τζόρνταν Μπέλφορντ, όπως επίσης το ριμέικ της ταινίας του Κάρελ Ράιζ «The Gambler» και υποσχέθηκε στον Λαρς φον Τρίερ ότι θα παίξουν μαζί το «The Five Obstructions».

Και πήγε ήδη απόγευμα!