Buzz

Ο «Παίκτης» του Μάρτιν Σκορσέζε

στα 10

Μια ακόμη ταινία προστέθηκε στο εξαιρετικά γεμάτο πρόγραμμα του Μάρτιν Σκορσέζε: Ενα ριμέικ της ταινία του Κάρελ Ράιζ «The Gambler».

Ο «Παίκτης» του Μάρτιν Σκορσέζε
Ο Σκορσέζε στα γυρίσματα του «Hugo»

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Μάρτιν Σκορσέζε ότι τεμπελιάζει. Εκτός από το ντοκιμαντέρ για τον Τζορτζ Χάρισον «George Harrison: Living in the Material World» και το τρισδιάστατο «Hugo», υπάρχουν τουλάχιστον τρία ακόμη φιλμ που περιμένουν στην ουρά για λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του.

Το «Silence», η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Σουσάκου Εντο, το «The Wolf of Wall Street» βασισμένο στα απομνημονεύματα του παράνομου χρηματιστή Τζόρνταν Μπέλφορντ και φυσικά η πολυαναμενόμενη βιογραφία του Φρανκ Σινάτρα, που προετοιμάζει εδώ και καιρό.

Ακόμη κι έτσι όμως, ο εργασιομανής σκηνοθέτης, μόλις ανακοίνωσε ότι προτίθεται να γυρίσει την δική του εκδοχή του «The Gambler», μιας ταινίας του 1974, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Τζέιμς Κάαν στον ρόλο ενός καθηγητή που βυθίζεται στον κόσμο του τζόγου και η οποία είχε βασιστεί στον «Παίκτη» του Φιοντόρ Ντοστογέφσκι.

Στην ταινία του Ράιζ, για την οποία ο Κάαν κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα, συμπρωταγωνιστούσαν η Λορίν Χάτον και ο Πολ Σορβίνο και ο Tζέιμς Γουντς, ενώ την παραγωγή είχε κάνει ο Iρβιν Γουίνκλερ, ο οποίος θα αναλάβει ξανά τον ίδιο ρόλο για λογαριασμό της Paramount.

Το σενάριο θα γράψει ο Γουίλιαμ Μόναχαν, με τον οποίο ο Σκορσέζε είχε συνεργαστεί στον «Πληροφοριοδότη», ενώ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ακούγεται το όνομα του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, ακόμη κι αν η συμφωνία δεν έχει υπογραφεί.