Industry

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Μπιλ Κλίντον

στα 10

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει σε συνεργασία με το καλωδιακό δίκτυο της ΗΒΟ ένα ντοκιμαντέρ για τον 42ο Πρόεδρο της Αμερικής, Μπιλ Κλίντον.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Μπιλ Κλίντον

Ανάμεσα στις φιξιόν ταινίες του, ο Μάρτιν Σκορσέζε συνηθίζει να γυρίζει και ένα ντοκιμαντέρ για το ΗΒΟ. Μετά το «George Harrison: Living in the Material World», το επόμενο θα είναι για την πολιτική, δημόσια και προσωπική ζωή του πρώην Προέδρου της Αμερικής, Μπιλ Κλίντον.

Η επιλογή του Κλίντον δεν είναι καθόλου τυχαία: μετά τον παθιασμένο, χαρισματικό λόγο του στο προεκλογικό συνέδριο των Δημοκρατικών το φθινόπωρο που μας πέρασε, όπου στήριξε την επιλογή του Ομπάμα για δεύτερη θητεία, ο Κλίντον είδε την δημοτικότητά του στην Αμερική να γνωρίζει νέες δόξες.

Το ΗΒΟ λοιπόν ανέλαβε την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα έχει ως άξονα τον Μπιλ Κλίντον, αλλά μαζί θα εξετάζει και την σύγχρονη αμερικανική ιστορία, κοινωνία και πολιτική.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε, στην τέταρτη συνεργασία του με το κανάλι του ΗΒΟ («Public Speaking», «George Harrison: Living in the Material World», «Boardwalk Empire»), δέχτηκε να σκηνοθετήσει το πρότζεκτ και, από όσα διαβάζουμε, ο ίδιος ο Κλίντον θα συμμετέχει για την υλοποίησή του.

«Μία πολιτική φιγούρα που ακόμα δεσπόζει και αποτελεί σημαντική φωνή σε παγκόσμια θέματα, ο Πρόεδρος Κλίντον, συνεχίζει να διαμορφώνει τον πολιτικό διάλογο, τόσο εντός, όσο κι εκτός συνόρων...» δήλωσε ο Σκορσέζε. «Μέσα από τις εκ βαθέων κουβέντες μας ελπίζω να καταφέρω να αποτυπώσω σε βάθος την προσωπικότητά του».

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ένας μυθικός σκηνοθέτης όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε δέχτηκε να γυρίσει αυτό το ντοκιμαντέρ» δήλωσε και ο ίδιος ο Κλίντον. «Ανυπομονώ να μοιραστώ τις απόψεις και την αυτοκριτική μου για τη θητεία μου ως Πρόεδρος, αλλά και τη δουλειά που έχω κάνει μετά από αυτή, με το κοινό του ΗΒΟ».

Δεν ξέρουμε πόσο αντικειμενικός ή αιχμηρός στην έρευνα και τις ερωτήσεις του μπορεί να είναι ένας σκηνοθέτης, όταν οι συνθήκες ενός ντοκιμαντέρ ξεκινούν με τέτοια αμοιβαία αγιοποίηση, αλλά είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Από τον Μάρτιν Σκορσέζε βέβαια περιμένουμε πρώτα από όλα δύο άλλα πρότζεκτ: το «The Wolf of Wall Street» με πρωταγωνιστή ξανά τον Λεονάρντο Ντι Κάπρο και το «Ι Heard You Paint Houses», την πολυαναμενόμενη συνεργασία του με Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο!