Φεστιβάλ / Βραβεία

Η ανεκτίμητη συζήτηση «Το ελληνικό queer σινεμά: μια προφορική ιστορία» του #TIFF59 ανέβηκε στο YouTube

στα 10

Ηταν από τα ωραιότερα πράγματα που έχουν συμβεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - ή στη χώρα. Τώρα είναι διαθέσιμο σε όλους.

Η ανεκτίμητη συζήτηση «Το ελληνικό queer σινεμά: μια προφορική ιστορία» του #TIFF59 ανέβηκε στο YouTube

Το κεντρικό αφιέρωμα του 59ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το 2018, στο Ελληνικό Queer Σινεμά, ήταν θαρραλέο και τρυφερό, σαν τις ταινίες και τους σκηνοθέτες που το απάρτισαν.

Διαβάστε ακόμη: Ο Κωνσταντίνος Κυριακός μας ανοίγει την καρδιά του ελληνικού queer σινεμά

Στο πλαίσιο εκείνου του αφιερώματος, οι πρωτοστάτες του queer στο ελληνικό σινεμά και οι σύγχρονοι συνεχιστές τους κουβέντιασαν μεταξύ τους και με τον επιμελητή του αφιερώματος, τον Κωνσταντίνο Κυριακό, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστηµών του Πανεπιστημίου Πατρών. Στη συζήτηση με τίτλο «Το ελληνικό queer σινεμά: μια προφορική ιστορία», το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού queer σινεμά ξεδιπλώνεται μέσα από έναν συγκινητικό και δυναμικό διάλογο, γεμάτο ιστορία, αποκαλύψεις, κύρος και χιούμορ. Στην κουβέντα συμμετέχουν οι σκηνοθέτες: Ιρις Ζαχμανίδη, Τάκης Σπετσιώτης, Κωνσταντίνος Γιάνναρης, Πάνος Χ. Κούτρας, Αγγελος Φραντζής, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Χάρης Παπαδόπουλος και Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης.

Τώρα, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ανεβάζει τη μαγνητοσκοπημένη συζήτηση στο κανάλι του στο YouTube, μαζί με την ενδεικτική φιλμογραφία του κάθε σκηνοθέτη για περισσότερη μελέτη, σ' ένα αφοπλιστικό δωράκι για το γουικέντ. Μπορείτε να τη δείτε ολόκληρη παρακάτω.


Τι κάνουμε όταν #menoumespiti; | Βρείτε εδώ όλες οι προτάσεις του Flix για τις μέρες της καραντίνας