Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2017: Οι προβλέψεις του Flix για σινεμά και τηλεόραση

στα 10

Ποια είναι τα φαβορί, τα αουτσάιντερ, οι πιθανές εκπλήξεις και οι νίκες που θα συζητηθούν στη φετινή 74η Απονομή των Χρυσών Σφαιρών.

Flix Team
Χρυσές Σφαίρες 2017: Οι προβλέψεις του Flix για σινεμά και τηλεόραση

Ξημερώματα Δευτέρας 9 Ιανουαρίου 2017 για την Ελλάδα, θα γνωρίζουμε τους νικητές των φετινών βραβείων των Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ, των πιο γνωστών σε όλους μας Χρυσών Σφαιρών που ορίζουν και την αφετηρία της τελικής ευθείας προς τα Οσκαρ.

Ακολουθούν αναλυτικά οι φετινές υποψηφιότητες σε κινηματογραφικές και τηλεοπτκές κατηγορίες και οι προβλέψεις μας, έτσι όπως διαμορφώνονται λίγες ώρες πριν την τελετή.

Golden Globes 2017

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζίμι Φάλον είναι σίγουρος πως οι Χρυσές Σφαίρες θα είναι το πρώτο και το τελευταίο πάρτι του 2017

Μείνετε μαζί με το Flix μέχρι και το τελευταίο βραβείο της φετινής 74ης Απονομής των Χρυσών Σφαιρών τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου 2017. Παρακολουθήστε μαζί μας όλα όσα θα συμβούν μέσα και έξω από το Beverly Hilton του Λος Άντζελες, με σχολιασμό και χειροκροτήματα σαν να ήσασταν εκεί. Η 74η Απονομή των Χρυσών Σφαιρών μεταδίδεται ζωντανά αποκλειστικά από τα κανάλια novacinema.


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

moonlight 607

Καλύτερη Ταινία - Δράμα

Οι προβλέψεις μιλούν καθαρά για το «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς, μια επιλογή που θα καθορίσει και το κλίμα για τον μεγάλο οσκαρικό ανταγωνισμό απέναντι στο «La La Land» που εδώ βρίσκεται (σωστά) στην κατηγορία του Μιούζικαλ ή Κωμωδία. Από τις υπόλοιπες τέσσερις, οι μόνες που απειλούν με αξιώσεις είναι το «Manchester by the Sea», αν έχει τη δική του φόρα στα βραβεία και το «Hacksaw Ridge» που προφανώς θα χαρίσει στη βραδιά έναν ευχαριστήριο λόγο από τον Μελ Γκίμπσον - που το Χόλιγουντ δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Manchester by the Sea 607

Α' Ανδρικός Ρόλος - Δράμα

Ο Κέισι Αφλεκ θα χάσει τη Χρυσή Σφαίρα μόνο αν έστω και ένα δευτερόλεπτο πριν την ανακοίνωσή του ονόματός του γίνει γνωστό ότι είναι serial killer. Αδιαφιλονίκητο φαβορί θα είχε ενδιαφέρον ωστόσο να δούμε πόση είναι η δύναμη του Ντένζελ Γουάσινγκτον που είναι και ο μοναδικός κάποιος αντίπαλός του.

Arrival 607

Α' Γυναικείος Ρόλος - Δράμα

Αντίστοιχα με τον Α' Ανδρικό, και εδώ η Εϊμι Ανταμς είναι φαβορί από αυτά που μοιάζουν δύσκολο να ανατραπούν. Οι τέσσερις υπόλοιπες υπέροχες κυρίες μπορούν να περιμένουν, με μοναδική σοβαρή αντίπαλο τη Νάταλι Πόρτμαν - και όχι μόνο επειδή παίζει την πιο διαχρονική Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

La La Land 607

Καλύτερη Ταινία - Κωμωδία ή Μιούζικαλ

To «La La Land» είναι φαβορί, νιώθει εντελώς άνετα στην κατηγορία που του αρμόζει και τίποτα δεν το σταματά - ούτε καν η προφανής αγάπη των Ανταποκριτών του Ξένου Τύπου στο Χόλιγουντ για το «Florence Foster Jenkins» ή τον «Deadpool».

Florence Foster Jenkins 607

Α' Ανδρικός Ρόλος - Κωμωδία ή Μιούζικαλ

Ξεχάστε τον Ράιαν Γκόσλινγκ, ο οποίος για κάποιο (άδικο) λόγο δεν θεωρείται τόσο απαραίτητο συστατικό του «La La Land» όσο η Εμα Στόουν και ρίξτε όλα τα στοιχηματά σας στο εξής δίλημμα: Χιου Γκραντ ή Ράιαν Ρέινολντς; Η λογική μιλάει για τον πρώτο - σε έναν από τους πραγματικά καλύτερους ρόλους της καριέρας του, η έκπληξη μιλάει για τον δεύτερο, ο οποίος ήταν εξίσου καταπληκτικός στο... είδος του.

La La Land 607

Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ - ΚΩΜΩΔΙΑ Ή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Ωραία πεντάδα για το συνήθως πιο συμβατικό επίπεδο των Χρυσών Σφαιρών. Η νικήτρια Εμα Στόουν χορεύει ήδη από την κορυφή της λίστας - ειδικά αφού η Μέριλ Στριπ θα βραβευθεί στην ίδια τελετή με το τιμητικό Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ.

moonlight 607

Β' Ανδρικός Ρόλος

Τουλάχιστον τρεις από τους πέντε υποψήφιους (Σάιμον Χέλμπεργκ, Τζεφ Μπρίτζες, Μαχερσάλα Αλι) σε αυτήν την κατηγορία δίνουν αριστουργηματικές ερμηνείες, ενώ και οι άλλοι δύο (Ντεβ Πατέλ και Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον) διεκδικούν με αξιώσεις τη Σφαίρα. Ολα δείχνουν προς τη μεριά του Τζεφ Μπρίτζες, αλλά το diversity που τόσο θέλει το Χόλιγουντ υποδεικνύει Μαχέρσαλα Αλι.

Fences 607

Β' Γυναικείος Ρόλος

Κάπου ανάμεσα στην Βαϊόλα Ντέιβις και τη Νικόλ Κίντμαν, εδώ το φαβορί παραμένει με το δικό της τρόπο η Μισέλ Γουίλιαμς για το «Manchester by the Sea» και στη γωνία παραμονεύει η Ναόμι Χάρις που για πολλούς είναι η καρδιά του «Moonlight».

La La Land 607

Σκηνοθεσία

Φαβορί ο Ντάμιεν Σαζέλ, αουτσάιντερ ο Μελ Γκίμπσον, ελεύθερος χώρος για τον Μπάρι Τζένκινς. Ο Τομ Φόρντ θα μπορούσε να είναι η έκπληξη που δεν...

Manchester by the Sea 607

Σενάριο

Αλλη μια κατηγορία που όποιος και να κερδίσει θα το αξίζει. Ο Τομ Φορντ κάνει κάτι δύσκολο με την ιστορία μέσα στην ιστορία στα «Νυκτόβια Πλάσματα», ο Κένεθ Λόνεργκαν αποδεικνύει πως το σενάριο υπήρξε πάντοτε το δυνατό του σημείο, ο Τέιλορ Σέρινταν διαλύει όλο το σινεμά των αδελφών Κοέν και μαζί το αμερικανικό όνειρο στο «Hell or High Water», ο Ντάμιεν Σαζέλ αποδομεί το ίδιο το Χόλιγουντ και ο Μπάρι Τζένκινς κάνει παραδοσιακό, υπέροχο, συγκινητικό σινεμά με μια ιστορία ενηλικίωσης. Οι προβλέψεις μοιράζονται στον Τέιλορ Σέρινταν και τον Κένεθ Λόνεργκαν.

Kubo and the Two Strings 607

Καλύτερη Ταινία Animation

To φαβορί είναι το «Zootopia» με πολύ κοντινό αντίπαλο το «Kubo and the Two Strings», που όμως διεκδικεί το βραβείο με αξιώσεις αφού έχει ήδη αναγνωριστεί ως το «διαφορετικό» animation της χρονιάς. Η Disney κατεβαίνει και με δεύτερο διεκδικητή, το «Moana», ενώ η μεγάλη έκπληξη θα ερχόταν από το ελβετικό «My life as A Zucchini» που βρέθηκε και στην τριάδα του βραβείου LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Arrival 607 1

Μουσική

Η μουσική του Γιόχαν Γιοχάνσον για το «Arrival» είναι υπέροχη (και δεν έχει γίνει δεκτή και από τα Οσκαρ), οπότε γιατί όχι η ταινία να μην κερδίσει και τα δύο βραβεία για τα οποία είναι υποψήφια. Απειλεί φυσικά το τζαζ σκορ του Τζάστιν Χούρβιτς για το «La La Land» που είναι και μιούζικαλ και είναι και ήδη διαχρονικό.

La La Land 607

Τραγούδι

Δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να αγνοήσει το «City of Stars», γραμμένο για το ίδιο το Χόλιγουντ, για ένα μιούζικαλ, για το μιούζικαλ που θα κερδίσει τη Σφαίρα της Καλύτερης Ταινίας... Μοναδικός αντίπαλος ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, επειδή κάνει πιο ποπ και είναι σίγουρο πως όλοι ξετρελάθηκαν με τα «Trolls» και γιατί όχι και μια Σφαίρα για τον Στίβι Γουόντερ και το «Faith» από το «Sing»;

Elle 607

Ξενόγλωσση Ταινία

Ολα τα λεφτά στο «Elle»; Μην στοιχηματίσετε όλη τη λατρεία σας στην Ιζαμπέλ Ιπέρ, καθώς το «Toni Erdmann» παραμονεύει ως το ευρωπαϊκό χιτ της χρονιάς και το «Divines» της Ούντα Μπενιαμίνα μοιάζει να φέρει μαζί του και ένα ισχυρό φεμινιστικό cause.


ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

claire foy the crown 607

Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά - Δράμα

Το απόλυτο hit της χρονιάς - το «Stranger Things», ντε - δε μοιάζει να έχει πολλές πιθανότητες μπροστά σε μεγαθήρια όπως το «The Game of Thrones» - αγαπημένο των Σφαιρών, το φαβορί «The Crown» και το ισχυρό αουτσάιντερ «Westworld».

winona ryder STRANGER THINGS 607

Α' Γυναικείος Ρόλος σε Δράμα

Θα ήταν ωραίο να κέρδιζε η Γουινόνα Ράιντερ αν και δεν ήταν καλύτερη από τις επικρατέστερες Εβαν Ρέιτσελ Γουντ για το «Westworld» και την Κλερ Φόι για το «The Crown» που μοιάζει πιο «πακετάκι» για να βραβευθεί ως πρωτοεμφανιζόμενη στα βραβεία και γενικώς.

Americans 607

A' Ανδρικός Ρόλος σε Δράμα

Οι προβλέψεις θέλουν τις Χρυσές Σφαίρες να αναγνωρίζουν επιτέλους τον Μάθιου Ρις και το «The Americans» γενικά. Συμφωνούμε, επαυξάνουμε, στοιχηματίζουμε.

series_atlanta

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ - ΚΩΜΩΔΙΑ

Τίποτα δεν μπορεί να απειλήσει το «Atlanta» που μπήκε με φόρα (πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην...) στις υποψηφιότητες και θα φύγει νικητής γιατί είναι αυτό που συμβαίνει στην τηλεόραση εδώ και τώρα.

insecure3

Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ – ΚΩΜΩΔΙΑ

Η Ρέιτσελ Μπλουμ και η Τζίνα Ροντρίγκεζ έχουν ξανακερδίσει Χρυσή Σφαίρα για τους ίδιους ρόλους, οπότε αν η ψηφοφόροι εμπιστευτούν κάτι φρέσκο θα πάνε σίγουρα προς τη μεριά της «Insecure» Ισα Ρέι, αν επιμείνουν επίσης κλασικά θα αναγνωρίσουν για ακόμη μια φορά το ανεξάντλητο μεγαλείο της Τζούλια Λούις Ντρέιφους για το «Veep».

Atlanta 607

Α' Ανδρικός Ρόλος σε Κωμωδία

O Τζέφρι Τάμπορ και ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ έχουν ήδη νικήσει για τους ίδιους ρόλους και εκτός από ένα τύπου τιμητικό στον Νικ Νόλτε, η πιο ωραία, δίκαιη και επίκαιρη επιλογή είναι ο Ντόναλντ Γκλόβερ, δημιουργός και πρωταγωνιστής του «Atlanta».

The People v. O.J Simpson 607

Καλύτερη Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά

Δεν τίθεται το παραμικρό θέμα για τη μη νίκη του «The People v. O.J. Simpson: American Crime Story», αφού είναι με διαφορά η «χρυσή» σειρά της χρονιάς. Αν οι ψηφοφόροι θεωρήσουν ότι πρέπει να διαφοροποιηθούν από τα Emmy τότε η χαρμόσυνη καμπάνα χτυπάει μάλλον για το «The Night Οf» με πιο glam αντίπαλο το «The Night Manager».

the night manager 607

Α' Ανδρικός Ρόλος σε Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά

Το φαβορί είναι ο Κόρτνι Μπ. Βανς για το «The People v. O.J. Simpson: American Crime Story». Κέρδισε το Emmy, είναι συγκλονιστικός και μαζί με τη Σάρα Πόλσον και τον Στέρλινγκ Κ. Μπράουν ολοκληρώνουν το υπέροχο υποκριτικό τρίο της σειράς. Ο μεγάλος αντίπαλος και πιθανός νικητής της κατηγορίας είναι όμως ο πιο σταρ Τομ Χίνλτστον στην πρώτη του ever υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Sara Paulson OJ SIMPSON 607

Α' Γυναικείος Ρόλος σε Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά ΡΟΛΟΣ ΣΕ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ Ή ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ

Ας κάνουν στην άκρη όλες οι υπόλοιπες υπέροχες κυρίες. Η χρονιά ανήκει (όπως και η Σφαίρα) στην Σάρα Πόλσον που στο «The People v. O.J. Simpson: American Crime Story» δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες που έχουμε δει στην τηλεόραση γενικά. Η πραγματικά ευχάριστη έκπληξη της Ράιλι Κιου θα ήταν τέλειο να είχε τύχει σε άλλη - χωρίς Σάρα Πόλσον - χρονιά.

ojsimpson

Β' Ανδρικός Ρόλος σε Τηλεοπτική Σειρά, Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά

O νικητής του αντίστοιχου Emmy, Στέρλινγκ Κ. Μπράουν δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να χάσει, ούτε από τον Χιου Λόρι, ούτε από τον ομολογουμένως καταπληκτικό Τζον Λίθγκοου στο «The Crown». Πιο αδύναμη απ' όλες η υποψηφιότητα του Κρίστιαν Σλέιτερ, ενώ ας μείνει πάντα στην ιστορία ο θρύλος του Τζον Τραβόλτα - πιο απολαυστικού απ' ότι είχαμε φανταστεί ποτέ στο «The People v. O.J. Simpson: American Crime Story»

Westworld 607

Β' Γυναικείος Ρόλος σε Τηλεοπτική Σειρά, Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά

Και οι πέντε υποψήφιες προτείνονται για πρώτη φορά, η Λίνα Χέιντι κερδίζει τη δεύτερη υποψηφιότητα για ηθοποιό ever στην ιστορία των Σφαιρών, ενώ μεγάλη της αντίπαλος για τη νίκη μοιάζει να είναι η Τάντι Νιούτον για το «Westworld»


Μείνετε μαζί με το Flix μέχρι και το τελευταίο βραβείο της φετινής 74ης Απονομής των Χρυσών Σφαιρών τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου 2017. Παρακολουθήστε μαζί μας όλα όσα θα συμβούν μέσα και έξω από το Beverly Hilton του Λος Άντζελες, με σχολιασμό και χειροκροτήματα σαν να ήσασταν εκεί. Η 74η Απονομή των Χρυσών Σφαιρών μεταδίδεται ζωντανά αποκλειστικά στην Ελλάδα από τα κανάλια novacinema.


Περισσότερες Χρυσές Σφαίρες 2017: