TV

Υποψηφιότητες Emmy 2016: Οι καλύτερες σειρές

στα 10

Aναλύοντας όλες τις κατηγορίες των τηλεοπτικών βραβείων Emmy που απονέμονται την Κυριακή, φτάνουμε στην 4άδα των μεγάλων κατηγοριών.

Υποψηφιότητες Emmy 2016: Οι καλύτερες σειρές

Όποια ή όποιος έχει ρίξει μια ματιά στις υποψηφιότητες ή έχει διαβάσει καθόλου τα προηγούμενα κείμενά μας για τα φετινά Emmy δε θα πρέπει να εκπλαγεί καθόλου από τη διαπίστωση πως τα 3 πεδία έχουν το καθένα το μεγάλο, ατράνταχο φαβορί τους.

Τα περσινά Emmy: Ξεμπερδεύοντας με το παλιό

Είναι όμως όλα τα μεγάλα φαβορί ίσα; Σε καμία περίπτωση. Από την τριπλέτα των «Game of Thrones», «Veep» και «The People v. O.J. Simpson» μόνο για την νίκη του ενός θα έβαζα τα χέρια μου στη φωτιά. Ειδικά η μία από τις τρεις κατηγορίες είναι αρκετά πιο ορθάνοιχτη από όσο φαίνεται.

Όλες οι υποψηφιότητες

Πάμε να δούμε τις 4 μεγάλες κατηγορίες και να εξετάσουμε γιατί κάποια από τα μεγάλα φαβορί μπορεί να είναι τρωτά.

Διάβασε επίσης:

best_americans

Δραματική Σειρά

 • Better Call Saul
 • Downton Abbey
 • Game Of Thrones
 • Homeland
 • House Of Cards
 • Mr. Robot
 • The Americans

Νά’το. Δεν χάνει το «Game of Thrones», σωστά; Χμ, περίπου. Δηλαδή μπορεί. Δύσκολο, αλλά μπορεί.

Τα ερωτηματικά είναι το «Mr. Robot» και το «Americans», που και τα δύο προτείνονται για πρώτη φορά. Το μεν «Mr. Robot» ως πρωτοετής σειρά, που όμως βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μέσον μιας αρκετά διχαστικής 2ης σεζόν που δε το βοηθά, πιστεύω, να αναρριχηθεί στην μεγάλη κορυφή. Το πιθανότερο είναι πως θα αρκεστεί σε 1-2 άλλα μεγάλα βραβεία, που είναι και μια χαρά συγκομιδή κιόλας.

Το «Americans» όμως είναι άλλη περίπτωση, γιατί εμπίπτει εξ ολοκλήρου στον Κανόνα «Breaking Bad», για τον οποίον έχουμε μιλήσει αναλυτικότερα στο παρελθόν. Σύμφωνα με αυτό το νέο παράδειγμα, η εποχή της καλωδιακής τηλεόρασης και των σειρών με στόχο και εστίαση, φέρνουν και νέους τρόπους κατανάλωσης, που σε συνδυασμό με το streaming εμπνέουν όλο και περισσότερο τη δυνατότητα ανακάλυψης καλών σειρών στο βάθος της πορείας τους. Που σημαίνει πως μια σειρά που κάποτε χανόταν στην αρχή από την Ακαδημία, παρέμενε πάντοτε στα αζήτητα, αλλά όχι πια. Το ότι ξαφνικά φέτος τα Emmy θυμήθηκαν το «Americans» δεν είναι λύπηση ή τιμητική αναγνώριση α λα ‘Τζεφ Μπρίτζες κερδίζει Όσκαρ για Μία Ταινία’. Σημαίνει πως η Ακαδημία επιτέλους είδε τη σειρά και της άρεσε αυτό που είδε. Αυτό δεν κάνει το «Americans» παραγέμισμα, το κάνει αληθινή απειλή. Αν είχαμε οτιδήποτε χειροπιαστό δε θα διστάζαμε να το πούμε ακόμα και φαβορί.

Μην ξεχνάμε εξάλλου πως, σε μια παρόμοια κλίμακα, το ίδιο συνέβη πέρσι και με το ίδιο το «Game of Thrones». Παρόλο που είναι τεράστιο μπλοκμπάστερ και που έχει ήδη κάνει ρεκόρ συγκομιδής βραβείων, η σειρά του ΗΒΟ πέρσι δεν ήταν το φαβορί για το Emmy Καλύτερης Σειράς. Φαβορί ήταν το «Mad Men» στην τελευταία του σεζόν. Είναι μόνο εκ των υστέρων εκείνης της νίκης του «Game of Thrones», που βλέπουμε όλη την πρόσφατη βραβειακή πορεία του ως κάτι το αναπόφευκτα σαρωτικό.

Με όλα αυτά θέλω να πω πως φυσικά η σειρά του ΗΒΟ είναι το φαβορί, αλλά όμως αν το «Americans» κάνει την έκπληξη, κοιτώντας μετά προς τα πίσω θα διαπιστώσουμε πως στην πραγματικότητα δεν ήταν έκπληξη.

Πρέπει να κερδίσει: «The Americans» / Θα κερδίσει: «Game of Thrones»

best_veep

Κωμική Σειρά

 • blackish
 • Silicon Valley
 • Transparent
 • Modern Family
 • Unbreakable Kimmy Schmidt
 • Master of None
 • Veep

Το «Veep» βρίσκεται σε μια παρόμοια θέση με τα όσα γράφαμε παραπάνω για την άλλη σειρά του ΗΒΟ. Το γεγονός πως έχει σταθερή παρουσία στα βραβεία από την πρώτη του στιγμή, πως αγκαλιάζεται από την κριτική, και το ότι είναι ο περσινό νικητής του Καλύτερης Σειρά, σβήνει κάπως το γεγονός πως πέρσι δεν ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί που μοιάζει φέτος. Το πεδίο ήταν ορθάνοιχτο ανάμεσα σε 3-4 πιθανούς διεκδικητές, μεταξύ των οποίων και το «Transparent» που κέρδισε 2 μεγάλα Emmy και που έχει προταθεί και φέτος για τα πάντα. Θέλω να πω εν ολίγοις, καμία από αυτές τις σειρές δεν είναι «Modern Family». Καμία από αυτές τις σειρές δεν είναι ανίκητος τιτάνας.

Ποια λοιπόν σειρά μπορεί να κερδίσει το «Veep», που να σημειώσουμε πως είχε μια εξαιρετική σεζόν. Εδώ είναι πιο ανοιχτά τα πράγματα ακόμα κι από το Δράμα. Εξαιρώντας το «Silicon Valley» και το «Modern Family», όλα τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να νικήσουν. Το «blackish» λόγω γνώριμης δομής και τοπικότητας σε ζητήματα και αναφορές, το «Transparent» επειδή η Ακαδημία το αγαπά πολύ κι επειδή θα μπορούσε να έχει κερδίσει και πέρσι, το «Unbreakable Kimmy Schmidt» επειδή είναι της Τίνα Φέι και το «30 Rock» είχε πάρει μπόλικα από δαύτα, και το «Master of None» επειδή είναι πολύ πιο όμορφο από τη μέση κωμωδία κι έχει μια επαφή με το Τώρα που ελάχιστες άλλες σειρές μπορούν να ισχυριστούν πως διαθέτουν. (Κι επίσης επειδή έχει προαθεί παντού και δε θα ήταν απίθανο να κερδίσει σχεδόν παντού, εμείς στις προβλέψεις το βγάζουμε δεύτερο στις μισές του κατηγορίες, πόσο απέχει αυτό από το να πάει παντού πρώτο;)

Στην απουσία κάποιας αληθινής ένδειξης για κάποια σειρά που όντως να ξεχωρίζει, και χάρη στην δεδομένη διατήρηση ποιοτικών (και βραβειακών, βάσει συγκομιδής υποψηφιοτήτων) δυνάμεων του «Veep», πιστεύουμε πως θα κάνει το ριπίτ. Αλλά αυτή είναι μια κατηγορία όπου λίγα πράγματα μπορούν να μας σοκάρουν.

Πρέπει να κερδίσει: «Veep» / Θα κερδίσει: «Veep»

best_oj

Μίνι Σειρά

 • The People v. O.J. Simpson: American Crime Story
 • American Crime
 • Fargo
 • Roots
 • The Night Manager

Υπάρχει μια πολύ σοβαρή πιθανότητα το «The People v. O.J. Simpson» να φύγει από τη βραδιά κερδίζοντας 6 Emmy στις 7 κατηγορίες του πεδίου του. Μπορεί να χάσει κάποια από αυτά τα 6, δε λέω, όλα γίνονται. Αλλά όχι αυτό.

Πρέπει να κερδίσει: «The People v. O.J. Simpson» / Θα κερδίσει: «The People v. O.J. Simpson»

best_lbj

Τηλεταινία

 • A Very Murray Christmas
 • All the Way
 • Confirmation
 • Luther
 • Sherlock: The Abominable Bride

To «All the Way» είναι το είδος της παραγωγής που θα κέρδιζε 13 Emmy σε μια χρονιά, πριν κάνουν την δυναμική επανεμφάνισή τους οι πρεστίζ μίνι σειρές και σειρές ανθολογίας τα τελευταία χρόνια, μονοπολώντας πλέον το πεδίο. Φέτος θα πρέπει λογικά να περιοριστεί σε αυτό το Emmy Καλύτερης Τηλεταινίας, εδώ δηλαδή όπου ο ανταγωνισμός είναι φτωχότερος κατά ένα «The People v. O.J. Simpson», ένα «Fargo» κι ένα «Night Manager».

Στη θέση τους, το βιογραφικό πολιτικό δράμα (με τον Μπράιαν Κράνστον στο ρόλο του Λύντον Μπ. Τζόνσον) θα πρέπει να κερδίσει απλώς ένα ακόμα επεισόδιο του «Luther», μια περίεργη βαριετέ Χριστουγεννιάτικη ταινία του Netflix με τον Μπίλ Μάρεϊ (που είναι τόσο παράξενη που εκεί θα έριχνα εγώ την ψήφο μου), το παρόμοιων προδιαγραφών πολιτικό θρίλερ «Confirmation», και τον mansplainer Σέρλοκ Χολμς του «Abominable Bride».

Πρέπει να κερδίσει: «A Very Murray Christmas» / Θα κερδίσει: «All the Way»

Emmys 2016

Η 68η Τελετή Απονομής Βραβείων EMMY θα μεταδοθεί ζωντανά από το Microsoft Theater στο Los Angeles, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα στο FOX Life. Η τελετή θα προβληθεί επίσης, στην prime time ζώνη του καναλιού, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 21:00. Το FOX Life είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω NOVA, OTE TV, Vodafone TV και Cyta Τηλεόρασης. H τελετή απονομής θα είναι επίσης διαθέσιμη on demand μέσω FOX Play.

Διαβάστε ακόμα:

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.