Φεστιβάλ / Βραβεία

Επειδή δεν έχει ήδη αρκετά: Η Μέριλ Στριπ θα παραλάβει το Βραβείο Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ στις Χρυσές Σφαίρες!

στα 10

Ακόμη ένα (τιμητικό αυτή τη φορά) βραβείο ετοιμάζεται να προσθέσει στην πληθωρική συλλογή της η πιο πολυβραβευμένη ηθοποιός όλων των εποχών.

Επειδή δεν έχει ήδη αρκετά: Η Μέριλ Στριπ θα παραλάβει το Βραβείο Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ στις Χρυσές Σφαίρες!

Με 19 υποψηφιότητες για Οσκαρ (και τρεις νίκες) και άλλες 29 για Χρυσή Σφαίρα (και οκτώ νίκες), χωρίς να υπολογίζουμε τις αναπόφευκτες υποψηφιότητες που θα λάβει για το φετινό «Florence: Φάλτσο Σοπράνο» του Στίβεν Φρίαρς, η Μέριλ Στριπ δεν είναι ακριβώς αυτό που θα έλεγε κανείς παραγνωρισμένη ηθοποιός που έχει ανάγκη από ένα τιμητικό βραβείο.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε την Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, που βρίσκεται πίσω από την οργάνωση των Χρυσών Σφαιρών, να ανακοινώσει ότι ο αποδέκτης του Βραβείου Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο στην τελετή των Χρυσών Σφαιρών για «ξεχωριστή συνεισφορά στον κόσμο της ψυχαγωγίας», θα είναι φέτος η Μέριλ Στριπ.

Διαβάστε ακόμη: O Τζέι Τζέι Εϊμπραμς ετοιμάζεται να συναντήσει την Μεριλ Στριπ

Florence Foster Jenkins 607 Η Μέριλ Στριπ σε σκηνή από το «Florence: Φάλτσο Σοπράνο», για το οποίο αναμένεται να γραπώσει φέτος μερικές ακόμα υποψηφιότητες.

Βέβαια, το συγκεκριμένο βραβείο δεν έχει ακριβώς την έννοια της αποζημίωσης για παλαιότερες παραλείψεις, αλλά μάλλον της επιβεβαίωσης μερικών από τις πιο σταθερές αξίες της βιομηχανίας του Χόλιγουντ, καθώς, μέσα στα τελευταία χρόνια, με το Βραβείο Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ έχουν τιμηθεί καλλιτέχνες όπως ο Γούντι Αλεν, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Γουόρεν Μπίτι, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Ντένζελ Γουάσινγκτον, η Τζόντι Φόστερ, ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Μόργκαν Φρίμαν.

Και, φυσικά, ποιος θα μπορούσε να φέρει αντίρρηση στη φετινή επιλογή της Στριπ, μιας ηθοποιού που έχει αποδείξει και με το παραπάνω ότι μπορεί να παίξει κυριολεκτικά το οτιδήποτε;

Και για του λόγου το αληθές, δείτε παρακάτω ένα παλιότερο, ανεκτίμητο βίντεο από το show της Ελεν ΝτεΤζένερις, όπου η Στριπ διάβαζει αισθαντικά συνταγές μαγειρικές ή λήμματα της Wikipedia με ύφος ενοχλημένης εφήβου. Μόνο και μόνο γι’ αυτό θα άξιζε όλα τα βραβεία του κόσμου!

Η απονομή θα γίνει κατά την 74η Τελετή των Χρυσών Σφαιρών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου του 2017, με οικοδεσπότη τον Τζίμι Φάλον.


Διαβάστε ακόμη