Φεστιβάλ / Βραβεία

Η «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ θα ήταν η... Μέριλ Στριπ!

στα 10

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ αποκάλυψε ποια θα ήταν η ηθοποιός που θα έπαιζε την κεντρική ηρωίδα στη νέα του ταινία αν αυτή γυρίζόταν, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο, στη Νέα Υόρκη.

Η «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ θα ήταν η... Μέριλ Στριπ!

Οπως αναφέρει το Variety που πήρε και τη συνέντευξη από τον Πέδρο Αλμοδόβαρ, το σχέδιο ήταν η Μέριλ Στριπ να παίξει τον κεντρικό ρόλο και να «μεγαλώνει» καθώς ο χαρακτήρας μεταμορφώνεται από μια νέα, σεξουαλικά ενεργή γυναίκα σε μια μεγαλύτερη σε ηλικία μητέρα που μοιάζει κυριευμένη από τις τραγωδίες της ζωής της.

«Την τελευταία στιγμή ένιωσα ανασφαλής», δήλωσε ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, όπως είχε πει και στη συνέντευξη Τύπου του «Julieta», μόλις λίγες μέρες πριν. Ετσι το όλο πρότζεκτ μεταφέρθηκε στην Ισπανία και την Χουλιέτα υποδύονται πλέον η Αντριάνα Ουγκάρτε και η Εμα Σουάρεζ στις δύο εποχές της ηρωίδας.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2016: O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν χρειάζεται βιογράφο - «Η ζωή μου βρίσκεται μέσα σε αυτές τις 20 ταινίες»

Pedro Almodovar Cannes 2016

O Πέδρο Αλμοδόβαρ αναφέρεται στην ίδια συνέντευξη και στο σκάνδαλο με τα Panama Papers, στις λίστες των οποίων βρέθηκαν τα ονόματα του ίδιου και του αδερφού του, παραγωγού Αγκουστιν Αλμοδόβαρ, επηρεάζοντας την έξοδο της ταινίας στην Ισπανία:

«Αυτό που συνέβη ήταν ότι όλο αυτό μεταμορφώθηκε σε ένα ριάλιτι σόου. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθείς στο κέντρο ενός τέτοιου τυφώνα. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το θέμα έμοιαζε σαν να με έκριναν με μια κυριολεκτική αίσθηση ηθικής ανωτερότητας. Με κανέναν τρόπο δεν θέλω να δηλώσω ότι υπήρξαν θύμα και την ίδια στιγμή θεωρώ όλο αυτό που συνέβη άδικο.»

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2016: Ο,τι χωρίζει την τραγωδία από το μελόδραμα στο «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Pedro Almodovar Cannes 2016

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 69ο Φεστιβάλ Καννών σαν να είστε εκεί, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς