Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2017: Θα είναι η «Florence: Φάλτσο Σοπράνο» η 20ή υποψηφιότητα της Μέριλ Στριπ στα Οσκαρ;

στα 10

Τα πρώτα προγνωστικά μιλούν για σίγουρη συμμετοχή της Μέριλ Στριπ στην πεντάδα του Α' Γυναικείου Ρόλου στα Οσκαρ του 2017.

Oscars 2017: Θα είναι η «Florence: Φάλτσο Σοπράνο» η 20ή υποψηφιότητα της Μέριλ Στριπ στα Οσκαρ;

To ρεκόρ είναι έτσι κι αλλιώς δικό της. Αν το σπάσει, απλά γιγαντώνει το μύθο της. Αν όχι, παραμένει η ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Οσκαρ στην ιστορία και ένα βήμα πιο κάτω από την Κάθριν Χέπμπορν που μετράει τέσσερις νίκες σε σχέση με τα τρία αγαλματάκια της Μέριλ Στριπ (Β' Γυναικείου Ρόλου για το «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και Α' Γυναικείο Ρόλο για την «Εκλογή της Σόφι» και τη «Σιδηρά Κυρία»).

Το οσκαρικό buzz όμως για τη φετινή της ερμηνεία στο «Florence: Φάλτσο Σοπράνο» του Στίβεν Φρίαρς (στο οποίο υποδύεται τη θρυλική «χειρότερη τραγουδίστρια στον κόσμο» Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς) έχει ήδη ξεκινήσει. Ενα μεγάλο άρθρο στο Variety προετοιμάζει την έξοδο της ταινίας στην Αμερική τον Αύγουστο και αναλύει τις πιθανότητες της Μέριλ Στριπ - της ηθοποιού που είναι ικανή, κυριολεκτικά, για τα πάντα - να φτάσει στην 20η υποψηφιότητα.

Διαβάστε και δείτε αναλυτικά: Ετσι έφτασε η Μέριλ Στριπ στην 19η υποψηφιότητα της καριέρας της

florence 607

To Variety υποστηρίζει πως η ερμηνεία της στο «Florence: Φάλτσο Σοπράνο» είναι κατά βάση κωμική, πράγμα που δεν την έχει ευνοήσει ιδιαίτερα στις υποψηφιότητές της (με εξαίρεση βέβαια το «Ο Διάβολος Φοράει Prada», αλλά και άλλες ερμηνείες κωμικών αποχρώσεων: στο «Julie and Julia», στο «Into the Woods», στο «Postcards from the Edge»).

Από την άλλη, ο Στίβεν Φρίαρς στέλνει μαθηματικά την τελευταία δεκαετία, όλες τις μεγάλες πρωταγωνίστριές του στις υποψηφιότητες και στα Οσκαρ. Το έκανε με τη νικήτρια του Οσκαρ τελικά Ελεν Μίρεν στη «Βασίλισσα», το έκανε με τη Τζούντι Ντεντς δύο φορές (στο «Mrs. Henderson Presents» και στο «Philomena»), γιατί όχι και τώρα με την Μέριλ Στριπ;

Δείτε ακόμη: «The Birth of a Nation»: Δείτε το τρέιλερ της ταινίας που διεκδικεί ήδη το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας του 2017

Florence Foster Jenkins 607

Αν και είναι μάλλον δύσκολο να μην αναγνωρίσεις στην Μερίλ Στριπ πως ακόμη και στον πιο ανέμπνευστο ρόλο που αναλαμβάνει, φροντίζει να του προσδίδει εκλάμψεις μεγαλείου, η ερμηνεία της στο «Florence: Φάλτσο Σοπράνο» απέχει πολύ από το να είναι η καλύτερη της. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν αξίζει οσκαρικής αναγνώρισης - ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Προχωρώντας προς το φθινόπωρο, θα αναλύσουμε περισσότερα για τα φετινά Οσκαρ.




Διαβάστε και δείτε ακόμη: