Buzz

«The Birth of a Nation»: Δείτε το τρέιλερ της ταινίας που διεκδικεί ήδη το Οσκαρ του 2017

στα 10

Σε μια εποχή όπου η μαύρη Αμερική βρίσκεται στις επάλξεις, το φιλμ του Νέιτ Πάρκερ που θριάμβευσε στο Φεστιβάλ του Σάντανς έρχεται ακριβώς τη στιγμή που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ.

«The Birth of a Nation»: Δείτε το τρέιλερ της ταινίας που διεκδικεί ήδη το Οσκαρ του 2017

Ειρωνικά, το «Birth of a Nation» βραβευόταν στο Φεστιβάλ του Σάντανς την ίδια ακριβώς εποχή που στο Χόλιγουντ άνοιγε η μεγάλη συζήτηση για τα «λευκά» Οσκαρ και τον αποκλεισμό των μειονοτήτων από τις ίσες ευκαιρίες στη βιομηχανία.

Εκτός από το βραβείο κοινού, η ταινία του Νέιτ Πάρκερ κατάφερε να κλείσει και ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα συμβόλαια των τελευταίων χρόνων, λαμβάνοντας 17,5 εκατομμύρια δολάρια από την Fox Searchlight και απορρίπτοντας την προσφορά των 20 εκατομμυρίων δολαρίων που έγινε από το Netflix με τη σκέψη πως η Fox είχε οδηγήσει δύο χρόνια πριν το «12 Χρόνια Σκλάβος» στο Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2017: Κι όμως υπάρχουν ήδη φαβορί

The Birth of a Nation 607

The Birth of a Nation 607

To φιλμ του Νέιτ Πάρκερ φαντάζει ήδη όχι μόνο φαβορί για να σαρώσει στις οσκαρικές υποψηφιότητες του 2017 αλλά και για να θριαμβεύσει, δίνοντας το τέλειο άλλοθι στο Χόλιγουντ να στηρίξει τη μαύρη κοινότητα και μάλιστα με ένα φιλμ που ειρωνεύεται το ρατσιστικό «Η Γέννηση Ενος Εθνους» του Ντ. Γ. Γκρίφιθ από τις απαρχές της ιστορίας του σινεμά και που αφηγείται την ιστορία ενός σκλάβου ο οποίος το 1831 οδήγησε μια ομάδα αφροαμερικάνων σκλάβων σε μια εξέγερση που κόστισε την ζωή σε 50 λευκούς και 200 μαύρους.

Το τρέιλερ προδίδει αυτό που γνωρίζαμε πριν καν δούμε ένα καρέ από την ταινία: μια οσκαρική ερμηνεία από τον Νέιτ Πάρκερ, μια ωδή στη μαύρη ψυχή (υπό τους ήχους του «Strange Fruit» της Νίνα Σιμόν που διασκευάζει Μπίλι Χόλιντεϊ), ένα επαναστατικό μανιφέστο που θα κάνει τις αίθουσες να λιώσουν από κλάμα και οργή, ένα οσκαρικό πακέτο που θα αφήσει όλους ικανοποιήμένους.

Ας ελπίσουμε και σε ένα λιγότερο προφανές σύνολο όταν δούμε ολοκληρωμένη την ταινία.


Διαβάστε και δείτε ακόμη: