Buzz

Γνωρίστε τον Νταγκ Πιτ - είχε την μεγάλη γκαντεμιά να είναι αδελφός του Μπραντ!

στα 10

Μεγάλη κατάρα. Να έχεις αδελφό τον Μπραντ Πιτ - να του μοιάζεις, αλλά στο «πώς θα ήταν ο Μπραντ Πιτ αν ήταν άγευστος, άχρωμος, εντελώς all american boy». Η Virgin Mobile ετοίμασε ένα διαφημιστικό σποτ έχοντας πρωταγωνιστή τον Νταγκ Πιτ κι εμείς αναρωτιόμαστε: καταλαβαίνει ότι τον δουλεύουν;

Γνωρίστε τον Νταγκ Πιτ - είχε την μεγάλη γκαντεμιά να είναι αδελφός του Μπραντ!

Η Virgin Mobile Australia επιχειρεί να διαφημίσει ότι ως εταιρία θα περιποιείται τους πελάτες της «σαν να είναι celebrities», ενώ δεν είναι. Το καλύτερο παράδειγμα που βρήκε για να το κάνει, με μία μπόλικη δόση περίεργου χιούμορ, είναι να πάρει τον άσημο αδελφό του μεγαλύτερου χολιγουντιανού superstar και να τον κάνει πρωταγωνιστή σ' ένα δίλεπτο διαφημιστικό σποτάκι. Ο Νταγκ Πιτ, μεγαλύτερος αδελφός του Μπραντ, εμφανίζεται λοιπόν ως «κανονικός άνθρωπος που, αντίθετα με τον αδελφό του, δεν υπήρξε αστέρας σε τίποτα στη ζωή του» σύμφωνα με την εκφωνητή. Και αναρωτιόμαστε ήδη: αυτό δεν ακούγεται λίγο φάουλ;

Το διαφημιστικό όμως τώρα ξεκινά. Στην πόρτα ενός τυπικού προαστιακού σπιτιού στο Σπρίνγκφιλντ (όπου είναι και το πραγματικό σπίτι του Νταγκ, αλλά στη διαφήμιση χρησιμοποιείται σκηνικό) ντυμένος σαν μεσήλικας απουσιολόγος (με μπεζ κάλτσα και μοκασίνια) μας καλωσορίζει και μας κάνει ξενάγηση στους χώρους και στις συνήθειές του. Εντελώς geek, εντελώς αμερικανάκι, μεγάλη θλίψη.

Ή όλο αυτό είναι ένα περίεργο αστείο; Γνωρίζει ο Νταγκ ότι οι διαφημιστές περπατούν το τεντωμένο σκοινί μεταξύ καλοπροαίρετης πλάκας και σαρκασμού; Είναι μέσα στο κόλπο και ερμηνεύει με τέτοια δεξιοτεχνία το ρόλο του; Αν συμβαίνει το τελευταίο, ο Μπραντ θα μείνει σύντομα χωρίς δουλειά.

Ας μην σας πούμε περισσότερα. Καλωσορίσατε στον κόσμο του Νταγκ Πιτ. Πατήστε το play στο διαφημιστικό, περιηγηθείτε στην κουζίνα, το γραφείο, το γκαράζ, την μπασκέτα του Πιτ του πρεσβύτερου και πείτε μας τη γνώμη σας: είναι όλο αυτό ένα masterclass στο πώς να παίξει κανείς τον uncool αδελφό, ή ο ταλαίπωρος Νταγκ... αδικήθηκε. Αδικήθηκε από τη φύση. Κατάφωρα!