Buzz

Τζορτζ, πες μας καθαρά: κατεβαίνεις για Πρόεδρος το 2024;

στα 10

Σε συνέντευξή του χθες στο BBC, ο Κλούνεϊ απάντησε για το αν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές, καθώς τα νούμερα δημοφιλίας των Δημοκρατικών πέφτουν όλο και περισσότερο...

Τζορτζ, πες μας καθαρά: κατεβαίνεις για Πρόεδρος το 2024;

Πολιτικοποιημένος, εντός και εκτός οθόνης, ο πάλαι ποτέ sexiest man alive απασχολεί εδώ και χρόνια με τη δράση, τις επιλογές και τη στάση του μία σοβαρότερη μερίδα του ειδησεογραφικού Τύπου, που απέχει πολύ από τις παλιότερες μέρες του στα εξώφυλλα του People, του US και του TV Guide. Οι κινηματογραφικές του επιλογές, μπροστά και πίσω από την κάμερα, ο ακτιβισμός και η πολιτική του παρέμβαση σε εσωτερικά και εξωτερικά ζητήματα, όλα έχουν συμβάλει στο να του δώσουν το στάτους που στα 70ς κρατούσαν σταθερά φιγούρες όπως ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ ή ο Γουόρεν Μπίτι.

Από τον Απρίλιο του 2006 και την σθεναρή του ενασχόλησή με τις γενοκτονίες σε Σουδάν και Νταρφούρ, τις δηλώσεις του για τον πόλεμο σε Ιράκ και Αφγανιστάν, την στήριξη στον Ομπάμα και την αμείλικτη δημόσια κριτική του στον Ντόναλντ Τραμπ, μέχρι την παρέμβασή του στην παγκόσμια προσφυγική κρίση και την ενίσχυση του μαύρου κινήματος #BlackLivesMatter, ο Κλούνεϊ έχει αποδείξει σοβαρότητα, γνώση και πολιτική κρίση.

Θυμηθείτε κι αυτό: Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν συναντούν την Ανγκελα Μέρκελ για το προσφυγικό

george clooney

Τους τελευταίους μήνες λοιπόν, καθώς ο Τζο Μπάιντεν δέχεται δριμεία κριτική και οι δημοσκοπήσεις θέλουν τα ποσοστά των Δημοκρατικών να έχουν κάνει βουτιά, οι φήμες γύρω από το όνομα του λαοφιλούς σταρ όλο και πληθαίνουν: μήπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα ήταν η ιδανική επιλογή των Δημοκρατικών για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και τις εκλογές του 2024;

Αυτές τις μέρες, ο Tζορτζ Κλούνεϊ βρίσκεται στο Λονδίνο, καθώς χθες ήταν η επίσημη πρεμιέρα της νέας του ταινίας «The Tender Bar», με πρωταγωνιστή τον Μπεν Αφλεκ. Μιλώντας λοιπόν στο BBC και στην εκπομπή του Αντριου Μαρ, ο σκηνοθέτης/πρωταγωνιστής/παραγωγός απάντησε και στις πολιτικές φήμες που τον αφορούν.

Διαβάστε κι αυτό: Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ο ρατσισμός είναι η μεγαλύτερη αμερικανική πανδημία»

George Clooney MAIN

«Οχι, δε θα κατέβω στις εκλογές. Γιατί επιθυμώ να απολαύσω την όμοφη ζωή που μου απομένει. Μόλις έγινα 60 χρονών. Και αυτά τα γενέθλια πυροδότησαν μία συζήτηση με τη σύζυγό μου. Δουλεύουμε πάρα πολύ. Πρέπει όμως να δούμε την μεγάλη εικόνα: αυτά είναι τα χρυσά μας χρόνια. Σε δύο δεκαετίες γίνομαι 80 - κι αυτό είναι μια πραγματικότητα. Δεν έχει σημασία αν προσέχεις τον εαυτό σου, αν γυμνάζεσαι. Το 80 είναι ένα πραγματικό νούμερο. Οπότε θέλω να απολαύσω αυτά τα 20 χρόνια, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...»

Διαβάστε περισσότερα: