Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 9 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 9 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Bull

«Bull» (2019) της Ανι Σίλβερστιν

Σε μία μικρή κωμόπολη της επαρχίας του Χιούστον, μία έφηβη πεισματάρα κοπέλα γνωρίζεται με τον εξίσου σκληρό και γεροπαράξενο γείτονά της - έναν πρώην ταυρομάχο που πέρασε τα νιάτα του στις αρένες του κόσμου. Η σύγκρουσή τους θα έχει ενδιαφέρον. Η σκηνοθέτης του «March Point» (ντοκιμαντέρ) και νικήτρια της Cinefondation του 2014 με το «Skunk» παρουσίασε το «Bull» στις Κάννες, στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Καθαρόαιμο, ειλικρινές ανεξάρτητο αμερικανό σινεμά με δυνατές ερμηνείες και κοφτερό σενάριο.

Προβάλλεται στις 22:00 στο Novacinema 2HD στα πλαίσια του αφιερώματος στο Φεστιβάλ Καννών

Comrade Drakulitch

Σύντροφος Δράκουλιτς (Comrade Drakulitch, 2019) του Μαρκ Μπότζαρ

Ουγγαρία, δεκαετία του ’70. Η Κομμουνιστική Κυβέρνηση έχει σαφές εντολές από την Ηγεσία: τα έχουν κατακτήσει όλα εκτός από την αιώνια ζωή. Πώς θα καταφέρουν να την επιβάλλουν; Γνωρίστε τον Σύντροφο Φαμπιάν, ήρωα της επανάστασης στην Κούβα, ο οποίος επιστρέφει στην Ουγγαρία γιατί διοργανώνει την εθελοντική αιμοδοσία υπέρ των τραυματιών του αδελφού έθνους του Βιετνάμ. Μόνο που η σχέση του με το αίμα είναι πολύ πιο περίπλοκη. Και τον κρατά νέο και ρωμαλέο. Ενα νεαρό ζευγάρι εκπαιδευμένων κατασκόπων, η ανικανοποίητη Μαρία κι ο δυνατός αλλά αφελής Λέσι, θα επιστρατευτούν από το Κόμμα για να ανακαλύψουν αν ο Φαμπιάν είναι αυτό που υποπτεύονται: βαμπίρ - οπότε μπορεί να αποτελέσει και το κλειδί της αιωνιότητας.

Σουρεαλιστική κωμωδία και τολμηρή σάτιρα που χρησιμοποιεί το σινεμά είδους για να μιλήσει για τα βαμπίρ της πολιτικής που μάς έχουν πιει το αίμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται σε streaming στο Cinobo.

Tina 607

Τίνα (Tina) των Νταν Λίντσεϊ, Τι Τζέι Μάρτιν

H 80χρονη Τίνα Τέρνερ αφηγείται τη ζωή της, από την πρώτη φορά που άκουσε την κιθάρα του Αϊκ Τέρνερ μέχρι την κακοποίηση που σημάδεψε τη ζωή της και τον αγώνα της να μετατρέψει το τραύμα σε θαύμα. Σε μια λυτρωτική παρακαταθήκη ζωής.

«Η ζωή μου ήταν μια ξένη ζωή. Δεν ήταν μια καλή ζωή.»

Υπάρχει κάτι τόσο σπαρακτικό όταν μια γυναίκα στα 80 της χρόνια παραδέχεται με ένα πικρό χαμόγελο στα χείλη πως στη ζωή της δεν υπήρξε ποτέ καλή μοιρασιά ανάμεσα στις καλές και τις κακές στιγμές. Δεν έχει σημασία αν αυτή η γυναίκα είναι μια άγνωστη γυναίκα μέσα στο πλήθος ή μια από τις μεγαλύτερες σταρ της μουσικής βιομηχανίας. Το θάρρος που κρύβει μέσα της μια τέτοια παραδοχή, πρώτα στον εαυτό σου και μετά δημόσια, είναι η ίδια, πρώτο σημαντικό βήμα αν διεκδικείς το δικαίωμα να συνεχίζεις να ζεις χωρίς φόβο. Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Flix από την Berlinale 2021

Η ταινία είναι διαθέσιμη On Demand στο Vodafone TV, για συνδρομητές με αποκωδικοποιητή

Κτήνος 607

«Κτήνος» (Beast, 2017) του Μάικλ Πιρς

Κι αν τώρα, λόγω «Wild Rose», ανακαλύπτετε τη συγκλονιστική νέα πρωταγωνίστρια Τζέσι Μπάκλεϊ, σας έχουμε περισσότερες προτάσεις.

Είναι το μαύρο πρόβατο της οικογένειας και το ξέρει. Η Μολ δεν μοιάζει σε τίποτα με τον φιλόδοξο αδελφό της και την καθωσπρέπει παντρεμένη αδελφή της. Εκείνη είναι ο πονοκέφαλος που σκοτεινιάζει το βλέμμα της αστής μητέρας τους, η οποία την απορρίπτει με κάθε ευκαιρία. Οπως τη μέρα του πάρτι των γενεθλίων της, όπου θα έπρεπε όλοι οι προβολείς να είναι πάνω της. Οταν όμως η αδελφή της χαμογελά αυτάρασκα και ανακοινώνει σε φίλους και συγγενείς ότι περιμένει δίδυμα, σαμπάνιες έρχονται και η Μολ φεύγει - το σκάει από το ίδιο της το πάρτι. Καταλήγει σε τοπικό κλαμπ, όπου χορεύει μεθυσμένη μέχρι το πρωί και φεύγει απερίσκεπτα με νεαρό που στα χωράφια επιχειρεί να τη βιάσει. Μόνο που εκεί πετυχαίνουν τον Πασκάλ, έναν τυχοδιώκτη ταξιδιώτη που έχει φτάσει στον τόπο τους κουβαλώντας ελάχιστα υπάρχοντα και μεγάλες "αποσκευές": έχει κατηγορηθεί για βιοπραγία στο παρελθόν απέναντι σε συμμαθήτριά του κι αυτό τον κάνει τον νούμερο ένα ύποπτο των εξαφανίσεων νεαρών κοριτσιών της περιοχής. Ενα κτήνος κυκλοφορεί ανάμεσά τους, βιάζει και σκοτώνει τις κόρες τους. Οσο η οικογένεια, οι φίλοι και η τοπική κοινωνία στρέφονται εναντίον της, όσο η αστυνομία προσπαθεί να του χρεώσει τα εγκλήματα, τόσο πιο πεισμωμένα η Μολ ερωτεύεται τον ξένο και στέκεται δίπλα του.

Με αυτή την ταινία μάς πρωτοσυστήθηκε η Τζέσι Μπάκλεϊ (φετινή πρωταγωνίστρια του Τσάρλι Κάουφμαν στο «I'm Thinking of Ending Things») και μάς άφησε άφωνους με μια εκρηκτική, σωματική, εκφραστική, τολμηρή ερμηνεία. Διαβάστε την κριτική του Flix για το «Κτήνος» του Μάικλ Πιρς.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόργμα του ERTFLIX

Οι Ακροβάτες του Κήπου

«Οι Ακροβάτες του Κήπου» (2001) του Χρήστου Δήμα

Καλοκαίρι του 1974 στην Ελευσίνα. Ο Ααρών, ο Στέλιος, ο Άκης, ο Γαλανός και ο Βέροιος είναι μια παρέα παιδιών γύρω στα 11. Είναι οι Ακροβάτες του Κήπου. Τα σχολεία είναι κλειστά. Τα παιδιά περνούν το χρόνο τους με παιχνίδια, μικροδουλειές, βόλτες με τα ποδήλατα. Το παιχνίδι είναι η ίδια τους η ζωή. Σ’ αυτό διοχετεύουν τη σωματική τους ενέργεια και όλη τη φαντασία. Η παρέα παίζει και εξασκείται σε μια μεγάλη Δεξαμενή ύδρευσης. Σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτή τη γειτονιά, ο Ααρών ζει το σημαντικότερο καλοκαίρι της ζωής του. Το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία. Στα μάτια των «Ακροβατών του Κήπου» τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία συγχέονται δραματικά αλλά και κωμικά. Οι αισθήσεις δεν έχουν χαλιναγωγηθεί από τη λογική. Τα παιδιά είναι παιδιά. Μεγαλώνουν, μαθαίνουν τη ζωή, προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν τον εαυτό τους λίγο πριν μπουν στον κόσμο των μεγάλων. Τον κόσμο με τις αρχαίες προκαταλήψεις, τα πάθη και τη μοίρα…

Το υπέροχο, νοσταλγικό, τρυφερό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Χρήστου Δήμα, με πρωταγωνιστές τους Γιώτα Φέστα, Θέμιδα Μπαζάκα, Χρήστο Νομικό, Ερση Μαλικένζου, Βάνα Ραμπότα, Αθηνά Παππά, Γιώργο Μαρίνο, Νένα Μεντή, Μηνά Χατζησάββα, Μιχάλη Ευριπιώτη, Γιώργο Παππά, Μίλτο Σωτηριάδη, Στάθη Βράχα, Θέμη Μητρόπουλο, Δημήτρης Θωμά.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στην iPLATFORMA


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.