Buzz

Η Φαν Μπινγκμπίνγκ βρέθηκε - και δημοσίευσε ένα πολύ παράξενο μήνυμα

στα 10

Με καταβολή φόρων και προστίμων ύψους 130 εκ. δολαρίων, η Κινέζα ηθοποιός θα συνεχίσει την καριέρα της στην... επιφάνεια των πραγμάτων.

Η Φαν Μπινγκμπίνγκ βρέθηκε - και δημοσίευσε ένα πολύ παράξενο μήνυμα

Αν η Φαν Μπινγκμπίνγκ είναι, κατά βάση, η Μπλινκ του «X-Men», άλλο τόσο είναι μια από τις διασημότερες ηθοποιούς στην πατρίδα της, την Κίνα και η τέταρτη πιο ακριβοπληρωμένη performer στη χώρα: κι αυτό, μιλώντας για την Κίνα, λέει πάρα πολλά.

Γι' αυτό και η εξαφάνισή της, πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες, από προσώπου γης, προκάλεσε απορίες και υποψίες. Οταν μια τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε σε «επώνυμη ηθοποιό που δουλεύει με παράνομα συμβόλαια και δεν καταβάλλει τους φόρους της», έμοιασε σαν να φωτογραφίζει τη σταρ και οι κινεζικές Αρχές έσπευσαν να απαιτήσουν τα οφειλόμενα: 42 εκ. δολάρια σε φόρους κι επιπλέον πρόστιμο 86 εκ. δολαρίων, με την υπόσχεση ότι εάν η Φαν Μπινγκμπίνγκ καταβάλει τα ποσά αυτά ως το τέλος του 2018, τότε και μόνο τότε θ' αποφύγει την ποινική δίωξη.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μπεν Αφλεκ κάνει την πρώτη του δήλωση μετά από 40 μέρες αποτοξίνωσης

φαν μπινγκμπίνγκ 607

Το αποτέλεσμα ήταν η Φαν να γίνει... Φαν-τασμα, ο Τύπος να μιλά για εξαφάνιση, αλλά και για σύλληψή της από την αστυνομία τον Σεπτέμβριο, είδηση που μόλις εμφανίστηκε, αμέσως και εξαφανίστηκε από παντού. Τώρα η Φαν Μπινγκμπίνγκ επέστρεψε, τόσο ξαφνικά όσο χάθηκε, δημοσιεύοντας μάλιστα μια ανοιχτή επιστολή που, από τη μια πλευρά δεν έχει επικυρωθεί ως αυθεντική και, από την άλλη, δείχνει ξεκάθαρα... υπαγορευμένη:

«Ως δημόσιο πρόσωπο,» γράφει η Φαν Μπινγκμπίνγκ, «θα έπρεπε να έχω υπακούσει τους νόμους και τους θεσμού, να έχω αποτελέσει πρότυπο για τη βιομηχανία και την κοινωνία. Δεν θα έπρεπε να έχω χάσει τον αυτοέλεγχό μου ή να έχω αμελήσει τη σωστή διαχείριση των εταιρειών μου, τακτικές που οδήγησαν στην παραβίαση των νόμων, στο όνομα του κέρδους. Χωρίς τις ευεργετικές τακτικές του Κομμουνιστικού Κόμματος και του κράτους, χωρίς την αγάπη του λαού, δεν θα υπήρχε η Φαν Μπινγμπίνγκ.»

φαν μπινγκμπίνγκ 607

Το αποτέλεσμα, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι ότι ο μάνατζερ της Φαν Μπινγκμπίνγκ, Μου Ενγκουάνγκ, ο οποίος χρεώνεται την «κακοδιαχείριση», κρατείται τώρα από την αστυνομία ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα και ότι η ηθοποιός, κάνοντας το κινεζικό κράτος λιγάκι πιο πλούσιο, θα εμφανιστεί με καλή παρέα στις οθόνες του κόσμου την επόμενη χρονιά, στο προσωπικό πρότζεκτ της Τζέσικα Τσαστέιν, «355».

Διαβάστε ακόμη: Τζέσικα Τσαστέιν, Μαριόν Κοτιγιάρ και Πενέλοπε Κρουζ σε all-star cast κατασκοπικό θρίλερ