Buzz

Η Εμα Τόμσον θα ήθελε περισσότερες μεγάλης ηλικίας ηρωίδες στο σινεμά να έχουν σχέσεις με νεότερους

στα 10

Οπως πάντα, η Εμα Τόμσον τα λέει έξω από τα δόντια.

Η Εμα Τόμσον θα ήθελε περισσότερες μεγάλης ηλικίας ηρωίδες στο σινεμά να έχουν σχέσεις με νεότερους

Η Εμα Τόμσον ποτέ δεν μασάει τα λόγια της, επιπλέον έχει την οξυδέρκεια και το χιούμορ να μιλά με μια φαινομενική ελαφρότητα για τα ουσιαστικότερα θέματα. Το ίδιο έκανε και στην κουβέντα της με τη δημοσιογράφο Φαράχ Ναγιερί στο podcast του CultureBlast, με αφορμή τη νέα της ταινία, «Good Luck to You, Leo Grande».

Διαβάστε ακόμη: Οταν ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε σε ραντεβού την Εμα Τόμσον (κι έφαγε άκυρο)

Σκηνοθετημένη από τη Σόφι Χάιντ, η ταινία ακολουθεί την ιστορία της Νάνσι Στόουκς, πρόσφατα χήρας, που θεωρώντας ότι ο σύζυγός της ήταν ανέκαθεν ανεπαρκής ως εραστής, αναζητά τώρα που μπορεί τη βοήθεια ενός 20χρονου σεξοθεραπευτή. Οπως λέει η Τόμσον, η ηρωίδα της στην ταινία εξηγεί, «όσοι θέλουν να κοιμηθούν μαζί μου είναι συνομήλικοί μου, ενώ εγώ θέλω να κοιμηθώ με κάποιον νεότερο.» Αλλά είναι σπανιότατο στο σινεμά οι γυναίκες ηρωίδες να εκφράζουν την επιθυμία τους για έναν άντρα αρκετά μικρότερο. «Εάν πρέπει να παίξω μ' έναν άντρα σε μια ερωτική ιστορία στο σινεμά,» αστειεύεται γλυκόπικρα η Εμα Τόμσον, «θα πρέπει να ξεθάψουν κάποιον, γιατί εγώ τώρα είμαι 61 χρόνων.»

εμα τόμσον 607

Σε σοβαρότερο ύφος, όμως, η Εμα Τόμσον εξηγεί, «Περνάς τα 50 και γίνεσαι αόρατη. Ενώ, την ίδια στιγμή, είναι απολύτως αποδεκτό ο Τζορτζ Κλούνεϊ να ζει μια ρομαντική ιστορία στην οθόνη με κάποια κατά 30 ή 40 χρόνια νεότερή του - δεν υπάρχει καμία ισορροπία.» Η Τόμσον διατηρεί, ωστόσο, την αισιοδοξία της για τη βιομηχανία του θεάματος: «Εάν οι θεατές δεν είναι αντίθετοι με το να βλέπουν μια 61χρονη κατά κύριο λόγο γυμνή στην οθόνη, μ' ένα άτομο πολύ νεότερο, αυτό από μόνο του έχει ενδιαφέρον. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε θαρραλέοι.»