Industry

Ο Ελάιτζα Γουντ κατηγορεί ανοιχτά το Χόλιγουντ για παιδοφιλικά κυκλώματα

στα 10

Είχε πέσει κι ο ίδιος ο Φρόντο θύμα; Οχι από ό,τι αποκαλύπτει το Variety ο σήμερα ενήλικος Ελάιτζα Γουντ, αλλά είδε με τα μάτια του τη σκοτεινή πλευρά του Χόλιγουντ. Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε στις πολύ σοβαρές κατηγορίες του...

Ο Ελάιτζα Γουντ κατηγορεί ανοιχτά το Χόλιγουντ για παιδοφιλικά κυκλώματα

Μπορεί να είχε κλείσει τα 18 του χρόνια όταν επιλέχθηκε για τον εμβληματικό πλέον ρόλο του στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», όμως ο Ελάιτζα Γουντ ξεκίνησε την καριέρα του το 1989 (8 χρονών) και μεγάλωσε μέσα σε στούντιο και πλατώ. Τα μάτια του είδαν πολλά και σε πρόσφατη συνέντευξή του αποφάσισε να τα αποκαλύψει σε μία συνέντευξη στους Sunday Times, την οποία μεταφέρει και το περιοδικό της κινηματογραφικής βιομηχανίας, Variety.

Σήμερα, οι κατηγορίες του κάνουν το γύρο του κόσμου:

«Οταν είσαι άβγαλτος και δεν έχεις εμπειρίες για το πώς λειτουργεί ο κόσμος και το μόνο που λαχταράς είναι να πετύχεις τα όνειρά σου είσαι το πιο εύκολο θύμα για τους ανθρώπους με διεστραμμένα παρασιτικά ενδιαφέροντα...»

«Μου ήταν ξεκάθαρο μεγαλώνοντας ότι συνέβαινε αυτό και σε πολύ μεγάλο βαθμό μάλιστα στο Χόλιγουντ. Ολα ήταν οργανωμένα. Υπάρχουν πάρα πολλές οχιές στη βιομηχανία, άνθρωποι εξουσίας με τις δικές τους προσωπικές ατζέντες. Υπάρχει μία πολύ σκοτεινή πλευρά στα σωθικά του Χόλιγουντ. Κι αυτό που με καίει είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τα θύματα δεν μπορούν να μιλήσουν. Οι αθώοι, αν το κάνουν, θα συντριβούν από τους ανθρώπους που έχουν τη δύναμη. Και κάπως έτσι οι ζωές τους καταστρέφονται....»

Συνεχίζοντας ο Γουντ θεωρεί ότι εκείνος σώθηκε γιατί είχε φύλακα άγγελό του την μητέρα του, η οποία δεν του επέτρεπε να κινηθεί στα κυκλώματα μόνο του. «Δεν πήγα ποτέ στα πάρτι, δεν πλησίασα ποτέ όλα αυτά που συνέβαιναν. Τα έβλεπα όμως...»

Nα θυμίσουμε ότι η πρώτη δουλειά του Γουντ ήταν ως γιος του Αντι Γκαρσία στο «Internal Affairs», ενώ μετά έπαιξε δίπλα στον Μακόλι Κάλκιν («The Good Son») αλλά και στο ριμέικ του «Flipper».

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο Γουντ είπε ότι «μερικά σκοτεινά μονοπάτια που έχουν πέσει στην αντίληψή του τον υποψιάζουν ότι όλα αυτά συμβαίνουν ακόμα», χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα ή ονόματα φυσικά.

Ολων οι σκέψεις βέβαια συνδέουν τη συγκεκριμένη εξομολόγηση με το σκάνδαλο Γούντι Αλεν που επαναπροέκυψε στο φετινό φεστιβάλ Καννών με το «αστείο» του Λοράν Λαφίτ, παρουσιαστή της μεγάλης πρεμιέρας του φεστιβάλ, αλλά και την επιθετική συνέντευξη που έδωσε η Σούζαν Σαράντον.

Διαβάστε περισσότερα: