Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2016: Η Σούζαν Σαράντον δεν έχει τίποτα καλό να πει για τον Γούντι Αλεν

στα 10

Η Σούζαν Σαράντον επιτίθεται στον Γούντι Αλεν από το 69ο Φεστιβάλ Καννών και αναζωπυρώνει το διαρκές σκάνδαλο γύρω από το όνομά του.

Κάννες 2016: Η Σούζαν Σαράντον δεν έχει τίποτα καλό να πει για τον Γούντι Αλεν

Η Σούζαν Σαράντον που μίλησε μαζί με την Τζίνα Ντέιβις πριν από λίγο στο πλαίσιο του «Women in Motion» που διοργανώνει το Variety, αναφέρθηκε στον Γούντι Αλεν:

«Νομίζω ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα παιδί και αυτό δεν είναι σωστό. Δεν έχω τίποτα καλό να πω γι' αυτόν. Δεν θέλω να πιάσουμε συζήτηση», ήταν τα ακριβή λόγια της που θα προκαλέσουν μεγάλο θόρυβο, καθώς έρχονται αμέσως μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στην έναρξη του Φεστιβάλ αλλά και τη μεγάλη συζήτηση γύρω από τον Γούντι Αλεν και τη φερόμενη κακοποίηση της κόρης του Ντίλαν, όπως υποστηρίζει εδώ και χρόνια η οικογένειά του.

Θυμίζουμε εδώ πως το 2012, η Σούζαν Σαράντον είχε ομολογήσει ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά κατά τη διάρκεια ενός κάστινγκ.

Αναμένονται εξελίξεις...

Διαβάστε αναλυτικά: O Γούντι Αλεν σπάει τη σιωπή του για τη σχέση του με την Σουν-Γι και το σκάνδαλο αναζωπυρώνεται

Susan Sarandon Cannes 2016

Η Σούζαν Σαράντον και η Τζίνα Ντέιβις - αιώνιες «Θέλμα και Λουίζ» μίλησαν, όπως αποκαλύπτει το Variety που δίνει στη δημοσιότητα και το υλικό της συζήτησης, για τις λιγότερες ευκαιρίες που έχουν οι γυναίκες στη βιομηχανία. Και επανέλαβαν αυτό που είχαν δηλώσει σε πρόσφατη κοινή τους συνέντευξη πως περίμεναν πως η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ θα γινόταν η αφετηρία για μια αλλαγή στη νοοτροπία των στούντιο και στη γέννηση νέων σχεδίων από γυναικείες παρέες. «Η ταινία έκανε πολλά λεφτά, αλλά αυτό δεν συνέβη», δήλωσε η Σαράντον.

H Τζίνα Ντέιβις ήταν πιο αισιόδοξη και θεώρησε πως η ισότητα στην κινηματογραφική βιομηχανία μπορεί να επιτευχθεί πιο εύκολα από το να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών σε κέντρα αποφάσεων, στο κονγκρέσο ή σε άλλους θεσμούς. «Το θέμα με τις ταινίες είναι ότι όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε ένα βράδυ. Η επόμενη ταινία που θα κάνει κάποιος μπορεί να πετύχει την απόλυτη ισορροπία ανδρών και γυναικών.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: 25 χρόνια μετά, βγαίνουμε ξανά στο δρόμο με τις «Θέλμα & Λουίζ»

Susan Sarandon Cannes 2016

Μιλώντας για τον Ντόναλντ Τραμπ, η Σούζαν Σαράντον υπήρξε ταυτόχρονα καθησυχαστική και εξαιρετικά ανήσυχη: «Δεν έχει σημασία τι πιστεύει ο Ντόναλντ Τραμπ γιατί τίποτα απ' αυτά που λέει δεν μπορούν να γίνουν. Το πιο ενδιαφέρον πράγμα με τον Τραμπ είναι ότι όλα αυτά που λέει είναι απίθανα. Δεν είναι αυτό που είναι απειλητικό. Προφανώς δεν θα χτίσει τοίχο (σ.σ. για να μην περνάνε τα σύνορα οι μετανάστες), δεν θα καταφέρει να απελάσει όλους τους Μουσουλμάνους από τις ΗΠΑ. Αυτό που έκανε και ήταν απαίσιο ήταν ότι νομιμοποίησε το ρατσισμό και την ομοφοβία με σκοπό να προσελκύσει αυτή την ασταθή βάση που αναζητά κάτι αυθεντικό. Αυτό που έκανε στη συνέχεια είναι ότι δήλωσε πως είναι οκ να είσαι βίαιος. Γι' αυτό και η Κου Κλουξ Κλαν είναι αντιπρόσωπός του. Αυτό υπήρξε φρικτό, εκτός από το γεγονός πως η Αμερική δείχνει γελοία.

Είναι γνωστό πως η Σούζαν Σαράντον υποστήριζε (και το κάνει ακόμη) τον Μπέρνι Σάντερς για το δημοκρατικό χρίσμα (μάλιστα είχε επιτεθεί και στην υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον σε έναν αφελή τουιτερο-πόλεμο), ενώ δεν παρέλειψε να «χτυπήσει» και τα «ανεύθυνα» αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: «Η προεκλογική περίοδος αποκάλυψε πόσο φτηνά είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν κάλυπταν καν τον Μπέρνι Σάντερς πριν να κερδίσει την Αϊόβα. Τα mainstream μέσα δεν του έδωσαν καμία σημασία».

Susan Sarandon Cannes 2016 Vittorio Zunino Celotto / Getty Images pour Kering

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 69ο Φεστιβάλ Καννών σαν να είστε εκεί, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς