Buzz

O Τίμοθι Σαλαμέ μιλά με ενθουσιασμό για τα γυρίσματα του «Dune»

στα 10

Μιλώντας στο βρετανικό περιοδικό Empire ο Τίμοθι - Πολ Ατρείδης - Σαλαμέ έχει να πει μόνο τα καλύτερα λόγια από την εμπειρία του στα γυρίσματα της ταινίας του Ντενί Βιλνέβ.

O Τίμοθι Σαλαμέ μιλά με ενθουσιασμό για τα γυρίσματα του «Dune»

Καθώς πλησιάζουμε ολοένα και πιο κοντά προς την πρεμιέρα του «Dune», η οποία μέχρι στιγμής παραμένει προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο, μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες για το πως ο Ντενί Βιλνέβ οραματίστηκε το σύμπαν του συγγραφέα Φρανκ Χέμπερτ.

To περιοδικό Empire αφιερώνει το τεύχος Οκτωβρίου του στη πολυαναμενόμενη ταινία του Βιλνέβ και παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα τρία εξώφυλλα: ένα αφιερωμένο στον Οίκο του Ατρείδη, ένα στους νομάδες της ερήμου Fremen και ένα στα τεράστια σκουλήκια της άμμου. Πέρα όμως από τις νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα οι οποίες δημοσιεύονται στις σελίδες του περιοδικού και μας δίνουν μια αίσθηση της επικής κλίμακας της ταινίας του Βιλνέβ, το Empire έχει και μια συνέντευξη από τον ίδιο τον Πολ Ατρείδη, τον Τίμοθι Σαλαμέ, ο οποίος μόνο καλά λόγια έχει να πει για την εμπειρία του, περιγράφοντας το πως ήταν να γυρίζει τις σκηνές στην έρημο του Αράκις σε πραγματική έρημο Γουαντί Ραμ στην Ιορδανία και γιατί όλο αυτό κάνει την ταινία τόσο «συναρπαστική».

Διαβάστε ακόμα: Το περιοδικό Empire μας ταξιδεύει στο Αράκις με τρία νέα εξώφυλλα

dune 607

«Αυτό το μέρος της Γουάντι Ραμ σου προκαλεί δέος. Δεν υπήρχε [στα γυρίσματα] πράσινη οθόνη ή κάτι τέτοιο. Ηταν ένα από τα πιο συναρπαστικά σημεία του βιβλίου και της ταινίας. Μας έδωσαν σχέδια. Ηταν ένα μάθημα για μένα. Στο ‘Να Με Φωνάζεις με Τ’ Ονομά σου’ ή στο ‘Ενα Ομορφο Αγόρι’ μπορεί να μην λειτουργούσε υπέρ σου εάν έβλεπες τα storyboards γιατί τότε ίσως να περιόριζες τον εαυτό σου με βάση τη γωνία της κάμερας ή κάτι άλλο. Εδώ πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο, μιας και για την σκηνή στην οποία σε κυνηγά το σκουλήκι της άμμου δεν θα μπορούσα ποτέ να την φανταστώ έτσι», δήλωσε ο Σαλαμέ.

Και μπορεί όσοι έχουν πάει να δουν το «Tenet» να έχουν πάρει μια μικρή γεύση από το τρέιλερ του «Dune», το οποίο παίζεται πριν από την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν στις αίθουσες σε αρκετές χώρες, η Warner ετοιμάζεται για την online πρεμιέρα του την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 19.00 ώρα Ελλάδος. Για την ώρα απολαύστε νέες φωτογραφίες της ταινίας από το περιοδικό Empire παρακάτω.

Το «Dune» αναμένεται στις αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα:

dune 607

dune 607