Buzz

Ο Ντενί Βιλνέβ ξόδεψε πάνω από έναν χρόνο για σχεδιάσει το τέλειο σκουλήκι της άμμου στο «Dune»

στα 10

Μιλώντας στο Empire ο Βιλνέβ εξήγησε το πως εκείνος και οι συνεργάτες τους προσέγγισαν την δημιουργία του διάσημου τέρατος της σειράς.

Ο Ντενί Βιλνέβ ξόδεψε πάνω από έναν χρόνο για σχεδιάσει το τέλειο σκουλήκι της άμμου στο «Dune»

Μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες φέτος είναι σίγουρα το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ. Μπορεί η σειρά των πολυαγαπημένων βιβλίων του Φρανκ Χέμπερτ δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να μεταφερθούν με επιτυχία στο σινεμά, ακόμα και όταν μιλάμε και για εκείνη την προσπάθεια του Ντέιβιντ Λιντς πίσω το 1984, μιας και με δυσκολία μπορούσαν να χειριστούν τα πιο περίεργα και ίσως πιο τολμηρά στοιχεία της ιστορία αλλά και του ίδιου του κόσμου του, αλλά αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει.

Για αυτό ο Βιλνέβ αποφάσισε να πάρει τον χρόνο όσο αφορά την παραγωγή έτσι ώστε να πετύχει και τις πιο μικρές λεπτομέρειες σωστά. Ενα από αυτά είναι και φυσικά και τα γιγάντια σκουλήκια της άμμου τα οποία, σύμφωνα με την μυθολογία του σύμπαντος, ήταν οι αρχικοί κάτοικοι της πλανήτης Αράκις, του μοναδικού πλανήτη στον οποίο βρίσκεται ένα ψυχοτρόπο ναρκωτικό γνωστό κι ως το μπαχαρικό μελάνζ.

Διαβάστε ακόμα: Καρτ ποστάλ από τον πλανήτη «Dune»

dune 607

Στην συνέντευξη που έδωσε ο Βιλνέβ στο περιοδικό Empire είπε πως του πήρε πάνω από έναν χρόνο για να τελειοποιήσει τον σχεδιασμό των σκουληκιών. «Συζητήσαμε για την κάθε μικρή λεπτομέρεια η οποία θα έκανε ένα τέτοιο τέρας να μπορέσει να υπάρχει, από την υφή του δέρματός του, στον τρόπο με τον οποίο ανοίγει το στόμα του, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο τρώει την τροφή του μέσα στην άμμο. Ηταν ένας χρόνος δουλειάς για να σχεδιάσουμε και να βρούμε το τέλειο σχήμα το οποίο θα έμοιαζε αρκετά προϊστορικό.»

Η εικόνα των σκουληκιών της άμμου έχει γίνει πλέον συνώνυμη με τον κόσμο του «Dune», οπότε είναι και λογικό που ο Βιλνέβ και οι συνεργάτες του εργάστηκαν στο συγκεκριμένο πλάσμα για τόσο καιρό. Αν και η έμπνευση του Χέμπερτ για αυτά τα πλάσμα βασίστηκε περισσότερο στους ευρωπαϊκούς δράκους, τα εύσημα για την τωρινή τους μορφή ανήκουν κυρίως στον Λιντς και την ταινία του.

Βασισμένο στο πολύτομο έπος του Φρανκ Χέμπερτ, το «Dune» αποτελεί ένα όνειρο ζωής για τον Ντενί Βιλνέβ. Εξάλλου και ο ίδιος έχει δηλώσει πως «σκοπός μου είναι να φτιάξω την ταινία του "Πολέμου των Αστρων" που δεν είδα ποτέ. Κατά κάποιον τρόπο, έναν "Πόλεμο των Αστρων" για ενήλικες. Θα δούμε...» Οι Ερικ Ροθ και Τζον Σπάιτς, οι οποίοι έχουν αναλάβει το αρκετά δύσκολο εγχείρημα να μεταφέρουν τα πολύπλοκα αυτά βιβλία στο σινεμά, γράφοντας το σενάριο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Βιλνέβ θα σπάσει την ταινία του σε δυο μέρη.

Το «Dune» αναμένεται στις αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2020.

Διαβάστε ακόμα: Προσεχώς Σινεμά: Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες μέχρι και το καλοκαίρι του 2021

dune art