Φεστιβάλ / Βραβεία

To γυρισμένο στην Κρήτη «Do Νot Hesitate» έτοιμο για την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

στα 10

Η ταινία του Σαρίφ Κόρβερ γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κρήτη με συμπαραγωγό εταιρία την Heretic.

To γυρισμένο στην Κρήτη «Do Νot Hesitate» έτοιμο για την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ενα φορτηγό που μεταφέρει μια ολλανδική στρατιωτική φάλαγγα που βρίσκεται σε ειρηνευτική αποστολή στη Μέση Ανατολή παθαίνει βλάβη στη μέση του πουθενά. Καθώς οι στρατιώτες αναμένουν μια ομάδα για να το επισκευάσουν, συναντούν ένα βοσκό που αρνείται να φύγει από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αυτή είναι η υπόθεση του «Do Not Hesitate», δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Ολλανδού (με καταγωγή και από τη Βενεζουέλα) Σαρίφ Κόρβερ που θα κάνει την πρεμιέρα της τον Ιούνιο στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα. Γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην Κρήτη, στα Ανώγεια, όπου το ελληνικό νησί «υποδυεται» τη Συρία, η ταινία είναι μια ελληνική συμπαραγωγή, με την ελληνική πλευρά να εκπροσωπείται από την Heretic, τον Γιώργο Καρναβά και τον Κωνσταντίνο Κοντοβράκη και αποτελεί ένα από τα εξέχοντα δείγματα της δυναμικής του ελληνικού τοπίου ως σκηνικό για διεθνείς ταινίες.

H ταινία χρηματοδοτήθηκε και από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στο πλαίσιο του προγράμματος κινήτρων για προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα με μειοψηφική συμμετοχή Ελληνα συμπαραγωγού.

Do Not Hesitate 607

Do Not Hesitate 607

Το σενάριο του «Do Not Hesitate» υπογράφει η Τζολέιν Λάαρμαν (του «Katia's Sister» του 2008 και του «Kauwboy» του 2012), τη φωτογραφία ο Ναντίμ Κάρλσεν που είχε φωτογραφήσει το βραβευμένο στις Κάννες «Border» του Αλί Αμπάσι το 2018, ενώ στην παραγωγή βρίσκουμε από την πλευρά της Ολλανδίας τη Lemming Film («Monos» του 2019, «The Lobster» του 2015) και από την πλευρά της Ελλάδας τη Heretic («Pari», «Kala Azar»).

Ο Κόρβερ δήλωσε για την ταινία: «Με αυτό το φιλμ, θέλω να κάνω τους θεατές να γελάσουν, να συγκινηθούν, να κάθονται στην άκρη του καθίσματός τους.»

Do Not Hesitate Poster 607