Buzz

Μπορεί ο Τίμοθι Σαλαμέ ν' αντέξει το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ;

στα 10

Το ρόλο του Πολ Ατρείδη ετοιμάζεται ν' αναλάβει ο 23χρονος ηθοποιός, έτοιμος να πέσει στα... βαριά!

Μπορεί ο Τίμοθι Σαλαμέ ν' αντέξει το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ;

Μετά το «Blade Runner 2049», ο Ντενί Βιλνέβ ετοιμάζεται για ένα ακόμα reboot κλασικής ταινίας φαντασίας - και όχι, μια και όπως ο ίδιος έχει εξηγήσει, το όραμά του είναι να διασκευάσει, σε παραπάνω από μια ταινίες, εκ νέου το πολύτομο «Dune» του Φρανκ Χέρμπερτ, στο οποίο δοκιμάστηκαν, με τελείως διαφορετικά αποτελέσματα, ο Ντέιβιντ Λιντς (1984) και ο Αλεχάντρο Χοδορόφσκι (2013).

Διαβάστε ακόμη: Το reboot του «Dune» είναι πραγματικότητα και το σκηνοθετεί ο Ντενί Βιλνέβ

Οπως ο ίδιος ο Βιλνέβ εξηγούσε πριν δυο χρόνια, «Αναζητώ διαρκώς υλικό επιστημονικής φαντασίας κι είναι δύσκολο να βρει κανείς πρωτότυπα και δυνατά πράγματα που δεν έχουν μόνο να κάνουν με εξελιγμένα όπλα. Ενα μακρόχρονο όνειρό μου είναι να διασκευάσω το "Dune" του Φρανκ Χέρμπερτ, αλλά η διεκδίκηση των δικαιωμάτων παίρνει πάρα πολύ χρόνο και δε νομίζω ότι θα τα καταφέρω...»

Διαβάστε ακόμη: Από τη Σοφία Κόπολα μέχρι τον Ντενί Βιλνέβ, έξι σκηνοθέτες διαλέγουν τις καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα

Dune David Lynch«Dune», Κάιλ ΜακΛάχλαν, Ντέιβιντ Λιντς

Μόνο που Βιλνέβ - καθόλου παράξενο για τον άνθρωπο που θεωρείται, δίκαια ή άδικα, ένας από τους σημαντικότερους auteurs της εποχής μας - φυσικά τα κατάφερε και το δικό του «Dune» παίρνει μπροστά, με παραγωγό τη Legendary Entertainment και φιλόδοξο στόχο, που θα υλοποιηθεί σε τουλάχιστον δύο φιλμ: «Αυτό εδώ το "Dune" θα προκαλέσει το στάτους του "Πολέμου των Αστρων" μια και, έτσι κι αλλιώς, οι κεντρικές ιδέες της saga προέρχονται από το έργο του Φρανκ Χέρμπερτ. Σκοπός μου είναι να φτιάξω την ταινία του "Πολέμου των Αστρων" που δεν είδα ποτέ. Κατά κάποιον τρόπο, έναν "Πόλεμο των Αστρων" για ενήλικες. Θα δούμε...»

τίμοθι σαλαμέ 607

Συνδυάζοντας την καταιγιστική δράση και το μυστικισμό, το οικολογικό όραμα και τις ίντριγκες της πολιτικής,Και σ' αυτή του τη νέα Οδύσσεια, ο Βιλνέβ έχει βρει, όπως φημολογείται, τον ιδανικό πρωταγωνιστή. Ο Τίμοθι Σαλαμέ συζητά ν' αναλάβει το ρόλο του Πολ Ατρείδη, του διαγαλαξιακού μετα-ιππότη που ηγείται της αποστολής στον έρημο, αφιλόξενο πλανήτη Dune, ενός μυστηριώδους άνδρα που επωμίζεται ένα σκοτεινό πεπρωμένο. Και μοιάζει πως ο ηθοποιός που βλέπουμε να μεγαλώνει, χρόνο με το χρόνο, στην οθόνη, έχει τον ιδανικό συνδυασμό ρομαντισμού και πολυμήχανου μυαλού για να στηρίξει το όραμα του Καναδού σκηνοθέτη. Νωρίτερα, βέβαια, περιμένουμε να δούμε τον Σαλαμέ στο συγκινητικό «Beautiful Boy», στο «The King» του Ντέιβιντ Μισόντ ως Ερρίκο Ε', στις «Μικρές Κυρίες» της Γκρέτα Γκέργουιγκ και στο «A Rainy Day in New York» του Γούντι Αλεν, αν, κάποια στιγμή, δει το φως του προβολέα.

Διαβάστε ακόμη: Ντενί Βιλνέβ | Από το Κεμπέκ του Καναδά μέχρι το Λος Αντζελες του «Blade Runner»