Buzz

Το reboot του «Dune» είναι πραγματικότητα και το σκηνοθετεί ο Ντενί Βιλνέβ

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Arrival», μόλις παραδώσει το «Blade Runner 2» θα αφοσιωθεί σε ένα όνειρο ζωής. Αυτό που δεν πραγματοποιήθηκε ακριβώς όταν το υλοποίησε ο Ντέιβιντ Λιντς το 1981...

Το reboot του «Dune» είναι πραγματικότητα και το σκηνοθετεί ο Ντενί Βιλνέβ

«Αναζητώ διαρκώς υλικό επιστημονικής φαντασίας κι είναι δύσκολο να βρει κανείς πρωτότυπα και δυνατά πράγματα που δεν έχουν μόνο να κάνουν με εξελιγμένα όπλα. Ενα μακρόχρονο όνειρό μου είναι να διασκευάσω το "Dune" του Φρανκ Χέρμπερτ, αλλά η διεκδίκηση των δικαιωμάτων παίρνει πάρα πολύ χρόνο και δε νομίζω ότι θα τα καταφέρω...»

Αυτά έλεγε ο Ντενί Βιλνέβ το Σεπτέμβριο του 2016, όταν το «Arrival» έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας, πριν φτάσει να διεκδικεί το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας και έχοντας ήδη κερδίσει τη νούμερο 1 θέση στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς από το Flix.

Διαβάστε ακόμη: Ολη η διαδρομή του Ντενί Βιλνέβ από το Κεμπέκ του Καναδά μέχρι το Λος Αντζελες του «Blade Runner»

Denis Villeneuve Ο Ντενί Βιλνέβ με την Εϊμι Ανταμς στα γυρίσματα του «Arrival»

Πέντε μήνες μετά, είναι επίσημο πως το «Dune» γίνεται ξανά ταινία με σκηνοθέτη τον Ντενί Βιλνέβ, o οποίος μετά το reboot του «Blade Runner» πιάνει ένα καταραμένο πρότζεκτ που χρέωσε ήδη μια τεράστια (αν και cult) αποτυχία στον Ντέιβιντ Λιντς και ένα ανολοκλήρωτο πρότζεκτ στον Αλεχάντρο Χοδορόφσκι - οι προσπάθειες του τελευταία έγιναν ταινία στο «Jodorowsky's Dune».

Jodorowsky's Dune 607 Σκηνή από το «Jodorowsky's Dune»

Dune David Lynch Σκηνή από το «Dune» του Ντέιβιντ Λιντς

Τα δικαιώματα του βιβλίου αποκτήθηκαν από την Legendary Entertainment στο τέλος του 2016, με σκοπό να γίνουν η βάση για μια ταινία αλλά και τηλεοπτικές σειρές. Τα νέα έγιναν γνωστά μέσω του λογαριασμού στο Twitter του γιου του Φρανκ Χέρμπερτ, συγγραφέα του «Dune», ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του - και ως παραγωγός της ταινίας - για την επιλογή του Ντενί Βιλνέβ στη θέση του σκηνοθέτη.

Δείτε ακόμη: Δώσε κι άλλο! Πρώτες φωτογραφίες από το «Blade Runner 2049»

Dune Book Cover

Διαβάστε ακόμη