Buzz

Ο Ντέιβιντ Λιντς δεν είναι ευχαριστημένος με την 4Κ επανέκδοση της «Χαμένης Λεωφόρου»

στα 10

Και θέλει να το ξέρουμε.

Ο Ντέιβιντ Λιντς δεν είναι ευχαριστημένος με την 4Κ επανέκδοση της «Χαμένης Λεωφόρου»

Πριν από λίγες μέρες, ο πάντα λακωνικός και μυστηριώδης Ντέιβιντ Λιντς έβγαλε μία ανακοίνωση στο Twitter του: «Αγαπητοί φίλοι στο Twitter, ένα Blu-ray της "Χαμένης Λεωφόρου" πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα. Η αποκατάσταση έγινε από παλιότερα υλικά κι ΟΧΙ από το αυθεντικό αρνητικό του φιλμ. Ελπίζω μία τέτοια επανέκδοση με τη σωστή αποκατάσταση να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα...»

Αουτς. Φαντάσου να είσαι η εταιρία που διαφημίζει την 4Κ Blu-ray κυκλοφορία και να σε αδειάσει έτσι ο δημιουργός.

Διαβάστε κι αυτό: Το Flix μπαίνει μέσα στο σπίτι του Ντέιβιντ Λιντς

Lost Highway 607

Η εν λόγω εταιρία είναι η Kino Lorber, μία 10 χρόνων εταιρία που χτίζει μία indie, art-house και διεθνών παραγωγών βιβλιοθήκη.

Σήμερα, οι διευθυντές της απάντησαν στον Ντέιβιντ Λιντς με επίσημη δήλωση.

Οπως εξηγούν, ο Λιντς «δεν ενδιαφέρθηκε ούτε να απαντήσει στα μέιλ τους» όσο εκείνοι προσπαθούσαν να τον βρουν για να αποκτήσουν το αυθεντικό αρνητικό, αλλά και να συζητήσουν μαζί του τα δεκάδες έξτρα που ήθελαν να συμπεριλάβουν στην ειδική αυτή έκδοση της ταινίας.

Ετσι κατέφυγαν στην Universal που κυκλοφόρησε τη «Χαμένη Λεωφόρο» και πήραν από την εταιρία το δικό τους αρνητικό, «το οποίο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και για αυτό προχώρησαν με την ψηφιακή αποκατάσταση».

Επρεπε όμως, παρόλα αυτά, ο Λιντς να ειδοποιηθεί - να παρακολουθήσει τη χρωματική αποκατάσταση, να δώσει τη γνώμη του για τη διαδικασία. Εκείνος συνέχισε να μην απαντά στα μέιλ τους. «Καθυστερήσαμε την κυκλοφορία του Blu-ray για μήνες για να του δώσουμε το χρόνο να μας απαντήσει, εκείνος τίποτα. Τα υπόλοιπα τα διαβάσαμε κι εμείς στο Twitter.»

«Θα θέλαμε πολύ να είχαμε το feedback του, να μας εγκρίνει τα υπόλοιπα υλικά τουλάχιστον - το trailer, το συνοδευτικό κείμενο, το πακετάρισμα. Είχαμε απογοητευθεί φυσικά και δεν περιμέναμε συνέντευξη ή σχολιασμό του σκηνοθέτη στα extras. Αλλά μετά από μήνες απλά τα παρατήσαμε - τίποτα στα extras. Το πακετάρισμα έχει το παλιό εγκεκριμένο εξώφυλο και την αποκατάσταση της ταινίας...»

«Παραμένουμε μεγάλοι θαυμαστές του Ντέιβιντ Λιντς και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή την αποκατάσταση του έργου του...»

Διαβάστε περισσότερα: