Buzz

Ζιλιέτ Μπινός, Βενσάν Λεντόν και μια θάλασσα που καίει, στο πρώτο τίζερ της νέας ταινίας της Κλερ Ντενί

στα 10

Κι αν αποφεύγουμε να γράψουμε τον τίτλο, είναι γιατί παίζει ανάμεσα σε τρεις, σαν την ηρωίδα!

Ζιλιέτ Μπινός, Βενσάν Λεντόν και μια θάλασσα που καίει, στο πρώτο τίζερ της νέας ταινίας της Κλερ Ντενί

Η νέα ταινία της Κλερ Ντενί έκανε την πρεμιέρα της στη φετινή Berlinale με τον τίτλο «Both Sides of the Blade» - στα γαλλικά, ωστόσο, εξακολουθεί, μάλλον, να λέγεται «Feu!» (φωτιά), ενώ τριγυρίζει κι ο πρώτος τίτλος του φιλμ, «Αvec Αmour et Αcharnement». Οπως κι αν λέγεται, πάντως, η ταινία έχει το πρώτο της, υπέροχα ερωτικό, τίζερ (δείτε το παρακάτω).
Στο, ας το λέμε, «Feu!», πρωταγωνιστεί η Ζιλιέτ Μπινός ως Σαρά, για χρόνια παντρεμένη κι ακόμα ερωτευμένη με τον Ζαν του Βενσάν Λεντόν (οι δυο σούπερ-σταρ του γαλλικού σινεμά παίζουν για πρώτη φορά μαζί). Οταν, όμως, η Σαρά ξαναδεί στο δρόμο τον Φρανσουά (του Γκρεγκουάρ Κολέν), τον πάλαι ποτέ κολλητό του Ζαν και δικό της εραστή που εγκατέλειψε για τον καλύτερό του φίλο, η ζωή της, μαζί και των δυο ανδρών, μοιάζει ν' αλλάζει κατεύθυνση.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2022 | Σήμερα ήταν μια σπουδαία μέρα για το ελληνικό σινεμά

Εκτός από το πρωταγωνιστικό τρίγωνο, στην ταινία εμφανίζονται ακόμη η Ματί Ντιοπ (η ανερχόμενη σκηνοθέτης του «Atlantique») και η Ανά Μαζιμέλ, η κόρη της Μπινός με τον Μπενουά Μαζιμέλ. Επιπλέον, να μην ξεχνάμε ότι η Κλερ Ντενί έχει μια ακόμα πιο καινούρια ταινία, το «The Stars at Noon», που εκτυλίσσεται στη Νικαράγουα του 1984, ερωτικό δράμα με τη Μάργκαρετ Κουόλεϊ ως τυχοδιώκτρια δημοσιογράφο και τον Τζο Ολγουιν, ως επιχειρηματία στην πετρελαιοπαραγωγή: το φιλμ θα κάνει την πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Καννών, πρώτη φορά που η σκηνοθέτης θα βρεθεί να διαγωνίζεται στις Κάννες μετά το «Chocolat» του 1988. Προς το παρόν, γεύση από το «Both Sides of the Blade» παρακάτω: