Buzz

Ισότητα κόντρα στο (μεγάλο) κύμα

στα 10

Φεμινιστική ταινία με φόντο τον πρωταθλητισμό στο σερφ ετοιμάζουν η Νίκι Κάρο κι η Σαρλίζ Θερόν.

Ισότητα κόντρα στο (μεγάλο) κύμα

Αγώνας για ισότητα των φύλων σε στεριά και θάλασσα. Εν προκειμένω μας νοιάζει η θάλασσα, γιατί εκεί τοποθετείται η νέα ταινία της Νίκι Κάρο (του «Whale Rider» αλλά και, τελευταία, της «Mulan»), και μάλιστα στον απολύτως ανδροκρατούμενο χώρο του πρωταθλητισμού στο σερφ.

Διαβάστε ακόμη: «Die Hard» | Η Σαρλίζ Θερόν δηλώνει ότι ευχαρίστως θα ήταν «Πολύ Σκληρή για να Πεθάνει»

σαρλίζ θερόν 607φωτογράφιση για την αμερικανική Vogue

Η ταινία βασίζεται σ' ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό των New York Times (διαβάστε το εδώ και δείτε απίθανες φωτογραφίες), με την υπογραφή του ρεπόρτερ Ντάνιελ Ντουέιν και τίτλο «Ο Αγώνας για Ισότητα των Φύλων σ' Ενα από τα πιο Επικίνδυνα Σπορ στη Γη». Το άρθρο παρουσιάζει τέσσερις γυναίκες, τις Μπιάνκα Βαλέντι, Αντρεα Μόλερ, Πέιτζ Αλμς και Κιάλα Κένελι, που διεκδικούν το δικαίωμα να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς σερφ σε μεγάλο κύμα. Παράλληλα, οι τέσσερις γυναίκες βλέπουν τη μεταξύ τους σχέση να δυναμώνει, καθώς κάνουν σερφ σε επικίνδυνα μέρη.

Διαβάστε ακόμη: Η Σαρλίζ Θερόν κάνει μόνη της όλες τις επικίνδυνες σκηνές της

σαρλίζ θερόν 607

Η μόνη γνωστή, προς το παρόν, πρωταγωνίστρια είναι η Σαρλίζ Θερόν, που εξελίσσεται σε εκπληκτική ηρωίδα δράσης και είναι, έτσι κι αλλιώς, φίλη των θαλάσσιων σπορ. Αν και οι υπόλοιπες τρεις ηθοποιοί είναι αυτού του βεληνεκούς, θα μιλάμε και για μεγάλο κύμα στο box office.