Buzz

Ακούστε πρώτοι στο Flix ένα κομμάτι από το Asymmetry Generosity των Ception of Ty

στα 10

Ο Ντίνος Τσέλης και ο Χρήστος Πυθαράς πειραματίζονται με βάση ένα καναπέ πάνω σε οπτικοακουστικό πρότζεκτ που ακούγεται και βλέπεται σαν ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο. Ακούστε και δείτε πρώτοι εδώ το «Tell me Stories About your Leg».

Ακούστε πρώτοι στο Flix ένα κομμάτι από το Asymmetry Generosity των Ception of Ty

«Οι Ception of Ty (perception of reality) είναι ένα project / σχήμα που φτιάξαμε με τον μουσικό Ντίνο Τσέλη, με σκοπό να παίξουμε και να πειραματιστούμε με μια φόρμα τέχνης που μας γοητεύει. Δύο φίλοι, μεταξύ τσιγάρων, καφέδων και φαγητού, σε έναν καναπέ με ένα μικροφωνάκι, ηχογραφήσαμε μια πλειάδα στίχων που είχα γράψει στο παρελθόν. Μετά ανέλαβε ο Ντίνος όλα τα υπόλοιπα - μουσική, μελωδία, ενορχήστρωση, μίξη, ενώ εγώ συνέχισα να κάθομαι στον καναπέ (όντας πανάσχετος με οποιαδήποτε έννοια μουσικής ή μουσικότητας). Στην ουσία, οι συναντήσεις δύο φίλων με σκοπό να αράξουν και να παίξουν ένα από τα αγαπημένα τους παιχνίδια, κατέληξε σταδιακά με την επιμονή και δημιουργική δουλειά του Ντίνου και την δική μου καθοδήγηση (να ουμ) μέσω αναφορών όποιου είδους, σε ένα album δέκα κομματιών με τίτλο "Asymmetry Generosity".»

Ετσι περιγράφει ο σκηνοθέτης Χρήστος Πυθαράς (θυμηθείτε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την «Ευτυχία) το πρότζεκτ των Ception of Ty, που αποτελείται από τον ίδιο (στίχοι, φωνή) και τον Ντίνο Τσέλη (μουσική, ενορχήστρωση, παραγωγή) και θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες ολόκληρο, έτσι ακριβώς όπως έχει φτιαχτεί για να ακούγεται και να βλέπεται.

Ception of Ty

Το μουσικό πρότζεκτ συνοδεύεται και από ένα οπτικό κομμάτι που δεν χωράει ακριβώς στην έννοια του βίντεο κλιπ, όπως εξηγεί ο Χρήστος Πυθαράς.

«Βασική μας απόφαση ήταν να μην υπάρξει στήσιμο παραγωγής με υψηλά production values. Παρόλο που ο ίδιος απολαμβάνω πάρα πολύ να σκηνοθετώ μουσικά βίντεο, η ιδέα εδώ ήταν να χρησιμοποιήσουμε raw οπτικό υλικό από παλιές hi-8 κάμερες που κουβαλούν όλη την μυρωδιά των αναμνήσεων μας και από compact καμερούλες από ταξίδια και στιγμές των τελευταίων ετών. Βέβαια, το υλικό δεν είναι home videos ή video διακοπών καθώς η κινηματογράφηση του οπτικού υλικού στο «Tell me Stories» π.χ και στα περισσότερα κομμάτια, κουβαλά την ιδέα του project όσον αφορά την οπτικοποίηση του - την δημιουργία ατμόσφαιρας και αισθαντικότητας. Στόχος είναι, όταν βγει όλο το album να «ντυθεί» ενιαία με εικόνα - όχι video clips για το κάθε κομμάτι ξεχωριστά - μα περισσότερο σαν ένα οπτικοακουστικό concept project ύφους. Και οι ίδιοι ακόμα, δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τελική του μορφή, ξέρουμε όμως ότι θέλουμε να πειραματιστούμε ηχητικά και οπτικά, σε μια απόπειρα να δημιουργήσουμε μια εντύπωση προς μια πιο μυστικιστική ατμόσφαιρα.»

Ακούστε και δείτε εδώ το «Tell me stories about your leg» των Ception of Ty:


Δείτε ακόμη: Ο Χρήστος Πυθαράς σκηνοθετεί το βίντεο κλιπ για το «Αδάμ και Εύα» των Kulamacus