Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2017: Τα trending topics της #11ης μέρας

στα 10

Ρομάν Πολάνσκι, Χοακίν Φίνιξ, Εύα Γκριν στις τελευταίες πρεμιέρες του 70ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, αλλά και οι πρώτες βραβεύσεις των παράλληλων προγραμμάτων μονοπώλησαν το ενδιαφέρον τηε χθεσινής μέρας.

Κάννες 2017: Τα trending topics της #11ης μέρας

Ο 83χρονος Ρομάν Πολάνσκι επέστρεψε στο φεστιβάλ Καννών με την νέα ταινία του «Based on a True Story» και έγινε το πρόσωπο της Ριβιέρας την 11η μέρα του φεστιβάλ (αρχικά για λόγους εξωφεστιβαλικούς - όπως την ημίγυμνη εμφάνισή του). Βασισμένο σε ένα γαλλικό best seller της Ντελφίν ντε Βιγκάν, διασκευασμένο από τον Πολάνσκι και τον Ολιβιέ Ασαγιάζ το «Based on a True Story» και με πρωταγωνίστριες τις Εμανουέλ Σενιέ και Εύα Γκριν είναι ένα θρίλερ που φέρνει έντονα στο μυαλό το «Νέα Γυναίκα Μόνη Ψάχνει», το «Misery», ακόμη και το «Συγγραφέα Φάντασμα» του ίδιου του Πολάνσκι.

Διαβάστε την κριτική του Flix: Κάννες 2017: Ο Ρομαν Πολάνσκι λέει μια ιστορία που έχουμε ξαναδεί στο «Based on a True Story»

Roman Polanski

Roman Polanski

To 70ό Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για ενημέρωση κάθε λεπτό για όσα θα συμβούν εντός και εκτός των σκοτεινών αιθουσών. Διαβάστε περισσότερα στο ειδικό του τμήμα, αφιερωμένο στο Φεστιβάλ Καννών, που ανανεώνεται συνεχώς.

«Δεν μπορείς πια να βασιστείς σε κάτι που αναφέρεται ως "βασισμένο σε αληθινή ιστορία"...» είπε ο Πολάνσκι στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της δημοσιογραφικής προβολής της ταινίας, εξηγώντας την ειρωνία του τίτλου του. «Νομίζω πως ο λόγος είναι ο βομβαρδισμός από πληροφορία. Δεν υπήρξαμε ποτέ τόσο περιτριγυρισμένοι από πληροφορίες, εικόνες πραγματικής ζωής. Αυτό που είναι καινούριο είναι ότι αυτές οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να είναι η βάση για κάτι ψεύτικο. Υπάρχει όμως όρεξη για την αλήθεια. Αλλά πώς να διαβεβαιώσεις το κοινό ότι λες την αλήθεια; Και δεν μιλάω μόνο για το σινεμά. Μιλάω για το κοινό γενικά, το κοινό της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου...»

Διαβάστε αναλυτικά: τη συνέντευξη Τύπου του «Based on a True Story»

Στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, ο σκηνοθέτης περπάτησε το κόκκινο χαλί ανάμεσα στις πρωταγωνίστριές του και τον Βενσάν Περέζ.

RED CARPET 607 1

RED CARPET 607 2

RED CARPET 607 3

RED CARPET 607 4

Perez 607

Επίσημη πρεμιέρα και για το «You Were Never Really Here» της Λιν Ράμσεϊ Η Λιν Ράμσεϊ έρχεται στο διαγωνιστικό των Καννών, μετά τη μεγάλη περιπέτεια του «Jane Got a Gun», και προσγειώνεται κατευθείαν στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 70ού Φεστιβάλ Καννών τόσο εσπευσμένα, ώστε στην πρώτη του παγκόσμια προβολή η ταινία να μην έχει ακόμη ούτε τίτλους τέλους. Κι όχι μόνο αυτό: αλλά να έχει πάρει μεγάλη φόρα για ένα μεγάλο βραβείο απόψε το βράδυ.

Πώς να μη συγκινηθεί η Ράμσεϊ στη συνέντευξη Τύπου και πώς να μην είναι όλο χαμόγελα με τον πρωταγωνιστή της, Χοακίν Φίνιξ στην επίσημη πρεμιέρα χθες βράδυ;

Διαβάστε την κριτική του Flix:: για το «You Were Never Really Here» της Λιν Ράμσεϊ

You Were Never Really Here 607 14

You Were Never Really Here 607 8

You Were Never Really Here 607 12

You Were Never Really Here 607 10

RED CARPET 607 6

Never red carpet 607 1

Never red carpet 607 2

Never red carpet 607 3

Never red carpet 607 4

Never red carpet 607 5

Never red carpet 607 6

Ενα Κάποιο Βλέμμα: Tα βραβεία

Με την απονομή των βραβείων του ολοκληρώθηκε το τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα του 70ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η Πρόεδρος Ούμα Θέρμαν και η κριτική της επιτροπή έδωσαν τα βραβεία τους στις ταινίες που διαγωνίστηκαν στο παράλληλο του διαγωνιστικού τμήματος των Καννών, εφόσον πρώτα πόζαραν για τις απαραίτητες φωτογραφίες στο κόκκινο χαλί της αίθουσας Debussy.

UN CERTAIN REGARD 607 5

UN CERTAIN REGARD 607 4

UN CERTAIN REGARD 607 3

Oι επιλογές τους ήταν μάλλον safe, με μεγάλο νικητή το «Lerd» του Μοχάμαντ Ρασούλοφ, την ιστορία του Ρεζά, οποίος ζει μια ήσυχη ζωή στη φάρμα του μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, αλλά πρέπει να αντισταθεί στις πιέσεις μιας μεγάλης εταιρείας να πουλήσει τη γη του. Βραβεία πήραν ακόμη ο Μισέλ Φράνκο με το «Las Hijas de Abril» και ο Τέιλορ Σέρινταν με το «Wind River», ενώ ένα ειδικό βραβείο «ποίησης» - και ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό πήρε και το «Barbara» του Ματιέ Αμαλρίκ.

UN CERTAIN REGARD 607 1

UN CERTAIN REGARD 607 2

Διαβάστε αναλυτικά: Κάννες 2017: To βραβείο του τμήματος Ενα Κάποιο Βλέμμα στο «Lerd» του Μοχάμαντ Ρασούλοφ

Τιμητικό βραβείο στον Κρίστοφερ Ντόιλ

O διευθυντής φωτογραφίας Κρίστοφερ Ντόιλ ήταν φέτος ο αποδέκτης του τιμητικού βραβείου «Pierre Angénieux» (ExcelLens in Cinematography) και το παρέλαβε σε μία τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στην κατάμεστη αίθουσα Bunuel. Παλιότεροι νικητές του βραβείου αυτού υπήρξαν, ανάμεσα σε άλλους, οι Φιλίπ Ρουσελό (2013), Βίλμος Ζίγκμοντ (2014), Ρότζερ Α. Ντίκινς (2015).

Ο Τιερί Φρεμό άνοιξε την τελετή με έναν εισαγωγικό λόγο, ενώ ανάμεσα στους συνεργάτες που μίλησαν για το έργο του και παρέδωσαν το βραβείο στον Ντόιλ ήταν η Ζιλιέτ Μπινός.

Doyle 607

Doyle 607 1

Doyle 607 2

Doyle 6073

Doyle 607 4

Red Carpet με λάμψη Chopard

RED CARPET 607 7

Chopard 607 red 8

Chopard 607 red 9

Chopard 607 red 10

Chopard 607 red 11

Chopard 607 red 12

Chopard 607 red 13

Chopard 607 red 14

Chopard 607 red 15

Chopard 607 red 16

Chopard 607 red 17

Για μια συνολική εικόνα των κριτικών που καθορίζουν το παιχνίδι στο 70ό Φεστιβάλ Καννών, δείτε εδώ στη λίστα του Screen Daily πως διαμορφώνεται η τελική βαθμολογία όλων των ταινιών του Διαγωνιστικού Τμήματος.

Screen Daily

To 70ό Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για ενημέρωση κάθε λεπτό για όσα θα συμβούν εντός και εκτός των σκοτεινών αιθουσών. Διαβάστε περισσότερα στο ειδικό του τμήμα, αφιερωμένο στο Φεστιβάλ Καννών, που ανανεώνεται συνεχώς.