Industry

Μπραντ Πιτ... του ονείρου!

στα 10

Εξώφυλλο στο GQ, ο Μπραντ Πιτ φωτογραφίζεται φαντασιακά κι εξηγεί πώς «όλων μας οι καρδιές είναι ραγισμένες».

Μπραντ Πιτ... του ονείρου!

Κάπου ανάμεσα στον Μπάουι, στον Τσάρλι του Εργοστασίου Σοκολάτας και τον Αρλεκίνο ενός τριπαρισμένου τσίρκου, ο Μπραντ Πιτ φωτογραφίζεται από την Ελιζαβέτα Ποροντίνα για το GQ, συνδέοντας την παιδική ομορφιά του με τους μυστικούς κόσμους του Ντέιβιντ Λιντς.

μπραντ πιτ

Η συνέντευξή του - στη συγγραφέα Οτέσα Μόσφεγκ - είναι πολύ πιο προσγειωμένη. Ο Πιτ μιλά για το πώς, εδώ και λίγα χρόνια, καταγράφει τα όνειρά του μόλις ξυπνάει, πώς καταδιώκεται από εφιάλτες, πώς φτιάχνει πορσελάνες και κρασιά, πώς πάσχει από προσωπαγνωσία, ίσως και μια ελαφριά κατάθλιψη. Πώς η μουσική του δίνει χαρά κι η ποίηση του προσφέρει απαντήσεις και νοήματα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Μπραντ Πιτ στο GQ - σε έντυπη μορφή θα κυκλοφορήσει στο τεύχος Αυγούστου.

μπραντ πιτ

Καταγράφοντας τη συζήτησή τους, η Μόσφεγκ ζήτησε τη συμβολή και κάποιων από τους στενούς φίλους και συνεργάτες του Μπραντ Πιτ. Πρώτο και καλύτερος, ο κολλητός του, ο Flea, μπασίστας των Red Hot Chili Peppers: «Οταν ο Μπραντ χάνεται στη διαδικασία της δημιουργίας,» λέει ο Flea, «συμβαίνει κάτι μαγικό. Είναι σαν αυτό το πράγμα που φωτίζει κάτι μέσα στον άνθρωπο και του δίνει δύναμη και τον κάνει ν' ανοίξει.»

μπραντ πιτ

Ο Κουέντιν Ταραντίνο, από την άλλη πλευρά, θεωρεί τον Μπραντ Πιτ «έναν κινηματογραφικό σταρ από άλλη εποχή.» Μοιράζεται ο σκηνοθέτης με τη συγγραφέα, «Είναι πολύ ωραίος. Είναι επίσης πολύ αρρενωπός και πολύ hip. Πιάνει το αστείο. Αλλά εκείνο που γνωρίζουν μόνο οι σκηνοθέτες που δουλεύουν με τον Μπραντ και οι ηθοποιοί που παίζουν απέναντί του, αυτό στο οποίο είναι τόσο απίστευτα ταλαντούχος, είναι η ικανότητά του να κατανοήσει πραγματικά τη σκηνή. Μπορεί να μην μπορεί να το διατυπώσει, αλλά έχει μια ενστικτώδη κατανόηση. Είναι ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες σταρ της μεγάλης οθόνης. Ανήκει σε μια διαφορετική ράτσα ανθρώπου. Και, μεταξύ μας, δεν νομίζω ότι μπορείς να το περιγράψεις ακριβώς, γιατί είναι σαν να περιγράφεις τη λάμψη των αστεριών.»

μπραντ πιτ

Οσο για τon συμπρωταγωνιστή του στην τελευταία του ταινία, το «Bullet Train» που θα δούμε μέσα στο καλοκαίρι, ο Μπράιαν Ταϊρί Χένρι έχει να πει μόνο διαμάντια: «Αυτό που θυμάμαι περισσότερο από το γύρισμα είναι το γέλιο του. Το γέλιο του Μπραντ είναι πολύ μεταδοτικό. Φέρνει μια άνεση στο σετ, χωρίς ίχνος πίεσης. Κάθεσαι απέναντι σε μια αυθεντία του cool.»

μπραντ πιτ

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Μπραντ Πιτ στο GQ και δείτε παρακάτω το βίντεο από τη φωτογράφισή του.