Buzz

Ο Μπομπ Ντίλαν κατηγορείται για το βιασμό μιας ανήλικης κοπέλας πίσω στο 1965

στα 10

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμό ανήλικης βρίσκεται ο Μπομπ Ντίλαν.

Ο Μπομπ Ντίλαν κατηγορείται για το βιασμό μιας ανήλικης κοπέλας πίσω στο 1965

Αγωγή κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή σε βάρος του Μπομπ Ντίλαν με τον ισχυρισμό ότι ο βραβευμένος με Νόμπελ μουσικός έδωσε ναρκωτικά και αλκοόλ σε 12χρονο κορίτσι, το οποίο στη συνέχεια κακοποίησε σεξουαλικά, πίσω στο 1965.

Η 68χρονη σήμερα γυναίκα, που ζει στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, ισχυρίζεται ότι ο 23χρονος τότε Μπομπ Ντίλαν «εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του ως μουσικός με σκοπό να την κάνει να τον εμπιστευτεί και έτσι να καταφέρει να ασκεί έλεγχο πάνω της με απώτερο σκοπό να την κακοποιήσει σεξουαλικά». Η γυναίκα υποστηρίζει επίσης ότι η ταπείνωση, η κατάθλιψη και τα ψυχικά τραύματα που βίωσε από εκείνο το διάστημα «έχουν μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα και προκαλούν αδυναμία να παρακολουθεί τις τακτικές της δραστηριότητες».

Σύμφωνα με την βρετανική Guardian, η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Ντίλαν, με πραγματικό όνομα Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν, κακοποίησε την ενάγουσα πολλές φορές, ενώ κάποια περιστατικά συνέβησαν στο φημισμένο ξενοδοχείο Τσέλσι στο Μανχάταν. Η γυναίκα ζητά αποζημίωση και να πραγματοποιηθεί δίκη ορκωτών για τις καταγγελίες της επίθεσης, της παράνομης κατακράτησης και πρόκλησης συναισθηματικής δυσφορίας, τα επακόλουθα της οποίας την οδήγησαν να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη.

Εκπρόσωπος του 80χρονου σήμερα Ντίλαν, ανέφερε τη Δευτέρα ότι «η καταγγελία για ένα περιστατικό που συνέβη πριν από 56 χρόνια είναι αναληθής».

Bob Dylan