Buzz

Αυτές είναι οι αγαπημένες ταινίες και σειρές του Μπαράκ Ομπαμα για το 2020

στα 10

Είναι αληθινός σινεφίλ με άποψη - και το Best του, κάθε χρονιά, το αποδεικνύει!

Αυτές είναι οι αγαπημένες ταινίες και σειρές του Μπαράκ Ομπαμα για το 2020

Φέτος ο Μπαράκ Ομπάμα είχε... περισσότερο χρόνο για να ψυχαγωγηθεί στο σπίτι κι έτσι η λίστα του για το 2020 περιλαμβάνει 14 ταινίες αλλά και 10 τηλεοπτικές σειρές. Μάλιστα, για να είναι εντάξει με τη συνείδησή του, συνόδευσε τη λίστα του με μια μικρή, κομψή επεξήγηση για τη διεύρυνση του μέσου θέασης (πραγματικά, τι άνθρωπος!):

«Οπως όλοι, έτσι κι εμείς μείναμε πολύ μέσα φέτος και καθώς οι υπηρεσίες streaming απαλύνουν όλο και περισσότερο τα όρια μεταξύ κινηματογραφικών ταινιών στην αίθουσα και τηλεοπτικών έργων, επέκτεινα τη λίστα, ώστε να συμπεριλαμβάνει οπτικές αφηγήσεις που μου άρεσαν φέτος, ανεξαρτήτως φορμάτ.» Επιπλέον, όπως πάντα, ο Ομπάμα φτιάχνει μια λίστα που περιλαμβάνει από αμερικανικά αριστουργήματα, όπως το «Mank», μέχρι απαιτητικές καλλιτεχνικές ταινίες από την Ευρώπη ή τη λατινική Αμερική, σαν το «Beanpolo» και το «Bacurau», που πολλοί συμπατριώτες του αγνοούν παντελώς, εστιάζοντας επίσης σε δουλειές με πολιτικό λόγο («Time», «Lovers Rock»). Στη λίστα του συμπεριλαμβάνει και μια ταινία της Higher Ground, της εταιρίας παραγωγής που εγκαινίασαν με τη Μισέλ Ομπάμα το 2018, αλλά φροντίζει να το αναφέρει για να μην θεωρήσει κανείς ότι... μεροληπτεί! Δείτε παρακάτω τι κρατά από το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό 2020 ο Μπαράκ Ομπάμα.


Η ψηφοφορία των αναγνωστών του Flix: Εσύ ψήφισες για την καλύτερη ταινία του 2020;


ma rainey's black bottom 607

Κινηματογράφος

Ma Rainey's Black Bottom
Beanpole
Bacurau
Nomadland
Soul
Lovers Rock
Collective
Mank
Martin Eden
Let Him Go
Time
Boys State
Selah and the Spades
Crimp Camp (A Higher Ground Production)

better call saul 607

Τηλεόραση

Better Call Saul
The Queen's Gambit
I May Destroy You
The Boys
The Good Lord Bird
Devs
The Last Dance
Mrs. America
The Good Place
City so Real


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020