Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2020: Ψηφίστε κι εσείς για την καλύτερη ταινία της χρονιάς και κερδίστε δώρα. Μπείτε εδώ για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σας.


lara 607

Lara του Γιαν-Ολε Γκέρστερ

Η Λάρα γιορτάζει τα 60ά γενέθλιά της. Μάλλον, σήμερα είναι τα 60ά γενέθλια της Λάρα αλλά δεν έχει κανέναν κοντά της για να τα γιορτάσει. Ο γιος της, Βίκτορ, έχει απόψε ρεσιτάλ, παρουσιάζει την πρώτη δική του σύνθεση. Η Λάρα, με «ήπια πίεση», τον ώθησε να γίνει πιανίστας, όμως δεν είναι καλεσμένη στη συναυλία. Σε μια εικοσιτετράωρη διαδρομή της στις γειτονιές του Βερολίνου, βιαστική χωρίς λόγο, νευρική χωρίς ανάπαυλα, σε μια πορεία που διακόπτεται από σύντομες συναντήσεις ή δουλειές, η Λάρα στήνει τη σκηνή για τη βραδινή παράσταση. Μπορεί η μητρική αγάπη να γίνει εργαλείο ευνουχισμού; (Το ξέρουμε ότι μπορεί). Γερμανική ψυχολογική ανατομία με μινιμαλισμό και δυνατή γυναικεία ερμηνεία. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία.

Η ταινία «Lara» προβάλλεται από την StraDa films σε online virtual release, δίνοντας στους θεατές την δυνατότητα να ενισχύσουν την κινηματογραφική αίθουσα της επιλογής τους. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

motherland 607

Motherland του Τόμας Βένγκρις

Λίγο μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, ο 12χρονος Κόβας ταξιδεύει για πρώτη φορά στην πατρίδα της μητέρας του, Βικτόρια, η οποία έφυγε από τη Σοβιετική - Κατεχόμενη Λιθουανία πριν από 20 χρόνια και τώρα επιστρέφει για να ανακτήσει την αγαπημένη της οικογενειακή περιουσία. Οταν θα βρουν μαζί το εγκαταλελειμμένο κτήμα στο οποί ζει μια φτωχή ρωσική οικογένεια, πρέπει να εξετάσουν πόσο μακριά είναι διατεθειμένοι να πάνε για να διατηρήσουν τα όνειρά τους ανέπαφα. Γιος Λιθουανών μεταναστών στην Αμερική, ο Τόμας Βένγκρις σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Columbia, ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέρ. Το «Motherland» είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, σε συμπαραγωγή με την Ελλάδα.

Βλέπετε το «Motherland» εντελώς δωρεάν και online στο ArteKino Festival 2020

bodyguard 607

Ο Σωματοφύλακας του Μικ Τζάκσον

Ε ναι, η περίοδος των Χριστουγέννων απαιτεί την ασφάλεια και τη γλύκα των κλασικών ρομάντζων. Απόψε, ο Κέβιν Κόστνερ προστατεύει, ερωτεύεται κι αλλάζει τη ζωή της σούπερ σταρ Γουίτνι Χιούστον, στον σαρωτικό θρίαμβο του 1992.

Προβάλλεται στις 19.50 στο NovaCinema2

ethos 607

Ethos του Μπερκούν Ογιά

Κωνσταντινούπολη, σήμερα, άνθρωποι από διαφορετικές κοινωνικές καταβολές συνδέονται με άξονα τους φόβους και τις ελπίδες τους. Με στιλιζαρισμένη σκηνοθεσία, αιχμηρό χιούμορ και μια αξιοθαύμαστη αυτοσυγκράτηση στο δράμα, η τουρκική σειρά 8 επεισοδίων μακράν απέχει από τις γνώριμες σαπουνόπερες, περισσότερο πλησιάζει το εξαιρετικό, μοντέρνο σινεμά της χώρας και καταφέρνει, για τα δεδομένα της τουρκικής ιδιοσυγκρασίας (και κρατικού ελέγχου, φυσικά), ν’ αποδώσει ένα αιμηρό κι αληθινό πορτρέτο της σύγχρονης ζωής στη γειτονική χώρα.

Το «Ethos» προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους.

time 607

Time της Γκάρετ Μπράντλεϊ

Η Φοξ κι ο Ρομπ Ριτς γνωρίστηκαν στο σχολείο, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν κι έκαναν έξι παιδιά. Όλα στη ζωή τους θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί ομαλά. Αλλά αυτό δεν συνέβη. Σε μια απονενοημένη κίνηση, οι δυο τους αποπειράθηκαν να ληστέψουν μια τράπεζα. Η Φοξ φυλακίστηκε για τρεισήμισι χρόνια, ο Ρομπ για 60 χρόνια χωρίς αναστολή. Η Φοξ, αποφασιστική κι αήττητη, με το που αποφυλακίζεται αφιερώνει τις επόμενες δυο δεκαετίες της ζωής της/τους στο να καταφέρει την αποφυλάκιση του άντρα της. Το ντοκιμαντέρ «Time», μια εκπληκτικά ανθρώπινη διατριβή πάνω και στον εγκλεισμό αλλά και στη σημασία του χρόνου που περνά, βρίσκεται ήδη στις λίστες με τις δεκάδες των καλύτερων ταινιών της χρονιάς από τα πιο έγκυρα μέσα και σωματεία και συγκινεί απρόσμενα κι αφοπλιστικά.

Το «Time» προβάλλεται στο Amazon Prime.

Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.